FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - DANEMARCA 2-0

Ce am învăţat după două meciuri cu Anghel Iordănescu selecţioner » 4 veşti bune

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 19 noiembrie 2014 19:02

În primele două meciuri de la revenirea lui Anghel Iordănescu pe bancă, naţionala României a învins Irlanda de Nord şi Danemarca, ambele cu 2-0. GSP.RO îţi prezintă patru concluzii după schimbarea lui Victor Piţurcă.

1. Keşeru e ce ne lipsea. Golgeterul Stelei, ignorat de Piţurcă în ultimul mandat, a făcut două meciuri senzaţionale, a arătat incisivitate, instinct în faţa porţii şi o bună colaborare cu restul echipei. Keşeru e un must pentru viitorul echipei naţionale.

2. Staff-ul e cheia. Tata Puiu a surprins în momentul în care şi-a ales trei "secunzi", dar, acolo unde el nu are energie, tinerii antrenori au compensat prin valenţele de selecţie şi de pregătire.

3. Jocul începe să atragă. Naţionala lui Piţurcă era criticată pentru calitatea deplorabilă a evoluţiilor, în ciuda rezultatelor pozitive. Acum însă, jucătorii lui Iordănescu au arătat o cu totul altă faţă, încîntînd publicul de pe Naţional Arena.

4. Iconiţele sînt la locul lor. După un selecţioner asociat cu Satana, România a avut mai multă inspiraţie şi mai mult noroc cu unul care luptă pentru "tabăra adversă". Iordănescu nu şi-a uitat celebrele iconiţe şi ar face bine să le aducă în continuare :)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
almaviva
almaviva  •  20 Noiembrie 2014, 18:36
Postat de qpax pe 19 Noiembrie 2014, 22:53

Bah ... deci pana la urma a fost si Iohannis la meci? Sau in timpul asta dadea autografe er... fanilor? ....:))

Si care este problema ca a fost Johannis sau nu la meci? Ce legatura are Johannis cu acest articol? PS: Imi place poza dvs. cu 'RIP Romania.' Sper ca asa sa fie: sa se odihneasca in pace Romania coruptiei si arogantei, a marlaniei, a manelelor si smecheriei, a imposturii si a nesimtirii. RIP indeed!!

ohio
ohio  •  20 Noiembrie 2014, 08:03
Postat de ciocaneanu pe 20 Noiembrie 2014, 03:09

Si unde e marele merit al lui Puiu Iordanescu? Nationala joaca ce joaca echipa ciobanului, nu e de mirare la componenta lotului. Acum ca a venit si Popa, ii rupem pe toti. Majoritatea tarilor europene care fac parte din lumea a trei-a fotbalistica isi "permit" un antrenor strain. Grecii, cum necum, au devenit campioni europeni cu Rehhagel. Numai romanii n-au nevoie de consultanta din vest pt. ca ei stiu totul mai bine. Si cel mai bine stiu sa gaseasca scuze, sa explice de ce sint de vina altii cind lucrurile merg rau. De fapt cum sa fie adus un antrenor strain la nationala, romanul nu-si vinde tara, mai bine sa fure Porojan tot, ca e de-al casei!

Ce spui de Ranieri?:))

plischi
plischi  •  20 Noiembrie 2014, 07:33

un varf autentic joaca intr-o partida cel mult un minut, in rest se duce de colo-colo printre stoperii adversi ca sa-i impiedica sa traga la poarta! inzaghi nu juca mai mult intr-o partida si era la fel de zeu cum este keseru dupa doua faze. la prima meritul ii apartine 54,6% lui chipciu, iar lu keseru 46,4%. daca tasnea o zecime de secunde mai tarliu era ofsaid. golul doi, jos palaria, a prins-o, a intrat, dar asa ceva nu dai doua pe 90 de minute, ci doua pe an. il simpatizez pe tip, dar nu-l transform in erou national - nefiind stelist, n-as fi facut-o nici daca merita acest lucru. imi place simtul sau la gol, imi place ca da bine cu stangu', din motive personale, dar nici chiar asa.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează