FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KAZAHSTAN, JOI, 21:45, TVR 1, GSP.RO

Ca Liechtenstein ori San Marino » Capitolul la care România este printre cele mai slabe echipe din preliminarii

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 04 octombrie 2017 17:22

La meciul cu Kazahstan putem șterge o altă rușine a preliminariilor: suntem printre cele 4 echipe, alături de Letonia, Liechtenstein și San Marino, care n-au dat gol acasă în prima oră de joc.

România se urnește greu pe teren propriu. În primele 4 din cele 5 meciuri jucate acasă în aceste calificări am reușit doar două goluri. Ambele după minutul 85! Cea mai "rapidă" reușită, cea semnată de Adi Popa cu Muntenegru, a venit cu 5 minute înainte de final. La victoria contra Armeniei, Maxim a punctat în ultimul minut.

Așa că suntem pe ultimul loc în clasamentul celor mai rapide goluri acasă în aceste preliminarii. Și împărțim rușinea cu Letonia, Liechtenstein și San Marino, naționale mici, care au punctat doar în deplasare în calificări!

Luxemburg e peste noi

Mai mult, 41 dintre cele 51 de selecționate care au înscris acasă au reușit să dea gol chiar în prima jumătate de oră. Printre ele, Gibraltar! Care, la fel de rușinos pentru noi, are tot atâtea goluri date pe teren propriu, două! Andorra, la fel. Tot două. Cu trei goluri, luxemburghezii ne depășesc!

Mai mult, una dintre adversarele din grupă, Muntenegru, a marcat cel mai rapid gol acasă. Beciraj, în minutul 2, la 4-1 cu Armenia.

Tot la Ploiești!

Atenție! În preliminarii, România n-a mai marcat, pe teren propriu, un gol în prima repriză de doi ani și jumătate. De-acum 7 meciuri!

Atunci, pe 29 martie 2015, Keșeru înscria unicul gol într-o victorie chinuită cu Insulele Feroe, 1-0. Cu o intervenție salvatoare marca Pantilimon pe final, care ne-a salvat de rușine și ne-a dus la Euro 2016. Iar meciul s-a jucat, ca și cel de mâine, tot la Ploiești. 


*Click pe imagine pentru a mări

2 goluri a dat România acasă în aceste preliminarii, cea mai slabă performanță în grupa noastră, unde Kazahstan (3), Armenia (5), Danemarca (9), Muntenegru (11) și Polonia (11) ne depășesc

7 minute le-a luat kazahilor să puncteze de două ori în poarta Poloniei, liderul grupei, tot atâtea reușite câte avem noi în total acasă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
haideusicfr
haideusicfr  •  05 Octombrie 2017, 11:04

Cu chiu cu vai echipa de pe locul 1 are doi jucatori selectionati. Deac unul dintre cei mai in forma jucatori la ora actuala nu are nici o sansa sa joace. Aceeasi Pintilii,Stanciu ,Chipciu ,Keseru , Andone ,jucatori plafonati vor intra cu siguranta pe teren.

fibra
fibra  •  04 Octombrie 2017, 22:30

Ar fi de dorit să dăm 1-2 goluri în ultima jumătate de oră și atunci poate nu ar mai conta că nu marcăm în prima oră. Problema mare este că nu marcăm, nu nimerim poarta decât foarte rar

vlad.dracul
vlad.dracul  •  04 Octombrie 2017, 17:53

Suntem vai de capul nostru, se ştie.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează