FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Daum a intrat în febra meciului cu Polonia: "Asta vom încerca să facem" » Ce spune de numirea lui Nicolae Dică la FCSB

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2017 19:09

Christoph Daum, selecționerul naționalei României, a fost prezent la Mogoșoaia, unde a susținut un seminar pentru antrenorii care participă la cursul UEFA Pro.

La finalul prezentării, Daum a vorbit despre ceea ce a încercat să le transmită tinerilor tehnicieni prezenți la Mogoșoaia, abordând și subiectul meciului cu Polonia din iunie, dar și numirea lui Nicolae Dică pe banca FCSB-ului. 

...despre cursurile ținute antrenorilor români: "Am mai făcut asta în Olanda, în Austria, în Germania, am făcut-o și pentru UEFA, sunt obișnuit. Este la latitudinea acestor tehnicieni să preia ceea ce le-am transmis."

...despre Nicolae Dică, cel ce va deveni antrenorul vicecampioanei FCSB: "Am auzit de cazul lui Dică. Îi urez succes acolo. A fost un jucător bun pentru Steaua, pentru națională, are experiență mare ca jucător, iar acum a trecut la pasul următor în carieră."

...despre partida pe care România o va juca în Polonia, pe 10 iunie, în preliminariile CM 2018: "Cel mai important pentru mine este ca jucătorii să dea maximum pentru națională, iar apoi vom vedea ce rezultate vor veni. Vom începe de săptămâna viitoare să pregătim individual jucătorii care sunt liberi.

Vom pregăti cei mai buni jucători, vom face totul ca ei să fie în cea mai bună formă, să aibă cea mai bună motivație, iar apoi să ne dovedim calitățile la meciul de la Varșovia. 

Va fi dificil, vom analiza meciul pierdut de acasă cu Polonia, vom vedea ce am făcut bine, ce trebuie să îmbunătățim. E bine să avem un astfel de oponent împotriva cărora să ne îmbunătățim calitățile."

Selecționerul a comentat și lupta pe muchie de cuțit din Liga 1 dintre Viitorul și FCSB, lăsând să se înțeleagă că, pentru el, echipa dobrogeană este câștigătoarea meritorie a campionatului. 

"Pentru mine e clar. După prima parte a sezonului a câștigat Viitorul. După partea a doua, în play-off, cele două au fost la egalitate. Pentru mine nu mai e niciun semn de întrebare", a mai spus Daum.

Vezi și: FOTO + VIDEO Daum, lecție practică pentru cursanții școlii de antrenori! Ce curs ține selecționerul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
submarina
submarina  •  15 Mai 2017, 22:18

In meciurile din deplasare nationala joaca mai bine...Sper sa nu pierdem pe 10.

tanasevictor
tanasevictor  •  15 Mai 2017, 21:00

Mi-e teama ca ne intoarcem cu coada intre picioare

tanasevictor
tanasevictor  •  15 Mai 2017, 20:55

Si daca joaca cu juniorii nu dam 5-0

Vezi toate comentariile (5)
Comentează