FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Burleanu s-a pronunțat » Cine e campioana României: "Este o situație excepțională"

Articol de GSP - Publicat marti, 23 mai 2017 22:37

Răzvan Burleanu crede că Viitorul are tot dreptul de a se considera campioană a României. Președintele FRF a vorbit despre demersul celor de la FCSB, care vor ca acest caz să fie judecat la TAS. 

Echipa lui Gigi Becali consideră că în regulament nu este specificat clar cum se face departajarea a două echipe în caz de egalitate de puncte. FCSB consideră că ar trebui luate toate cele 4 meciuri directe, în timp ce Viitorul și LPF susțin că doar partidele din play-off contează. 

"În momentul de față avem o solicitare de la LPF, care organizează Liga 1, pentru a omologa rezultatele din play-off. Play-out-ul nu e gata. Va exista o dezbatere în Comitetul Executiv, vom delibera acolo și vom da un răspuns.

Este o situație excepțională. Nu știu motivul pentru care s-a cerut urgentarea, poate pentru ca FCSB să poată merge la TAS. Eu nu le-am zis celor de la FCSB să meargă acolo.

Am spus doar că procedura e de așa fel încât se poate merge direct la TAS, pentru că în asemenea situații pot face asta. Eu am același mesaj. Din punctul nostru de vedere, al Federației Române de Fotbal, Viitorul e campioană.

Avem un regulament încă din 2011, nemodificat până în 2017. În toată această perioadă, regulamentul s-a aplicat unitar, fiind și situații similare. Din 2014 în schimb, FRF a renunțat la toate competițiile disputate în sistem play-off, play-out, excepția fiind la Liga 1, care e organizată de LPF.

Nici AFAN, nici LPF nu au sesizat ceva în neregulă cu acest regulament.

Sincer, cât timp acest discurs vine din partea echipei cu cel mai mare buget, cea mai titrată, nu mi se pare normal. Când ești un campion, cred că trebuie să ai capacitatea de a te recunoaște învins. Mai ales când ești învins pe teren.

Dar nu pot spune altceva despre cei de acolo. Sunt membri ai FRF, este decizia de management a lor", a spus Răzvan Burleanu la TV Sport ro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (34)
vasglo
vasglo  •  24 Mai 2017, 08:40

Cum poate fi catalogat un presedinte de federatie care nu-si cunoaste propriul regulament dupa care se desfasoara activitatea fotbalistica pe care o pastoreste?!.....

spinoza
spinoza  •  24 Mai 2017, 08:41

Nu vreau Steaua campioana, vreau Burleanu dat afara! Incompetenta si regulamente facute aiurea de niste saltimbanci ai fotbalului!!! Eu in locul lui Gigi, daca s-ar trezi cu titlul de la TAS, as renunta apoi in favoarea lui Hagi!

vasglo
vasglo  •  24 Mai 2017, 08:34

De unde se vede ca Burlica traieste dupa deviza traditionala : "din greseala in greseala spre victoria finala!"....-:)

Vezi toate comentariile (34)
Comentează