FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZVĂLUIRI

Coincidenţă sau favor?! Contractul făcut de Burleanu care ridică semne de întrebare » FRF a răspuns întrebărilor GSP

Gabriel Berceanu, stânga, alături de Alex Maxim
Gabriel Berceanu, stânga, alături de Alex Maxim

Articol de - Publicat vineri, 23 martie 2018 09:00

FRF a avut, între 2015 şi 2016, contract cu o firmă unde lucrează soţia unuia dintre directorii de la Casa Fotbalului 

Răzvan Burleanu îl acuză pe Ionuţ Lupescu, într-un serial de episoade pe o reţea de socializare, de faptul că a direcţionat, fie el, fie Mircea Sandu, mai multe contracte către firme deţinute sau în acţionariatul cărora se afla chiar Ionuţ Lupescu sau rude ale acestuia. Conflict de interese, iar ieri şeful FRF a informat inclusiv membrii Comitetului Executiv despre aceste lucruri, pasul următor putând fi chiar o plângere penală făcută vechii administraţii.

Pe parcursul mandatului lui Burleanu există însă un tip de contract care ridică şi el semne de întrebare. În 2015, la aproape un an şi jumătate după ce Burleanu s-a instalat la Casa Fotbalului, FRF a contractat firma Geometry Global cu scopul implementării şi promovării fotbalului de tip grassroots!

raluca berceanu full

În respectiva societate se afla, la vremea respectivă, Raluca Berceanu, soţia unuia dintre directorii din FRF, mai precis a lui Gabriel Berceanu, şeful comunicării de la Casa Fotbalului. Raluca Berceanu era Senior Digital Account Manager la Geometry Global, iar durata colaborării dintre FRF şi respectiva firmă a fost de un an, între vara lui 2015 şi vara lui 2016.

Deși situația nu reprezintă în mod strict un conflict de interese, Gazeta Sporturilor a adresat FRF, în mod oficial, câteva întrebări pe acest subiect:

ÎNTREBĂRILE GSP

1. Ce servicii a oferit firma Geometry Global pentru Federația Română de Fotbal?
2. Cât a durat contractul cu această firmă şi care a fost contravaloarea lui?
3. FRF avea cunoştinţă că în firma Geometry Global era angajată soţia directorului de comunicare al FRF, Gabriel Berceanu?

RĂSPUNSURILE FRF

# Principiul de bază al achiziționării materialelor și contractării serviciilor necesare FRF este selecția de oferte. FRF a organizat o licitație la care au participat mai multe firme de profil. A fost desemnată câștigătoare agenția Global Geometry pentru furnizarea serviciilor necesare implementării și promovării proiectelor "Împreună Suntem Fotbal" și "Matematica Fotbalului", ultimul aducând FRF primul premiu din istorie oferit de UEFA pentru activități de marketing la UEFA KISS Marketing Awards 2016.

# Valoarea contractului aferent acestor servicii furnizate în perioada august 2015 - august 2016 este confidențială, însă vă putem asigura că a fost aleasă oferta de preț cea mai bună în raport cu serviciile solicitate, respectând toate filtrele de control intern.

# Global Geometry este unul din cei 22 de furnizori cu care lucrăm, o agenție prestigioasă în România și parte a unei rețele internaționale. Nu a existat nicio atitudine de favorizare a acestei agenţii, singurele criterii de atribuire a comenzilor FRF fiind cele de piaţă privind calitatea şi preţul.

# Gabriel Berceanu nu a fost implicat în niciun fel în procedura de selecție a ofertelor, cu atât mai mult cu cât aceasta nu a intrat și nu intră în sfera lui de activitate.

Ce a făcut Geometry Global

  •  a creat pentru FRF filmul de prezentare a programului "Transformă Uliţa în Stadion"
  • a creat o campanie socială prin care s-a lansat programul naţional ce va aduce împreună matematica și fotbalul şi care a avut ca scop "combaterea abandonului şcolar". Programul a debutat, conform site-ului frf.ro, prin lansarea unui manual auxiliar de matematică, ce conţinea probleme şi exerciţii inspirate din lumea fotbalului
  • s-a ocupat de comunicarea şi implementarea proiectului federaţiei "Împreună suntem fotbal", dedicat dezvoltării fotbalului de bază din România
  • s-a ocupat de creaţia şi implementarea programului "Asociaţia Telefonul Copilului", care are ca mesaj: "Toţi copiii merită să fie fericiţi"

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
1030311993779516
Dan-Mugurel Ispas  •  23 Martie 2018, 14:24

Deci, cum? “Serial de episoade”? Asta e româna de Ferentari sau așa veți scrie noua “Mioriță”, cea a mentorului vostru, ciobanul suprem, de la fcsb? Se vede din avion că sunteți de partea atribuirilor directe și vă stă în gât Burleanu pentru că e fan licitații! Vorbiți de căderea fotbalului românesc taman acum când, pentru prima dată în istoria acestuia, putem accede cu majoritatea echipelor noționale de juniori la turneele finale, asta, datorită regulii lui Burleanu! Căutați în arhivă dovezile crâncenei opoziții pe care ciobanul o făcea față de regula menționată pe vremea când nu-l avea pe “mbape de România”! Și, pentru că sunteți fățiș de partea unuia care și-a făcut studiile mai târziu decât era normal, trebuie să vă distanțați de ceva și, fiindu-vă la îndemână, probabil genetic în cartierele voastre - zise mahalale - ați ales limba română! V-a ieșit! Cu asta - “serial de episoade”, chiar sunteți departe de muma noastră, limba română! A noastră, nu a voastră!

giuran
giuran  •  23 Martie 2018, 13:59
Postat de khal_37 pe 23 Martie 2018, 11:39

Chiar asa ridicol esti! Ciuma rosie bolsevica are nevoie de mai multe mandate ca sa acapareze totul! Iar tu, un biet natang care troleaza pentru ei incerci sa faci ce...sa spui ca neocomunistii sunt buni si mai iubesc si poporul roman...nu mai scapa tara asta de voi ***!!

Ca sa ma joc un pic cu un citat foarte la moda: "Ai gresit persoana, baiatul meu". Dupa comentariul tau imi dau seama cam de ce IQ beneficiezi, astfel incat nu insist. Te rog, pune mana pe o carte, pe wikipedia, pe ce vrei tu si informeaza-te despre comunisti si neo-comunisti. Dupa da click pe profilul meu si o sa vezi ce propaganda fac. Dupa, izoleaza-te si incearca sa iei cat mai putin contact cu societatea, sa nu se ia.

khal_37
khal_37  •  23 Martie 2018, 11:46
Postat de Laurentiu Vintila pe 23 Martie 2018, 10:55

Te-ai gandit ca poate nici nu are cu cine juca la nationala ? Asa o generatie de carton ,cu jucatori si antrenori(descoperitori de talente) flamanzi dupa bani,fara interes de fotbal ,Romania nu a avut niciodata! Fotbalul este una dintre disciplinele sportive care nu necesita investitii majore in echipament si spatii speciale de antrenament. Daca ai talent poti fi remarcat direct din maidan,din noroi te poti ridica . Asta nu-i tenis,unde un zbor de buburuza iti da peste cap evolutia in meci!

Tu esti dus cu pluta nene...cu daum sau contra antrenori, cu fosti dinamovisti si slugi ale sistemului infiltrate in toate nivelele socio-politice si nu numai, sportul romanesc este in moarte clinica, cand sistemul se bazeaza pe sageti, oameni care cand vorbesc o fac mult dar de fapt nu spun nimic, oameni pentru care faptele sunt doar dulcegarii de tip neocomunist oameni ca acest burleanu care sa inconjurat de incompetenti dar slugi fidele...si toate acestea in detrimentul profesionalismului, a oamenilor cu adevarat de fotbal, care mananca fotbalul pe paine....sa nu-mi spui tu ca in cele doua mandate burleanu a facut ceva pozitiv pentru ca ar fi o minciuna. Acest impostor este oglinda fidela a lui victor viorel ponta, un altul care minte precum respira. Asa ca mai lasati-ne cu trolul asta ieftin ca nu tine.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează