FOTBAL  »  NATIONALA  »  EDITORIAL

Daum, hai sictir! » Mesaj dur al lui Daniel Nanu pentru selecționer: "Un salut sincer loserului care și-a permis să spună despre Gazeta Sporturilor ceea ce nu și-au permis idolii noștri"

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 11 august 2017 20:32

Victor Pițurcă ne-a dat una dintre cele mai frumoase după-amiezi din istoria fotbalului românesc, după-amiaza cu Anderlecht. Semifinala Cupei Campionilor, adică meciul care ne-a dus la Sevilla și, de acolo, pe culmile Europei.

Două goluri a marcat Pițurcă în meciul câștigat cu 3-0, victorie care l-a făcut pe marele Cristian Țopescu să dicteze celui care manevra tabela electronică celebrul "Notre respect, Anderlecht!". Iar pe vremea aia cuvântul "respect" avea valoarea cuvenită, nu fusese terfelit, ca azi, în toate felurile.

Un fuleu de poveste plus un sărut în plasă

Mai mult. Pițurcă a marcat primul gol din acel fuleu de poveste, execuție pe care aveam s-o mai întâlnim la Van Basten ori la alte stele de aceeași mărime. Golul doi al său, al treilea al victoriei, a făcut înconjurul agențiilor foto, cu Piți sărutând plasa, gestul suprem al unui fotbalist.

Ca antrenor, Pițurcă a calificat echipa națională la două Campionate Europene, 2000 și 2008, plus mai mult de jumătate din calificarea la Euro 2016.

Nu am o relație OK cu el. În 1998, alături de colegii de la Evenimentul zilei, am documentat pentru ProSport - ce ziar era! - povestea delicată a arestării lui pentru jocuri de noroc, în 1981, la Târgu Jiu.

Urmare a acestui caz, Victor Pițurcă, devenit antrenorul primei reprezentative, a interzis cele două ziare la acțiunile "tricolorilor". La o conferință de presă, toți ziariștii s-au solidarizat cu noi și am părăsit sala în care Pițurcă a rămas să vorbească de unul singur.

Momentul e amintit și de Cătălin Tolontan. Aș adăuga, cu scuzele de rigoare, că pe atunci erau ziare și ziariști.

Am văzut, stupefiat, rățoiala lui Daum, ăsta, la ziariști, înaintea meciului de la Cluj, cu Chile. Pe vremuri, acest nimeni, accentuez, acest nimeni raportat la rezultatele obținute cu echipa noastră națională ar fi ieșit din sală cărat cu pătura.

Îmi amintesc de discuțiile dintre noi și Pițurcă, mediate de Mircea Sandu în fostul sediu al FRF. Piți ne anunța interzicerea, dar ni se adresa cu "dumneavoastră"!

Zeii și șandramaua

Individul care latră când îl strigi "Daum" n-a bătut pe nimeni cu adevărat de vreun deceniu. În comparație cu el, pentru noi ca ziariști și microbiști în aceeași măsură, Pițurcă, Ienei, Iordănescu, Hagi sunt, fără exagerare, zei.

Oamenii aceștia ne-au scos în stradă când nu era voie să ieși în stradă. Sau, mai târziu, când ieșeam în stradă să protestăm. Ei ne-au scos în stradă să plângem de bucurie. Fiecare eroare a lor a fost taxată cu vârf și îndesat.

"Acest ziar e bun să împachetezi peștele în el". Așa a spus pentru realitatea.net despre Gazeta Sporturilor șandramaua redegistă, hahalera eșuată e născută în Zwickau, fosta RDG.

La Zwickau se construia Trabantul. Mașină simpatică, n-are nicio vină. Păi, bă antrenor de carton, antrenezi echipa unei țări care are în vitrină Cupa Campionilor Europeni și calificări la turnee finale cât n-ai tras tu pe nas! Și cică ai tras la viața ta...

Gazeta, arată-ne mușchii!

Nu mai lucrez în redacția Gazetei de ceva ani. Avem o colaborare când și când. Mi-aș dori ca ziarul să-și arate mușchii.

Aștept caricaturile lui Emil Mierlă, un maestru al poantei și al desenului. La birou cu Maria și cu Cristi Geambașu, nici nu e greu.

În ce mă privește, ținând cont că a trecut și prin Turcia, îi transmit "pudratului" un sincer și tradițional "Daum, hai sictir!".

50.000 €pe lună e salariul net pe care Daum îl încasează în calitate de selecționer al României

35.000 €pe lună a fost cel mai mare salariu luat de Pițurcă la naționala României

25.000 €pe lună a fost ultimul salariu al lui Anghel Iordănescu la naționala României

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (157)
1138449789522648
Florian Danut  •  13 August 2017, 12:47

Si nu are dreptate Daum?Mai este ziar gsp?

1587008934652474
Rus Nicolae  •  12 August 2017, 17:17

Cum ar fi sa publicati in fiecare zi pe prima pagina a ziarului linia de clasament a nationalei de la preluarea ei de catre acest individ si intrebarea simpla ce se intimpla cu el in Germania daca avea aceste rezultate si totul in limba noastra limba mioritei ca tot spunea dinsul ca e mai roman decit multi romani....ce credeti

luisharcsa
luisharcsa  •  12 August 2017, 15:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (157)
Comentează
Close