FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARMENIA, 1 SEPTEMBRIE, 21:45, TVR 1, GSP.RO

Daum a explicat situația lui Alibec și a dezvăluit că are doi jucători incerți pentru partida cu Armenia

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat luni, 28 august 2017 12:23

Christoph Daum a explicat că neconvocarea lui Alibec pentru meciurile cu Armenia și Muntenegru nu înseamnă că acesta are ușa închisă la echipa națională și anunță care este situația lui Deac și Bicfalvi, care s-au confruntat cu probleme de sănătate. 

"Azi ne vom antrena în formulă completă, trebuie să reluăm forma de la meciul cu Chile. Îl știu pe Alibec, are calități și un caracter bun, eu cred în el, dar este un moment în care pot să spun că urmărim foarte mulți jucători, iar la final am decis să nu-l convocăm.

Asta nu înseamnă că nu mai este jucător al echipei naționale. Alibec trebuie să-și mențină forma bună de la meciul cu Sporting.

Dragoș Grigore este accidentat, nu joacă, suntem în contact cu el. A fost accidentat timp de câteva luni. Când va reveni, ușa îi va fi deschisă. 

Deac cred că va fi gata 100% de antrenament în câteva zile, de ieri (n.r. duminică) voia să se anteneze nromal, dar am vrut să-l menajez.  Bicfalvi este la spital, pentru investigații", a spus Daum la conferința de presă susținută la Mogoșoaia.

LOT ROMÂNIA

Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 44/0), Costel Pantilimon (Watford, 25/0), Florin Niță (FCSB, 0/0)

Fundași: Bogdan Țîru (FC Viitorul, 2/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 47/0), Valerică Găman (Karabükspor, 13/1), Alin Toșca (Betis, 7/0), Romario Benzar (FCSB, 7/0), Steliano Filip (Dinamo, 7/0), Cristian Ganea (FC Viitorul, 1/0), Sergiu Hanca (Dinamo, 2/0), Cosmin Moți (Ludogoreț, 10/0)

Mijlocași: Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Răzvan Marin (Standard, 7/1), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 14/6), Mihai Pintilii (FCSB, 36/1), Alexandru Băluță (CSU Craiova, 1/1), Ciprian Deac (CFR Cluj, 11/0), Alexandru Maxim (Mainz, 27/1)

Atacanți: Andrei Ivan (FC Krasnodar, 5/0), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 28/4), Bogdan Stancu (Bursaspor, 50/14), Florin Andone (Deportivo, 15/1), Adrian Popa (Reading, 21/3)

Lista adițională: Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb, 17/0), Ionuț Nedelcearu (Dinamo, 0/0), Dragoș Nedelcu (FCSB, 1/0), Constantin Budescu (FCSB, 4/2), Dorin Rotariu (Club Brugge, 4/0), Gheorghe Grozav (Karabükspor, 15/3), George Pușcaș (Benevento, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 2/0), Cătălin Golofca (FCSB, 0/0)

  • România - Armenia se joacă pe 1 septembrie, în timp ce Muntenegru - România se joacă pe 4 septembrie. Ambele partide încep la ora 21:45.

"Daca ar fi sa fim optimiști, avem șanse de 50%, dacă e să fim realiști, vă las să decideți care sunt șansele. În mai bine de 30 de ani ca antrenor, nu a fost niciodată o atmosferă relaxată, au fost mereu așteptări foarte mari" Christoph Daum

România este acum pe locul 4, cu 6 puncte, având o victorie, 3 egaluri și două înfrângeri. "Tricolorii" sunt la 4 puncte de Muntenegru, care are 10 puncte și este pe locul 2, care duce la baraj.

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 16p
2. Muntenegru 10
3. Danemarca 10
4. România 6
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

Meciurile următoare: 

1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia
4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
haideusicfr
haideusicfr  •  28 August 2017, 19:42
Postat de sibelius pe 28 August 2017, 17:10

A facut ceva Andone la echipa nationala? Adi Popa e unul din multele mistere din convocarile lui Daum. Ca si prezenta pe lista aditionala a unui jucator care nu e nici macar in lotul echipei de club(Rotariu). De Golofca si Nedelcu nu mai vorbim. Ei se inscriu in categoria solutiilor trasnite gen "inchizatorul" Sapunaru, titularul Bicfalvi, convocarea lui Gardos.

Mie mi-a placut Adi Popa.Si cand juca la Steaua mi se parea cel mai periculos ,cel mai percutant. Golofca iarasi e incisiv. Cred ca Daum stie ce face. Deac e un atlet desavarsit ,un luptator .

sibelius
sibelius  •  28 August 2017, 17:15
Postat de polistul68 pe 28 August 2017, 15:56

Din punctul meu de vedere, puteau sa fie transferati si in China sau Anglia...la fel gandesc despre ei. Da, paote ca fiind la FCSB< e alta rpesiune pe selectioner. Dar genula cesta de jucatori, talentati dar indisciplinati, nu isi gasesc locul in nici o echipa serioasa din lume. macar daca aveau ceva realizari impotriva unor echipe serioase...macar aveam de ce sa ne 'agatam" pentru convocarea lor...

Singurele meciuri serioase jucate in toamna asta au fost cele din preliminariile cupelor europene. Am vazut acolo valoarea lui Taru, dar impresarul Daum isi face datoria.

sibelius
sibelius  •  28 August 2017, 17:10
Postat de brandremist pe 28 August 2017, 16:07

Alibec a jucat 300 de minute în liga noastră de doi bani și n-a fost în stare de nimic. Ba mai mult de fiecare dată când a venit la națională s-a accidentat fie de iarbă ca-n meciul cu Albania unde btw marele atacant a fost nul, fie la antrenamente. Trebuie să fii stelist înrăit ca să ai tupeul să îl pui pe unul de teapa lui Alibec lângă unul ca Andone. :)) Și apropo Adi Popa e atacantul nostru? De ăsta de ce nu zice nimeni nimic?

A facut ceva Andone la echipa nationala? Adi Popa e unul din multele mistere din convocarile lui Daum. Ca si prezenta pe lista aditionala a unui jucator care nu e nici macar in lotul echipei de club(Rotariu). De Golofca si Nedelcu nu mai vorbim. Ei se inscriu in categoria solutiilor trasnite gen "inchizatorul" Sapunaru, titularul Bicfalvi, convocarea lui Gardos.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează