FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA 1-0

Atac dezlănțuit al lui Ilie Dumitrescu, dar nu la adresa lui Daum: "Facem nuntă la un dribling, iar cel mai bun atacant a fost la TV"

Articol de GSP - Publicat marti, 05 septembrie 2017 09:26

Ilie Dumitrescu a recunoscut faptul că Daum a dat greș pe banca echipei naționale, dar nu-i iartă pe jucători. Fostul mare internațional a analizat cu atenție jocul formației noastre din înfrângerea cu Muntenegru și a explicat de ce nu crede nici în cel care îi va lua locul lui Daum. 

Trebuie să fim realiști, indiferent de cine va veni după Daum; știți deja opinia mea legată de selecționer, însă este musai să vedem și limitele în exprimare ale unor jucători. Într-un meci vezi dacă se lucrează, dacă există automatisme, trasee, relații de joc, astea se văd până în ultimii 20 de metri. Dar, de acolo intervine valoarea jucătorilor și noi suferim!

Cifrele nu mint. Mă refer la duelurile unu contra unu. Maxim, de exemplu, se debarasa ușor de adversar, dar nici nu era pressing de întâmpinare. În ultimii 20 de metri însă nu a mai făcut nimic. Noi nu ne-am creat ocazii cu Muntenegru, echipă solidă, greu de surprins.

Am văzut meciul cu Armenia, de sus (n.r. - de la loje, Arena Națională), am văzut și acum la televizor. Am ajuns să ne bucurăm când cineva face un dribling în lateral și dă un șut la poartă. Facem nuntă, facem botez!

Repet, făcând abstracție de Daum, trebuie să fim realiști și să vedem că există o limită în exprimarea acestor jucători. Cel mai bun atacant al momentului a fost la televizor, și este Alibec, asta apropo că Daum a fost puțin ironic la conferința de presă, deși nu-i stă bine așa ironic.

Hai să luăm cifrele lui Andone, Stancu, Maxim, Băluță, care a intrat atacant, 9 fals, Chipciu - singurul care a mai încercat ceva - și să zicem că a avut o reușită cu un șut, Stanciu, care a intrat în repriza a doua, într-o poziție în care trebuia să aducă un plus pe faza ofensivă.

Care e concluzia în ceea ce îi priveşte? Nu avem jucători care să joace la un nivel foarte bun, să aibă consistență, rezultate și să aducă plusul atunci când sunt convocați”, a spus Dumitrescu la TV Digi Sport.

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 19p
2. Danemarca 16p
3. Muntenegru 16p
4. România 9p
5. Armenia 6p
6. Kazahstan 2p

Meciurile următoare: 

  • 5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
  • 8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
123087428424497
Gelu Batir-grigore  •  06 Septembrie 2017, 10:23

Nu cred ca voi mai avea ocazia sa vad un fotbalist roman de valoarea, talentul si inteligenta in joc ale lui Ilie Dumitrescu. Acest fotbalist exemplar sufera evident pentru ca a fost obligat de realitate sa ne prezinte acest comentariu ! stima. d-le Ilie ! gelu batir rm. vilcea 06 sept 2017

123087428424497
Gelu Batir-grigore  •  06 Septembrie 2017, 10:20

ILIE DUMITRESCU : un comentariu pertinent !

735046806706428
Costica Constantin  •  05 Septembrie 2017, 19:16

Are dreptate"Bursucul".Scurt si cuprinzator.Niste ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează