FOTBAL  »  NATIONALA  »  DANEMARCA - ROMÂNIA, AZI, 19:00, TVR 1, GSP.RO

Danemarca - România // Mereu am găsit ceva putred în Danemarca » 4 meciuri de coșmar pentru "tricolori"

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 octombrie 2017 15:48

Azi, la Copenhaga, România încheie preliminariile pentru CM 2018 în fața Danemarcei. Meciul va începe la ora 19:00 și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TVR 1.

Ediția de azi a Gazetei Sporturilor a analizat toate meciurile jucate de naționala României în Danemarca. Cu 4 generaţii diferite, România n-a reuşit să câştige la Copenhaga: două înfrângeri şi două remize în 3 oficiale şi un amical, nici pe vechiul Idraetsparken, nici pe actualul Parken Stadium, construit pe locul precedentei arene

Copenhaga ne-a primit mereu rece! În toată istoria ei, naţionala n-a reuşit să câştige în capitala Danemarcei, deşi a evoluat aici aproape de fiecare dată cu fotbalişti de top. De la Dinu la Mutu, de la Iordănescu şi Sameş la Gică Popescu şi Chivu, dar şi de la Liţă Dumitru şi Balaci la Hagi, Rădoi şi Dorinel Munteanu!
De 4 ori am vizitat Copenhaga, cu 4 generaţii diferite. Şi de fiecare dată rezultatul nu ne-a favorizat. Chiar şi atunci când am terminat la egalitate, scorul ne-a scos din lupta pentru calificare.

1989 - preliminarii CM: Spulberaţi de fraţii Laudrup

Era un meci extrem de important în perspectiva calificării la Coppa del Mondo 1990. Copenhaga ne-a fost din nou ostilă. A fost ultimul meci disputat de Danemarca pe Idraetsparken Stadium. S-a terminat horror pentru noi, 3-0 cu fraţii Laudrup, Brian şi Michael, primul şi marcator, într-o zi fantastică. România şi-a luat revanşa la retur, în Ghencea, la ultimul meci din grupă şi a reuşit accesul la CM! z

Danemarca - România 3-0
Nielsen (4), Brian Laudrup (27), Povlsen (84)

România: S. Lung - Iovan, Rednic, Andone, Klein - Sabău (64 Lupu), G. Popescu, Rotariu, Mateuţ - Cămătaru, Hagi
Antrenor: Emeric Ienei

2003 - preliminarii CE: Vis frânt la ultima fază!

Unul dintre cele mai dramatice meciuri din istoria naţionalei. Prima apariţie a tricolorilor pe Parken Stadium. Aveam nevoie de victorie pentru a merge la Euro 2004. Am fost conduşi, Mutu şi Pancu au întors, însă Copenhaga s-a dovedit a fi din nou un oraş cu mult ghinion. Am încasat gol la ultima fază, în al 5-lea minut de prelungiri. Şi în loc de calificare directă la Euro, an căzut pe 3 şi n-am mers nici măcar la baraj! z

Danemarca - România 2-2
Tomasson (35-pen), Laursen (90Ă5) / Mutu (61), Pancu (72)

România: Lobonţ - Stoican, Iencsi, Chivu, Raţ - Fl. Dumitru (70 Fl. Cernat), Rădoi, Pancu, D. Munteanu - I. Ganea (67 Fl. Bratu), Mutu (90+2 Şoavă)
Antrenor: Anghel Iordănescu

Materialul integral, din care poți vedea restul meciurilor de coșmar jucate de România în Danemarca, poate fi citit în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor sau pe platforma Gazeta Digitală.

Citește și: Danemarca - România » Echipele probabile + Motivul incredibil pentru care TVR nu va comenta meciul de la Copenhaga

Clasamentul grupei E:

sdfd

Echipe calificate din Europa: Rusia, Belgia, Anglia, Germania, Spania
Echipe calificate din restul lumii:
 Brazilia, Iran, Japonia, Mexic, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Nigeria, Costa Rica

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează