FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

3 decizii tari ale lui Iordănescu care au schimbat naționala » Diferențele față de mandatul lui Pițurcă

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2016 13:27

Anghel Iordănescu a bifat aseară al 11-lea meci pe banca tehnică a echipei naționale din actualul mandat. România a scos duminică un egal important în fața Spaniei chiar dacă a fost doar o partidă amicală, 0-0.

”Generalul” l-a înlocuit la cârma naționalei pe Pițurcă la finalul anului 2014. Iordănescu a făcut și câteva schimbări majore în primul 11 față de echipa standard pe care a folosit-o Pițurcă la ultimul meci cu Finlanda, 2-0.

1. Cuplu fix de fundași, schimbări pe părți

Preliminariile pentru EURO 2016 i-au dat ocazia lui Iordănescu să-și formeze o apărare redutabilă și astfel a transformat naționala României în cea mai bună echipă pe faza defensivă din aceste preliminarii. ”Tricolorii” au primit doar două goluri în cele 10 partide.

Cuplul de fundași centrali Dragoș Grigore - Vlad Chiricheș a rămas fix de pe timpul mandatului lui Pițurcă. Iordănescu însă a adus în cadrul echipei doi noi fundași laterali. Cu Spania i-a folosit pe Săpunaru și Steliano Filip, ultimul profitând de accidentarea titularului Răzvan Raț.

2. UN nou magician pentru un tricou cu prestigiu

”Din câte știu eu, la națională, decari adevărați au fost Gică Hagi și Nicolae Dobrin", a spus Iordănescu după meciul cu Spania. Însă selecționerul cu siguranță e conștient de faptul că a găsit numărul 10 de care România avea nevoie.

Stanciu, noul decar al naționalei, a preluat tricoul pe care l-a purtat în trecut Cristi Tănase, cel care nici măcar pe lista lărgită a ”tricolorilor” nu mai apare. Pe lângă faptul că a purtat cel mai ”greu” tricou, mijlocașul Stelei a fost cel mai bun jucător în partidele cu Lituania și Spania.

3. Revelația din față. Rocada Andone-Stancu

Axul central al naționalei de acum a rămas cel pe care-l folosea și Pițurcă: Hoban și Pintilii, la fel și în banda dreaptă, unde se duce lupta dintre Torje și Popa. Diferența față de mandatul fostului selecționer o face convocarea lui Florin Andone, care e folosit ca vârf împins, iar Bogdan Stancu, cel care juca și pe vremea lui Pițurcă, a fost retras mai în spate, în linia de trei pe care o completează Stanciu.

11 meciuri
a strâns Anghel Iordănescu în actualul mandat, 5 victorii şi 6 remize

Echipa folosită de Pițurcă la ultimul meci pe banca României: FINLANDA - ROMÂNIA 0-2 (14.10.2014):

Ciprian Tătărușanu - Srgian Luchin, Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore, Răzvan Raț (căpitan) - Mihai Pintilii, Ovidiu Hoban - Gabriel Torje, Alexandru Chipciu, Cristian Tănase - Bogdan Stancu
Selecționer: Victor Pițurcă

Echipa folosită de Iordănescu la ultimul meci amical al echipei naționale împotriva Spaniei: ROMÂNIA - SPANIA 0-0 (27.03.2016):

Ciprian Tătărușanu - Cristi Săpunaru, Dragoș Grigore, Vlad Chiricheș (căpitan), Steliano Filip - Mihai Pintilii, Ovidiu Hoban - Adi Popa, Nicușor Stanciu, Bogdan Stancu - Florin Andone
Selecționer: Anghel Iordănescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
irriducibil
irriducibil  •  28 Martie 2016, 21:32

Grigore blatistul n are ce cauta titular...Filip n are treaba cu postul de fundas stanga...poate la mijloc sa joace ceva, dar nu la nationala... Pintilii si Hoban poate rezerve..., Stancu e cea mai mare petarda... Tatarusanu Pantilimon-Sapunaru, Matel-Chiriches, Gardos, Tosca, -Rat, Sepsi-Sanmartean, Anton-Maxim, Stanciu, Torje, Popa-Andone, Alibec...de aici poti incropi un 11 mai bun decat al lui Cascheta...

sibelius
sibelius  •  28 Martie 2016, 18:23

Wow! Deci nea Cashcheta a bagat alt fundas stanga(Rat fiind accidentat), l-a folosit pe Stanciu(cerut din primavara trecuta la nationala) si a schimbat fundasul dreapta. Super realizari! Ca si atacantii de careu folositi in ultimul an cu eficacitate 0(zero!) in toate meciurile.

sibelius
sibelius  •  28 Martie 2016, 18:20
Postat de Tatar Alexandru Ioan pe 28 Martie 2016, 16:45

intrebati-l pe *** asta de ce nu l-a bagat DELOC pe pantilimon,***!?

L-a bagat cu Lituania. Suficient. Probabil matale fiind fara pastile ai vazut vreo 4 goluri luate de Tatarusanu si atunci, normal, ai vrut sa schimbam portarul.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close