FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERILE FRF

ALEGERILE FRF // Profilul președintelui FRF » Economist, 0 experiență în teren, 57 ani. Care este atuul lui Burleanu

Articol de - Publicat miercuri, 18 aprilie 2018 09:33

Portretul general al președintelui: după trecut, șefii federațiilor europene seamănă cu Burleanu, Lupescu e mai aproape de media de vârstă.

Portretele celor 55 de președinți UEFA scot la iveală câteva detalii care pot contura portretului președintelui universal. Cu unele caracteristici care îl apropie de Burleanu, iar altele de Ionuț Lupescu.
Astfel, după trecut, nu mai puțin de 40 nu au avut un trecut de fotbalist la nivel de seniori. Iar din cei 15 foști fotbaliști, doar 9 sunt foști internaționali, profilul adversarului lui Burleanu.

Economiștii sunt la putere

Dintre președinți, cei mai mulți sunt economiști, absolvenți de Drept sau bancheri. Economiștii sunt majoritari. Câteva exemple: Armand Duka, capul federației albaneze, armeanul Hairapetian, austriacul Leo Windtner sau portughezul Fernando Gomes, a cărui Federație a cucerit Euro 2016.
Mai mult, există președinți care să aibă chiar trecutul lui Răzvan Burleanu, absolvent de științe politice, precum kazahul Erlan Kojagapanov.

Vârsta, mai aproape de Lupescu

Cu toate acestea, Burleanu, 33 ani, nu se încadrează în marja de vârstă de la UEFA. Unde mulți președinți trec bine de 60 de ani, iar media este undeva la 57 de ani. Mai apropiată de vârsta fostului internațional, care va împlini jumătate de secol chiar în acest an.
Cele mai cunoscute nume pentru microbiști sunt bulgarul Mihailov, croatul Suker, gruzinul Kobiașvili, muntenegreanul Savicevici sau polonezul Zbigniew Boniek.

CEI 9 FOȘTI INTERNAȚIONALI DIN UEFA

boniek

76 de ani are cel mai bătrân președinte de federație din Europa, omul de afaceri francez Noel Le Graet, născut în 1941

1miliard de dolari este averea maghiarului Sandor Csanyi, cel mai bogat președinte de federație din Europa

6din cei 15 foști fotbaliști nu au jucat pentru o echipă națională, cel mai cunoscut nume fiind moldoveanul Pavel Cebanu

2președinți au sub 40 de ani: Burleanu și lituanianul Danilevicius (39 ani)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
169060557063831
Stefan Anghel  •  18 Aprilie 2018, 14:53

BURLEANU PUNE CARUTZA IMNAINTEA CAILOR,IAR MANJII CRED CA EI TRAG CARUTZA ! DESFIINTATI LPF SI FRF ORGANIZATII MAFINATE !

169060557063831
Stefan Anghel  •  18 Aprilie 2018, 14:50

pensionarii nu produc,doar primesc indexari....folbalu feminin nu produce,doar primeste.AFARA CU BURLEANU DIN TARA ! URMEAZA MAREA SCHISMA CAND ECHIPELE DIN LIGA 1 SI 2 VOR IESI DE SUB TUTELA FRF SI LPF SI SE VOR REORGANIZA SI SA VEZI ATUNCI FONDURI PT LENESI !

169060557063831
Stefan Anghel  •  18 Aprilie 2018, 14:46

nu pot sa nu remarc faptul ca daca la echpa nationala sau cele de prima liga nu prea am avut succesuri,la nivelul de fotbal juvenil,feminin si footsal stam bine,suntem campioni mondiali....cat despre regula cu un jucator sub 21 de ani in echipele de prima liga,aici nu trebuia liga profesionista sa decida ??? tata,sekuristilor voi nu aveti nimik in cap,nu performanta,doar zerouri....! cand veti falimenta tot in romnia veti necheza:"misiune indeplinita !"

Vezi toate comentariile (10)
Comentează