FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KAZAHSTAN, JOI, ORA 21:45, TVR 1, GSP.RO

Contra, plan dublu: "Trebuie să avem cojones!" » Ce echipe pregătește pentru "dubla" cu Kazahstan și Danemarca

foto: Cristi Preda
foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 04 octombrie 2017 09:00

Noul selecționer ar pregăti o echipă inedită cu Kazahstan, posibil cu debutanții Bancu și Al. Ioniță II printre titulari, și o altă formulă pentru Copenhaga. Stancu, probleme medicale, va lipsi sigur de la Ploiești. 

Contra își pregătește cu intensitate debutul pe banca tehnică, iar la Mogoșoaia pune la cale o dublă strategie pentru meciurile cu Kazahstan și Danemarca. Ar intenționa să folosească o garnitură inedită contra "lanternei", joi, la Ploiești, și o alta, de forță, la Copenhaga, în ultima apariție din aceste preliminarii.

"Trebuie să avem cojones!"

Dar cere de la toți același lucru: agresivitate și determinare. Au fost, de altfel, cuvintele de ordine ale antrenamentului de ieri dimineață, când "Guriță" le-a solicitat fotbaliștilor să joace doar din trei atingeri și să fie foarte rapizi în reacții. "Hai să jucăm fotbal! Vine Danemarca, presing sus, agresiv, ce facem atunci?! Trebuie să avem cojones!", s-a auzit vocea lui Cosmin. Urmată apoi de câte un "Bravo! E bine așa!" la repetarea anumitor exerciții.

Fără să fie încă un plan bătut în cuie, căci linia se va trage abia după antrenamentul secret programat chiar joi dimineața, orientarea ar fi aceea ca împotriva Kazahstanului să meargă pe mâna unei formule neașteptate, cu doi potențiali debutanți printre titulari: Bancu și Al. Ioniță II! Cei doi ar putea acoperi împreună flancul stâng, care, la Copenhaga, ar trece în responsabilitatea perechii Ganea - Stancu.

Hoban și Andone printre menajați

Ultimul e scos aproape sigur din cărțile pentru jocul de la Ploiești. Are probleme medicale din cauza unei contuzii la șold, a făcut ieri doar o alergare ușoară, iar Contra nu vrea să-l forțeze într-o partidă mai simplă. O altă absență certă va fi cea a lui Moți, suspendat.

Practic, "Guriță" și-ar propune să păstreze eminamente pentru partida cu danezii un contingent de cinci oameni, Ganea, Hoban, Stancu, Budescu și Andone. Cu mențiunea totuși că, pe "Parken", va rămâne deschisă o discuție mai amplă vizavi de mintea limpede de la centrul terenului, cu trei opțiuni deschise, toate viabile: Stanciu, Budescu sau Băluță. 

"Printre schimbările lui Contra vor fi și cele legate de organizare: jucătorii vor sta câte doi în camere, nu singuri, deplasările vor fi cu două zile înaintea jocului, iar revenirile acasă nu se vor face după meciuri, ci a doua zi dimineață"Andrei Vochin, consilier președinte FRF

Pregătiri pentru gazon
Ploieștiul s-a confruntat în mod repetat cu probleme legate de gazon, dar organizatorii încearcă acum să-și ia măsuri de siguranță că debutul lui Contra pe banca tehnică va fi fără peripeții din cauza dreptunghiului verde. Încă de săptămâna trecută se fac lucrări de întreținere, îngrășământ, aerare, nisip, pentru ca, la ora meciului, terenul să arate OK. A fost și motivul pentru care meciul de campionat Voluntari - Chiajna s-a mutat de la Ploiești la Giurgiu, spre a proteja gazonul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
haideusicfr
haideusicfr  •  04 Octombrie 2017, 11:03

De Ionita 2 s-a tot vorbit la tv.Cum sa-l convoace ca asa si pe dincolo.Ei bine ,l-au convocat.Foarte bine. Si Bancul ala.....cum e bancul. Iar Deac nu va juca niciodata .Si nu e altul mai bun ca el inRomania.

haideusicfr
haideusicfr  •  04 Octombrie 2017, 11:01
Postat de sakamoto pe 04 Octombrie 2017, 10:42

Stancu senator de drept la Natzionala, fara nici o calitate, fara valoare. Titular pina la adinci batrinetze. Atacant, cite jocuri a jucat, cite goluri a marcat? O umplutura. Mai bine Man, Puscas, fotbalisti tineri, de viitor. Si daca vrem cu orice pretz, jucatori cu experientza, de ce nu Ratz, Mutu, Hagi senior, Gica Popescu, Lupescu, Rotariu? Mai buni decit golgeterul Stancu. Un gol la 10 meciuri.

Nu vreau sa-i iaua apararea,dar e golgeterul Nationalei. Lesinatii Stanciu si Chipciu bat pasul pe loc . Si ar trebui inlocuiti.

sakamoto
sakamoto  •  04 Octombrie 2017, 10:42

Stancu senator de drept la Natzionala, fara nici o calitate, fara valoare. Titular pina la adinci batrinetze. Atacant, cite jocuri a jucat, cite goluri a marcat? O umplutura. Mai bine Man, Puscas, fotbalisti tineri, de viitor. Si daca vrem cu orice pretz, jucatori cu experientza, de ce nu Ratz, Mutu, Hagi senior, Gica Popescu, Lupescu, Rotariu? Mai buni decit golgeterul Stancu. Un gol la 10 meciuri.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează