FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENGRU - ROMÂNIA, LUNI, 21:45, TVR, GSP.RO

Corespondență din Podgorica // FOTO Stadionul pe care se va juca Muntenegru - România bate Arena Națională » Dărăpănat, dar exploatat la maximum!

Foto: Alex Nicodim +13   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat duminica, 03 septembrie 2017 09:00

Deși arată ca Giuleștiul, stadionul din Podgorica, pe care vom juca luni meciul cu Muntenegru, bate lejer Arena Națională: are peste 30 de spații de comercializare, de la cafenele la librării.

Stadionul orășenesc din Podgorica arată, la 18.000 de locuri, ca o amintire plăcută pentru un oraș cenușiu din valea Jiului. Neîngrijit în locurile care țin strict de fotbal, cu geamuri sparte, tencuială căzută și scaune spălăcite care se întrevăd printre gratiile de la porțile de intrare, arena Pod Goricom e imaginea învechită a uneia dintre cele mai noi "naționale" din Europa. Însă, în afară de aspect, arena plusează cu ceva ce lipsește de la București. Spații de comercializare!

Meci la Cluj, transmis la Podgorica

Am numărat 31 de astfel de locuri. Pot fi mai multe, există intrări prin care se ajunge, de exemplu, atât la un cabinet de avocatură, cât și la o bancă. Ambele găzduite sub o tribună! Puțină lume la terase, fiind sâmbătă, când orașul pleacă în bloc la stațiunile de la mare, aflate la doar câteva zeci de kilometri, precum Budva sau Sveti Stefan.

Însă, surpriză plăcută, lumea se uită, la televizoare, chiar la partidele Muntenegrului de la Europeanul de baschet. Jocuri găzduite de sala din Cluj-Napoca!

Instrumente muzicale și club de noapte

Având avantajul că este la doar câțiva pași de centrul orașului, la parter nu se găsesc doar restaurante și cafenele. Ci și altfel de magazine. De exemplu, unul de instrumente muzicale, o librărie, frizerii sau case de pariuri.

Există chiar și un club de noapte, lipit de un cazinou și magazinul oficial al celor de la Buducnost. Echipa de fotbal a clubului care, la handbal, a avut în Cristina Neagu o vedetă timp de 4 ani.

Sediul clubului e tot acolo. Și are două sonerii la intrare. La butonul de jos răspund funcționarii unei firme :)

Tricoul neprețuit

Magazinul oficial are prețuri decente. Tricoul cu semnăturile tuturor colegilor lui Jovetici nu are preț, vânzătoarele îți zâmbesc dacă arăți către el. În rest, un tricou oficial costă 40 de euro, unul simplu - 8 euro, în timp ce partea dreaptă a magazinului e dedicată exclusiv echipei-gazdă de pe stadionul orășenesc.

În rest, miroase a istorie. Până și afișele de pe uși sunt rămase de la partida din preliminarii cu Armenia, niciun semn că aici, mâine, va juca naționala României.

20.000  de oameniau fost la un Buducnost - Hajduk Split din 1975, cea mai mare asistență din istorie de pe stadionul Pod Goricom

1945 e anul în care a fost construit stadionul din Podgorica: a fost renovat acum 12 ani

3 detalii despre arena din Podgorica

- A găzduit primul meci din istoria "naționalei" adversarei, un 2-1 cu Ungaria, amical, din 2007
- De două ori în ultimul deceniu cererea de bilete a fost cel puțin dublă: 30.000 de tichete cu Italia (2009) și 40.000 cu Anglia (2011)
- În anii de dinaintea despărțirii Serbiei de Muntenegru, fanii lui Buducnost (Varvari) au întrerupt partide cu Partizan și Steaua Roșie aruncând obiecte în teren și intrând pe suprafața de joc

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  03 Septembrie 2017, 21:54

nostalgic vorbind, imi aminteste de copilarie! stadionul, Podgorica, Muntenegru, tot! ce frumos era atunci cand nu aveam pretentii de occidentali :D

waves
waves  •  03 Septembrie 2017, 14:03
Postat de waves pe 03 Septembrie 2017, 14:02

Asa de la distanță, seamana cu fostul stadion republicii.Dar sa fim seriosi pare un stadion din lumea a treia de undeva din Beirut..Nu inteleg cum sa compari sa ceva cu National Arena?cum sa scri un asa articol penibil?

asa ceva*

waves
waves  •  03 Septembrie 2017, 14:02

Asa de la distanță, seamana cu fostul stadion republicii.Dar sa fim seriosi pare un stadion din lumea a treia de undeva din Beirut..Nu inteleg cum sa compari sa ceva cu National Arena?cum sa scri un asa articol penibil?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close