FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA ROMÂNIEI

Răsturnare de situație după negocierile de aseară: Contra a ajuns iar varianta "B" » Cu cine au luat legătura federalii

Articol de GSP - Publicat joi, 14 septembrie 2017 09:00

Dan Petrescu va anunţa zilele acestea dacă vine sau nu la naţională, dar FRF l-ar fi căutat deja și pe antrenorul lui Mouscron, Mircea Rednic, pentru postul de selecţioner. 

Prezent la Deva pentru meciul de futsal România - Georgia, marţi seară, Răzvan Burleanu a făcut o escală și la Cluj, pentru o rundă de negocieri cu Dan Petrescu, prima opţiune a FRF pentru postul de selecţioner.

În ciuda afirmaţiilor conducătorilor grupării din Gruia, cum că Petrescu nu-și dorește să vină la naţională și că nu va pleca din Gruia, lucrurile nu stau deloc așa.

I-a contrazis de câteva ori chiar tehnicianul, care afirma că “normal că m-ar interesa oricând echipa naţională. Dacă voi fi liber și voi fi contactat, voi discuta. Eu dacă vin la naţională, nu mă interesează să joc ca Barcelona, mă interesează să am rezultate, să mă calific. Asta e filosofia mea, nu mă interesează jocul spectaculos”.

A cerut un compromis pentru restul turului

Ieri, la TV Telekom Sport, Andrei Vochin, consilierul lui Burleanu, a confirmat că “președintele s-a întâlnit marţi cu Dan Petrescu, au discutat. El are contract cu CFR. A rămas ca Dan Petrescu să dea un răspuns cât mai curând”.

Apropiaţi ai tehnicianului au dezvăluit că “Dan ar vrea să vină de acum la echipa naţională, însă se simte dator și faţă de cei de la CFR, pentru că a început un proiect cu ei. A fost dorinţa lui, pentru cei de la Federaţie, să îl lase să antreneze în paralel și echipa naţională, și la echipa de club, cel puţin până în iarnă. Nu ar vrea să îi lase pe clujeni așa, brusc, măcar să aibă timp să discute cu un alt antrenor. Nu are clauză de reziliere, dar a luat deja niște bani și ar trebui să-i dea înapoi dacă pleacă acum”. Ar fi vorba despre 400.000 de euro.

Interimatul de nevoie

Conform unor surse de la Casa Fotbalului, Burleanu nu a fost încântat de variantele lui Dan Petrescu, dar i-a mai dat acestuia un timp de gândire. “Doar până miercuri seară”, spun surse federale.

Lucrurile se derulează rapid pentru că, așa cum spunea și Andrei Vochin: “Dacă domnului Daum i se reziliează contractul, duminică trebuie să trimitem convocările pentru jocurile cu Kazahstan și Danemarca. Din punct de vedere tehnic, s-ar putea să fie nevoie de un antrenor interimar. Trebuie să fie cineva care să facă aceste convocări”.

Vochin a continuat: “Cred că o variantă de luat în calcul de antrenor interimar este unul dintre actualii secunzi, Ionuţ Badea sau Rudi Verkempinck!”

“Mizez pe bărbăția lui!”

În același timp, conducătorii de la CFR nu vor să audă de o despărţire de “Bursuc”. Un apropiat al clubului spune că “oficialii lui CFR mizează pe cuvântul, pe bărbăţia lui Petrescu. I s-au îndeplinit toate dorinţele, i s-au adus toţi jucătorii pe care i-a cerut, au fost investiţii mari pentru acest proiect cu Petrescu antrenor”.

Rednic îi ia fața lui Contra După antrenamentul de aseară, Dan ar fi avut o întrevedere cu șefii clubului pentru a găsi o eventuală cale de a pleca la naţională. Lucrurile însă trenează, FRF n-a primit încă niciun răspuns din partea “Bursucului”. El are programată zilele acestea o conferinţă de presă, în care urmează să-și prezinte clar punctul de vedere.

Pe de altă parte însă, există indicii că federalii nu stau cu mâinile în sân. Sesizând ezitările lui Petrescu, l-ar fi contactat deja pe Mircea Rednic, antrenorul aflat pe val pe banca lui Mouscron, locul 3 după 6 etape în campionatul belgian! Ar fi varianta-surpriză pregătită la Casa Fotbalului și semnul că “soluţia Contra” pierde teren. Asta deși “Guriţă” părea la un moment dat varianta B în cazul unui refuz din partea lui Petrescu.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (55)
1662531363757775
Adrian Dorin  •  14 Septembrie 2017, 22:07

rezultate reale......fara tendinte de " gashca " ; nepotisme , veri primari , nashi , fini , cumnati..si fara arbitri si alte " ajutoare ".....doar DORINTA DE REZULTATE

1662531363757775
Adrian Dorin  •  14 Septembrie 2017, 21:59

Dorinel Munteanu antrenor tanar , cu rezultate , Roman adevarat si..de perspectiva

108992139590592
DM Bob  •  14 Septembrie 2017, 18:05

CONTRA la NATIONALA ? HEI RUP ,HEI RUP SI CU TACTICA ASTA N-A FACUT NIMIC LA DINAMO ! E SINGURUL ANTRENOR REFUZAT SAU PARASIT DE JUCATORI ; ASTA ESTE CALITATEA LUI IN VESTIAR ILIE? CREZI CA O SA-I MEARGA MAI BINE CU VEDETELE LA NATIONALA ?

Vezi toate comentariile (55)
Comentează