FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA, LUNI, 21:45, TVR, GSP.RO

Corespondență din Podgorica // Fotoreportaj în orașul în care România va evolua împotriva Muntenegrului » Urziceni ex-iugoslav

Foto: Alex Nicodim +8   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat duminica, 03 septembrie 2017 09:00

Podgorica seamănă cu jocul naționalei noastre: capitală tristă, mai mult cu numele, părăsită de locuitori în weekend.

La fel ca-n poveștile în care Dumnezeu le dă animalelor, pe rând, câte o calitate și ajunge, în final, la eroul care primește ce rămâne, Podgorica a fost lăsată la sfârșit de cine a gândit Muntenegrul. Și a fost făcută și capitală, poate pentru ca treburile țării să meargă aerisit, fără aglomerație și claxoane.

Și, măcar pentru aspect, Budescu n-are de ce să regrete neconvocarea. Pentru că orașul seamănă mult cu Urziceniul, urbea lângă care a copilărit!

Se laudă cu pasajul Grozăvești :)

Când pe toate panourile și pliantele turistice se iese-n față cu Millennium, un pod construit în 2005 în stilul pasajului de la Grozăvești, îți dai seama că orașul nu e nicidecum turistic. Iar tot ce are țara despărțită de Serbia, munte, mare, canioane, zone care seamănă cu fiordurile norvegiene pălesc în câmpia care găzduiește orașul.

La o altitudine de numai 50 de metri, cu urme ale munților Albaniei și ale masivului Durmitor de-o parte și de cealaltă, Podgorica e un oraș mic, îngrijit și sec.

Căldură insuportabilă

Nebojsa, taximetrist, zâmbește dintr-o mașină roșie. Așteaptă să iasă la pensie într-o intersecție goală, din care se mai văd trei crucișuri de drum flancate de blocuri. Și-apoi, case și vile. Citește știri, "novine", dintr-un ziar care începe cu marea umilință a Muntenegrului de la baschet, 60-99.

Vorbește greu engleză și pleacă repede cu tabla încinsă. Nici urmă de umbră la cele 35 de grade. Echipa națională a României va ajunge, în jurul orei locale 12:00, 13:00 la București, pe aeroportul de lângă Podgorica. Îi așteaptă zile toride pe "tricolori". Chiar și când e înnorat, la Podgorica e o atmosferă apăsătoare, cu aer respirabil, cum ar spune un vechi, "doar pe urechi".

136.000 de oamenistau în Podgorica și împrejurimi: e singurul oraș muntenegrean în care sunt înregistrați mai mult de 100.000 locuitori

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
dan4
dan4  •  03 Septembrie 2017, 15:42

Cum puteti sa comparati podul ala cu Pasajul Basarab-Grozavesti, care masoara 2km lungime, este cel mai lat pod hobanat din Europa, cu stalpi de sustinere de peste 80m, linii de tramvai, statie multimodala metrou/tramvai/autobuz/tren, si care a costat aproape 300mil de euro???? Singura asemenare e, ca ambele au hobane.... Dar de ce sa intram in detalii? :)))))))

bumbabum
bumbabum  •  03 Septembrie 2017, 14:47

Razvane, se vede ca nu ai fost in Urziceni. Ia sa mergi tu in cartierele mai "***", sa vezi cate ai de povestit :D Faci zece articole de genul asta :P

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1527160934267499
Radu Vasilescu  •  03 Septembrie 2017, 12:37

Acestia sunt,, ziaristii nostri specialişti in sport,,! Nişte *** care ar zugrăvit in negru şi imaginea mamei lor! Oameni fără caracter, obiectivitate, mercenari manipulatori! Valoarea lor ca profesionişti este ZeRO BARAT!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează