FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

Cum a ajuns Lupescu să candideze la șefia FRF: "Mi-au zis că sunt nebun"

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 februarie 2018 17:29

Ionuț Lupescu a povestit cum a decis să candideze la șefia FRF și spune că și colegii săi de la UEFA au rămas surprinși de decizia sa.

"Când am plecat, nu credeam că am să mai vin. Chiar am declarat că nu e bine să te întorci unde ai mai fost. Și pe mine m-a surprins că am luat acea decizie, dar am luat-o pentru că am simțit, în ultima perioadă, că trebuie să vin să încerc să dau ceva fotbalului românesc. Au fost discuții în ultimul an, s-au accentuat în ultimele luni, între mine și oameni de fotbal din România.

Am discutat despre situația fotbalului din România. Pentru că am avut acest privilegiu de a lucra la UEFA și că vezi aspectul general în Europa vis-a-vis de dezvoltarea fotbalului, mi-am dat seama că direcția fotbalului românesc e departe de ceea ce se întâmplă în Europa și am considerat că pot să vin să îmi pun cunoștințele, expertiza, conexiunile pe care le am în slujba noastră pentru a ajuta să redevenim ceea ce am fost odată la nivel destul de înalt", a declarat Lupescu la TV Digi Sport.

"Am anunțat colegii de la UEFA, mi-au zis ca sunt nebun, dar eu, la fiecare 6-7 ani, îmi place să am o nouă provocare. Sigur, nu credeam că o să fie asta provocarea dar toate drumurile au dus către acest lucru și m-am sfătuit cu mai multă lume din fotbal și cred că noi care ne-am propulsat mondial de aici, avem o datorie să dăm ceva fotbalului înapoi. Pe lângă mine, mai sunt și alți colegi care sigură vor dori să vină să mă ajute" Ionuț Lupescu

Ionuț Lupescu a mai fost la FRF în perioada 2005-2011, când a ocupat funcția de secretar general.

Ceilalți candidați anunțați până acum pentru președinția FRF sunt: Răzvan Burleanu, Victoraș Iacob, Sorin Răducanu, Marcel Pușcaș și Adrian Teodorescu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
485809194904413
Costel Tudor  •  17 Februarie 2018, 11:16

Trandafirasule , corect se spune : sa dau inapoi fotbalului , NU sa dau fotbalului inapoi !!! Mai pune mana pe carte !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează