FOTBAL  »  NATIONALA  »  NEGOCIERI

EXCLUSIV „Victima” negocierilor Boloni-FRF: „Mutu e «fiert», nu știe ce să facă!”

Adi Mutu / Sursă foto: GSP
Adi Mutu / Sursă foto: GSP

Articol de , - Publicat sambata, 08 ianuarie 2022 12:36 / Actualizat sambata, 08 ianuarie 2022 13:10

Surse apropiate lui Adrian Mutu susțin că, în timp ce negocierile federalilor cu Boloni s-au intensificat, „Briliantul” este afectat de strategia FRF care îl ține în joc de glezne de multă vreme. 

S-a discutat și cu el pentru națională, dar acum e «fiert». Echipele au început pregătirea, iar el nu știe ce să facă. Dacă nu se înțelege FRF cu Boloni, până la urmă?

Adi nu a semnat nici în Ungaria, stă încurcat până va afla cum se vor încheia tratativele dintre Boloni, Burleanu și Stoichiță”, spun respectivii oameni din fotbal.

Până ca „varianta Boloni” să prindă contur, numirea lui Adrian Mutu ca selecționer părea să fie o simplă formalitate. Mutu e liber de când a fost demis de la FCU Craiova, o nou-promovată cu care înregistrase rezultate dezamăgitoare. Între timp, tocmai pentru că FRF îi promisese postul, „Briliantul” a refuzat oferta magharilor de la „Kisvarda”.

Venirea lui Boloni la națională, criticată de un fost internațional: „E pierdut de realitatea fotbalului din România”
SELECȚIONER
Venirea lui Boloni la națională, criticată de un fost internațional: „E pierdut de realitatea fotbalului din România”

Mutu împlinește astăzi 43 de ani

Adrian Mutu a împlinit astăzi 43 de ani, iar Sandra, soția fostului mare fotbalist, cu 14 ani mai tânără decât acesta, i-a transmis un mesaj public lui Mutu: „La mulți ani, soțul meu! Bucurie, prietenie, liniște, emoție, familie, echipă, tu ești totul! Mă faci să mă îndrăgostesc iar și iar în fiecare zi…Te iubesc!”, a scris Sandra Mutu pe Instagram.

„Victima” negocierilor Boloni-FRF: „Mutu e «fiert», nu știe ce să facă!”
Sandra și Adi Mutu / Sursă foto: Instagram

Mutu: fotbalist uriaș, spre zero ca antrenor

Mutu a împlinit 43 de ani și are o cotă pe care o datorează carierei de jucător. Ca tehnician a fost dat afară de o nou-promovată, după ce mai fusese demis de un club mic, FC Voluntari.

Angajarea lui Mutu ca selecționer al primei reprezentative ar constitui una dintre cele mai bizare decizii din istoria fotbalului românesc. Federația recruta, în mod tradițional, dintre antrenorii cu succese semnificative la cluburi. Așa au fost numiți, după '90, Anghel Iordănescu, Ladislau Boloni, Victor Pițurcă, Christoph Daum.

A fost dat afară de FCU Craiova, o nou-promovată care spera să prindă play-off când a început campionatul. Oltenii au schimbat aproape tot lotul și au sperat că Adi avea să-i propulseze spre primele locuri ale clasamentului. L-au demis după șase înfrângeri și numai două victorii în 11 partide. Între aprilie și iunie 2018, Mutu a fost antrenorul lui FC Voluntari.

El a condus echipa ca director tehnic, deoarece nu deținea „Pro” pentru a fi antrenor principal oficial. A fost cel mai slab sezon al ilfovenilor de când evoluează ei în prima ligă, s-au salvat doar după disputarea unui baraj cu Chindia.

Au trecut de formația din liga a doua numai după ce au fost executate lovituri de departajare. Conducerea nu a mai avut încredere să continue cu Adi pe bancă.

Mutu a condus „tineretul” la Europeanul de anul trecut, cu care nu a reușit să se califice din grupa cu Olanda, cu Germania și cu Ungaria. La cluburi, Mutu a înregistrat două eșecuri deja.

Avantajele numirii lui Adrian Mutu:

  • E liber de contract și nu ar avea pretenții financiare exagerate.
  • Este tânăr, s-ar plia pe linia urmată de FRF în ultimii ani. A antrenat naționala U21 pe care a calificat-o la Euro 2021, unde a terminat grupa neînvinsă, însă nu s-a calificat în fazele eliminatorii.
  • Cunoaște bine jucătorii din noul val.
  • Are o relație bună cu președintele Burleanu, fostul internațional fiind adus la FRF, în 2017, pentru un plus de imagine, înaintea alegerilor din 2018.

Dezavantajele lui Adrian Mutu pentru banca naționalei

  • Nu are experiență, antrenând, înainte de lotul U21, doar la Voluntari, unde a evitat in extremis retrogradarea, și la echipa a doua a celor de la Al-Wahda, din Emirate.
  • Nu a avut succes nici în ultimul mandat, la FCU Craiova, de unde a plecat după numai 12 etape (3 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri).

Programul naționalei în 2022

DatăMeci
24/25 martieamical cu Israel
 28/29 martieamical, adversar nedesemnat
 4 iunieMuntenegru-România, Liga Naţiunilor
7 iunieBosnia-România, Liga Naţiunilor
11 iunie România-Finlanda, Liga Naţiunilor
14 iunieRomânia-Muntenegru, Liga Naţiunilo
23 septembrieFinlanda-România, Liga Naţiunilor
26 septembrieRomânia-Bosnia, Liga Naţiunilor

VIDEO Adrian Mutu, declarație curajoasă la GSP Live: „Se poate face o echipă națională foarte bună cu ce avem acum!”

Citește și alte știri de actualitate: 

ANALIZĂ GSP Legiunea renegaţilor » Boloni are o misiune infernală, dacă preia „naționala”: situație fără precedent!

Foști elevi ai lui Boloni, detalii despre stilul antrenorului: „M-a ținut o oră la el în cameră. Mă ducea cu zăhărelul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
spinoza
spinoza  •  10 Ianuarie 2022, 00:37

Mutu: fotbalist uriaș, spre zero ca antrenor! Perfect adevărat. Presa l-a pus candidat principal.

dodo001
dodo001  •  09 Ianuarie 2022, 10:31

Cam aceasta este situatia lui Mutu. Daca nu ai ceva in spate, trebuie sa astepti in joc de glezne. Îi propun lui Mutu fie sa preia o echipa mica si sa faca o mica performanta cu aceasta, performanta insemnand o calificare in play off sau o finala de Cupa Romaniei. Genul lui Ciobotariu cu Voluntariul, exemplu. Ori, ar putea antrenorul Mutu sa vina secund lui Dan Petrescu, sa ia un campionat ca secund, sa treaca principal, sa ia un campionat ca antrenor principal și abia apoi poti emite pretenții. Pana atunci, de exemplu, comparativ cu Mutu, dl. Edi Iordănescu e mult mai vun ca selectioner.

sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  09 Ianuarie 2022, 08:31

romanul nu are toate informatiile cu privire la acest individ fara experienta cu scoli facute pe la moldova cu tot felul de scandaluri si copii facuti pe toate meridianele pamintului. nu se stie de lagatura cu nicu gheara marele interlop. tupeul lui il recomanda nu? de antrenat nu a antrenat nimic. nu stiu cu ce se maninca asta. si daca a avut antrenori mari iata ca si pele a renuntat sa antreneze. dar bunul simt ramine bun simt. doresc sa ii ajunga la urechi acestui mutu anume ca a avea scaunul linga orchestra simfonica nu inseamna ca vei face si o mare simfonie. la el nici de o piesa banala de folk nu merge. lasa-ne!!!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează