FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARMENIA, VINERI, 1 SEPTEMBRIE, 21:45, TVR1, GSP.RO

Avertisment de la armeni: "Ne-ați dat 5 din cauza conflictului antrenor-jucători" » 4 sfaturi pentru naționala lui Daum

FOTO: GAZETA SPORTURILOR
FOTO: GAZETA SPORTURILOR

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2017 15:14

Șeful primului portal sportiv din Armenia, Arman Arakelian, avertizează România în 4 puncte: "suntem mult mai puternici decât în tur".

Tânărul Arman Arakelian este, la doar 22 de ani, redactorul șef al primului portal sportiv din Armenia, armsport.am.

Fost ofițer de presă al Federației de Minifotbal din țara lui, "Răzvan Burleanu a ajuns președinte de federație, eu - ziarist", se amuză acesta, Arakelian știe toate dedesubturile lotului național al Armeniei, pe care le aduce la suprafață pentru Gazeta Sporturilor.

1. Grijă la "Assistian"

Nu e o noutate că marele pericol pentru poarta lui Tătărușanu este Henrikh Mhitarian. Mijlocașul ofensiv al lui Manchester United, 28 ani, e unul dintre fotbaliștii în formă mare ai liderului din Premier League. A reușit deja 5 assisturi în 3 jocuri și a primit o nouă poreclă. "Microbiștii din Armenia îi spun «Assistian». El e, clar, marele pericol pentru voi", începe Arakelian.

2. "Nu avem vârf!"

OK, care ar fi marele minus? "Nu avem vârf! Toate probleme au început în 2015, când președintele Federației de la Erevan, Ruben Hairapetian, a avut un conflict cu Iura Movsisian. Acesta era golgeter în Rusia, la Spartak. A fost acuzat că nu mai vine cu tragere de inimă la națională și a fost tras pe bară. Acum joacă la Salt Lake, în SUA, unde a și crescut".

Soluțiile sunt de compromis. "Ozbiliz, care e un nume OK, dar are vreo 12 meciuri în ultimii 3 ani!, și Adamian, care a mai jucat la națională doar în 2013 și tocmai a fost transferat de Regensburg din liga a 4-a germană, de la Steinbach!".

3. L-au săpat pe fostul selecționer?

Singura victorie din era Daum, acel 5-0 din Armenia de anul trecut, e combătută de Arakelian. "Nu vă entuziasmați! Era un conflict aprins atunci între jucători și fostul selecționer, Varujan Sukiasian.

Atmosfera era foarte proastă, parcă se aștepta plecarea acestuia. După sosirea noului selecționer, Artur Petrosian, ne-am revenit, avem două victorii în «oficiale», una într-un amical și o singură înfrângere, 1-4 cu Muntenegru. 75%, un procentaj excelent!".

4. Pereche de la marea surpriză a Europei

În afară de Petrosian, Armenia crește cu o pereche inedită. Care joacă la campioana Macedoniei! Vardar Skopje a reușit șocul play-off-ului Europa League, 4-1 la general (2-0, 2-1) cu Fenerbahce. Echipă la care au evoluat Van Persie, Valbuena, Isla, Skrtel sau Soldado!

"Doi dintre cei mai buni oameni ai echipei au fost Hambardzumian și Barșeghian. Ultimul a și marcat un gol, ambii au fost integraliști și au evoluat extraordinar, calificând echipa în grupele Europa League. Atenție și la ei!", spune Arakelian.

25,5 ani
e media de vârstă a naționalei Armeniei: au doar 2 jucători peste 30 de ani, noi avem 7

Lotul Armeniei pentru meciul cu România

Portari: Beglarian (Alașkert), Manukian (Piunik), Aivazov (Șirak)
Fundași: Hairapetian, Manuciarian (ambii Piunik), Hovhannisian (Torpedo, Belarus), Haroian (Ural), Voskanian (Nea Salamina), Andonian (Marseille), Hambardzumian (Va„rdar), Dagbașian (Alașkert)
Mijlocași: Mhitarian (Manchester United), Pizzelli (Al-Shabab, Arabia Saudită), Manoian (Nea Salamina), Iedigarian, Grigorian (Alașkert), E. Malakian, G. Malakian (Stal Kamianske), Barșeghian (Vardar), Ambartsumian (Fakel, Rusia II)
Atacanți: Sarkisov (Ienisei, Rusia II), Ozbiliz (Beșiktaș), Korian (Habarovsk, Rusia), Adamian (Regensburg, Germania II)

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 16p
2. Muntenegru 10
3. Danemarca 10
4. România 6
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

Meciurile următoare: 

1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia
4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru 

  • România - Armenia se joacă vineri, 1 septembrie, de la ora 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TVR1.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează