FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

ALEGERI FRF 2018 // Armele lui "Răzvan Eastwood" » Culisele unei victorii zdrobitoare: cum a reușit Burleanu să facă scor cu Lupescu

fotomontaj GSP
fotomontaj GSP

Articol de - Publicat miercuri, 18 aprilie 2018 20:35

Victoria zdrobitoare a lui Răzvan Burleanu în fața lui Ionuț Lupescu, 168-78 la votul de azi, din Adunarea Generală, are mai multe explicații. Gazeta vă detaliază unele dintre cele mai importante motive pentru care echipa de la Casa Fotbalului a reușit să năruiască toate calculele "Kaiserului", principalul său contracandidat.

Cu cei mici, dar mulți

În mandatul 2014-2018, Răzvan Burleanu a înregistrat o singură calificare cu "naționala" României, la Euro 2016. În următoarea campanie, pentru Mondialul 2018, România a capotat lamentabil, chiar pe mâna lui Christoph Daum, experimentul nereușit al șefului de la Casa Fotbalului. În acești 4 ani, loturile de juniori n-au reușit nicio calificare la turneele finale. Toate aceste nereușite la vârf nu au contat.

De la venirea la FRF, Burleanu și-a axat strategia pe interesul și dezvoltarea fotbalului mic. A redus taxele, l-a ajutat financiar. A acceptat riscul de a fi "tăvălit" public de cluburile mari, vocale, gen FCSB, Dinamo sau Viitorul, chiar și LPF să îl atace public, mizând pe numărul de voturi al celor mici.

Pentru care a plusat chiar și cu acea taxă de solidaritate, prin care a cerut ca 5 la sută din drepturile TV de la Liga 1 să ajungă la cluburile din ligile inferioare. Chiar dacă LPF a respins vehement demersul său, a fost o mutare inteligentă în perspectiva alegerilor de ieri.

O altă generație în fotbal

Azi, la Casa Fotbalului, Adunarea Generală a arătat mult schimbată față de cea de acum patru ani. Au apărut fețe noi, mulți conducători tineri, cu mai puține legături cu vechea gardă, dar mai apropiați de generația lui Burleanu. Ionuț Lupescu miza în campanie pe fapul că "pe vremea când eram în federație, am lucrat cu jumătate dintre cei care sunt și acum în fotbal". Un calcul care s-a dovedit fals.

Sprijin pentru juniori, futsal și fotbal feminin

În cei patru ani de mandat, Răzvan Burleanu a acordat o mai mare atenție și altor segmente ale fotbalului, juniori, fotbal feminin, futsal. La juniori a implementat mai multe competiții interne, culminând cu Liga Elitelor U17 și U19. Fotbalul feminin s-a dezvoltat și el, apogeul fiind calificarea echipei naționale de senioare la barajul pentru Euro 2017, pierdut în fața Portugaliei. Aceeași tendință a fost și la futsal. Toate aceste trei segmente au avut în total un număr de 115 voturi la Adunarea Generală de azi. Adică 45 la sută din numărul total de alegători.

Asocierea lui Lupescu cu Mircea Sandu

"L-am votat pe Burleanu. Nu-mi convenea ca Lupescu să aducă înapoi vechea gardă, pe Nașu', Meke sau Kassai, cum se auzea", a spus ieri unul dintre afiliați, înainte de aflarea rezultatului. Asocierea cu Mircea Sandu, chiar la inaugurarea campaniei sale, a fost pentru Lupescu un bumerang cu efect letal.

Antemergătorul Prunea, în dizgrația cluburilor

Chiar înainte de a se decide dacă va candida, Ionuț Lupescu l-a trimis pe Florin Prunea prin țară, să ia pulsul alegătorilor, ba chiar să ceară pre-adeziuni, care să-l convingă pe "Kaiser" că are șanse să câștige. Prunea a fost trimis la înaintare, în fiecare județ, chiar și în campanie, pregătind întâlnirile lui Lupescu. O mutare neinspirată, fostul său coleg de la Dinamo nefiind un personaj prea popular în rândul cluburilor.

"Ați fost astăzi foarte fermi, drepți, integri. Sunt mândru că fac parte din această familie. Vă mulțumesc mult. Deși nu a fost chiar un fleac, i-am ciuruit!"  Răzvan Burleanu 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (85)
1776838129237061
Constantin Sandru  •  20 Aprilie 2018, 18:19

Nu ma intereseaza cine a iesit,dar la porecle sinteti incepatori.Unul singur e Kaiser-ul si ala e Beckenbauer,nu urechi plostite de lupescu.Sa va fie clar.

10156558973903606
Gabriel Borulea  •  20 Aprilie 2018, 14:41

Haț!!! Trebuie sa fi cel putin stupid ca sa nu-ti dai seama ca de fapt totul a fost o stratetie politica bine regizata. Burleanu, omul partidului trebuia sa castige la fel cum a castigat si pesedeu, adica zdrobitor si atunci, l-au chemat pe Ionut sa faca un joc de glezne si s-au pozat schebalăii cu el ca sa zica prostii ca-i de-al lor si sa nu-l voteze si dupa asta partidul sa iasa cumva ca politicul a pierdut!! Băă...da voi cat de prosti ne credeti ca sa punem botul la haleala voastra?!? Gazetaria de perete este mult peste prestatia voastra!!!

169060557063831
Stefan Anghel  •  19 Aprilie 2018, 13:27

romania blocata intr-o bucla temporala....nu putem depasi era lui caragiale,priviti ziaristii de inalta tinuta profesionala ce fac !

Vezi toate comentariile (85)
Comentează