FOTBAL  »  NATIONALA  »  DANEMARCA - ROMÂNIA, AZI, 19:00, TVR 1, GSP.RO

Danemarca - România // Jucătorii români știu ce le-a lipsit: "Am fi jucat acum pentru calificare”

Articol de - Publicat duminica, 08 octombrie 2017 15:30

Azi, la Copenhaga, România încheie preliminariile pentru CM 2018 în fața Danemarcei. Meciul va începe la ora 19:00 și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TVR 1.

Mijlocașul Alex Chipciu va lipsi de la Copenhaga din pricina cumulului de avertismente, dar e convins că România va lupta diseară pentru a încurca socotelile danezilor, ca o revanșă după episodul trist din 2003.

- Alex, ce a adus nou Contra la națională?
- Nu vreau să fac comparații sau să găsesc minusuri la alți antrenori, pentru că mi-am făcut treaba la fel cu toți tehnicienii cu care am lucrat. Cosmin a adus însă entuziasm. E un mare plus pentru noi faptul că a avut peste 70 de selecții la echipa națională.

- E un regret că ne trezim prea târziu în această campanie?
- Sigur! Dacă aveam un pic de noroc la partidele din tur cu Muntenegru și Kazahstan, acum am fi jucat pentru calificare în Danemarca. Dar nu mai are rost să ne gândim la trecut.

"Eram sigur că va fi gol"

- Ai ratat o ocazie imensă cu Kazahstan. Cum ai gândit acea finalizare?
- Am vrut să dau pe jos, pe lângă portar. Eram mai mult ca sigur că va fi gol, nu mă așteptam ca portarul să aibă o reacție așa bună.

- Budescu a făcut un meci admirabil, cu două goluri. A fost o surpriză pentru voi că n-a foct convocat la meciurile trecute?
- E un jucător foarte bun. Cred că meciurile trecute a fost accidentat, altfel ar fi fost chemat. Mai departe nu pot vorbi eu despre convocările trecute.

"Am și acum în minte ocaziile din 2003"

- Am pierdut o calificare în Danemarca în 2003. Avem acum atuurile pentru o mică revanșă pentru a-i încurca pe danezi în drumul spre Mondialul din 2018?
- M-aș bucura mult să ne luăm revanșa pentru ce s-a întâmplat în 2003. Am și acum în minte ocaziile ratate pe final, acel corner bătut într-un moment în care puteam să tragem de timp. Mi-aș dori ca România să bată acum la Copenhaga.

- Ce v-a spus Contra după victoria de joi?
- Mister nu prea putea să mai vorbească după meci. Era bucuros și mulțumit pentru că am respectat ceea ce ne-a cerut, adică atitudine.

- S-a simțit o diferență între publicul expansiv de la Ploiești, cel molcom de la Cluj ori cel imprevizibil de la București?
- În această campanie, am avut foarte mulți suporteri, indiferent unde am evoluat. Numai că un minus au fost terenurile de la Cluj și de pe Arena Națională.

"Nu există un «caz Stanciu»"

- Ești coleg cu Stanciu la Anderlecht, unde sunt încă multe discuții în jurul lui. La națională a rămas pe bancă la debutul lui Contra. Se poate vorbi de un "caz Stanciu"?
- Nu se poate vorbi despre niciun "caz Stanciu". Pentru mine, Nicu e unul dintre cei mai buni jucători români. Poate face diferența în orice moment. A și dat multe goluri spectaculoase până acum și, pe lângă asta, aleargă foarte mult.

- Cum ar fi arătat actuala campanie cu Contra pe bancă încă de la început?
- Nu aș putea să fac un exercițiu de imaginație. Ar fi imposibil să știu cum ar fi fost. Dar îmi doresc să ne meargă bine în campania viitoare și să ne calificăm la Euro 2020.

"Mi se pare o idee bună intenția noului selecționer de a duce naționala în cât mai multe orașe din țară. Toți românii vor avea astfel posibilitatea să vadă reprezentativa pe viu"Alex Chipciu

31 de selecții a strâns Chipciu în tricoul naționalei, pentru care a marcat 4 goluri

Kazahstan, piaza rea!

Ambele meciuri cu Kazahstan au însemnat experiențe dure pentru Chipciu. La partida de la Astana s-a ales cu o ruptură musculară la un fault comis asupra sa în careu, fază la care arbitrul n-a dictat cuvenitul penalty. A fost nevoit să ia o pauză de o lună. Iar joi, la Ploiești, a primit o lovitură puternică în spate și a jucat cu infiltrații în repriza secundă. Alex a resimțit dureri și în zilele ulterioare partidei, intrând deja pe un tratament de recuperare chiar înainte de a se întoarce la Bruxelles. El va lipsi de la Copenhaga, fiind suspendat

Citește și: Danemarca - România » Echipele probabile + Motivul incredibil pentru care TVR nu va comenta meciul de la Copenhaga

Clasamentul grupei E:

sdfd

Echipe calificate din Europa: Rusia, Belgia, Anglia, Germania, Spania
Echipe calificate din restul lumii:
 Brazilia, Iran, Japonia, Mexic, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Nigeria, Costa Rica

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
calinescu_
calinescu_  •  08 Octombrie 2017, 17:25

NATIONALA ROMANIEI A DEVENIT O AFACERE DE FAMILIE ....!!!!! CE SA CAUTE IN NATIONALA CHIPCIU , CHIRICHES , CRISTI GANEA , BENZAR , BALASA , TOSCA, BOGDAN STANCU SI ALTII CA EI ....!!!! CHIPCIU ERA HUIDUIT IN GHENCEA ....!!!!! TOSCVA LA FEL ....!!!!! IAR PRODANCA ERA IN STARE DE ORICE ....!!!!! ACUM BALASA SI CRISTI GANEA .....!!!!!! FUNDASI DE DOI LEI TITULARI IN NATIONALA ROMANIEI ....!!!!! CONTRA E CEL MAI SLAB ANTRENOR DIN ISTORIA LUI DINAMO DAR ESTE FINUL LUI PRODANK .....!!!!!! LIBIDINOS ....!!!!

1198766430181192
Abigail Laslas  •  08 Octombrie 2017, 16:49

Contra joaca cu Budescu de la Steaua. Asta le-a lipsit. Bine c-a plecat mosu ala hater.

iosif._vs
iosif._vs  •  08 Octombrie 2017, 16:41
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Fc fcsb = FC FC5B

Vezi toate comentariile (3)
Comentează