FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Daum moștenește ”pensionari”! Germanul trebuie să reformeze o ”națională” îmbătrânită

Raț nu a avut evoluții prea strălucite la EURO 2016 // Foto: Raed Krishan
Raț nu a avut evoluții prea strălucite la EURO 2016 // Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 iulie 2016 00:00

Nu poate păstra lotul de la Euro, fiindcă media de vârstă ar deveni îngrijorătoare la Mondialul din Rusia.

Christoph Daum trebuie să facă schimbări în "naționala" României. E nevoit să facă asta, și dacă germanul n-ar ține neapărat să aducă nume noi. Din lotul pe care l-a condus Iordănescu la Europeanul din Franța, o treime dintre jucători vor avea peste 30 de ani la data Campionatului Mondial din Rusia, de peste doi ani.

România bătrână

Șansele cele mai mici să apară în tricolor și în 2018 le au Sânmărtean, care va împlini 38 de ani înainte de CM, Raț, 37 de ani, și Hoban, 35 de ani. Vârstele unora dintre fotbaliști constituie o problemă în plus, în condițiile în care aria de selecție nu e grozavă.

Ceea ce înseamnă că Daum va beneficia chiar de mai puține variante decât au avut Pițurcă și Iordănescu. În locul "bătrânilor" remaniați nu apar tineri care să pretindă în mod clar statutul de fotbaliști internaționali.

Adrian Mutu a cerut întinerirea "naționalei", într-un comentariu de la DigiSport: "Am văzut că era propus Boloni pentru "națională". N-ar trebui să ne întoarcem la variante din trecut. Trebuie construit ceva fără Boloni, fără Raț! Cu tot respectul pentru Răzvan, îl știam mult mai bun pe vremea când jucam eu, alerga și centra mai bine".

Hoban și Pintilii au echipe

Raț nu a jucat grozav la Euro, dar alți jucători de peste 30 de ani au infirmat opinia lui Mutu. Ca să întinerească lotul, Daum ar trebui să renunțe la Săpunaru și la Pintilii, cei mai buni români la turneul din Franța. Și la un mijlocaș care a fost om de bază în preliminariile Euro, Ovidiu Hoban. El tocmai a semnat prelungirea cu Beersheva, campioana Israelului.

Pintilii continuă la Steaua, iar Săpunaru a amânat răspunsul la oferta Astrei, întrucât e ofertat din Italia și speră să-și continue cariera în Serie A. Un transfer în prima ligă italiană l-ar face greu de evitat în selecția lui Daum.

În situații complicate se găsesc Raț și Sânmărtean. Fundașul stânga a retrogradat cu Rayo, iar acum își caută un angajament nou, în vreme ce Lucian a fost disponibilizat de Al Ittihad la finalul înțelegerii pe care a avut-o în Arabia. Iar Steaua i-a închis ușa în nas. "Nu mai e suficient de bun" a fost opinia lui Mihai Stoica.

"Bătrânii" din echipa națională

Jucător Câți ani va avea la CM 2018
Dr. Grigore 31
Prepeliță 32
Pintilii 33
Moți 33
Săpunaru 34
Hoban 35
Raț 37
Sânmărtean 38

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (9)
haideusicfr
haideusicfr  •  10 Iulie 2016, 15:19

Nu asa se pune problema.Una sunt jocurile din preliminarii (am inteles ca primul e peste doua luni) si alta eventuala prezenta a noastra in 2008.Nu inseamna ca jucatorii ce vor juca in acest an vor juca si in 2018.

zidane92
zidane92  •  10 Iulie 2016, 10:59
Postat de Cristian Grozea pe 10 Iulie 2016, 10:05

Ce vă mai obsedează Steaua, băi nene! Urlă neputința în voi, șumudici și câini ***! Alo...se aude acolo în Giulești? Nu vreți o găleată de curent, fomiștilor?

Doare adevarul? Daca cineva te acuza si stii ca nu e asa il ignori, daca ai reactia asta plina de nervi si jigniri ai confirmat tu insuti adevarul :)))))))))))

gicab
gicab  •  10 Iulie 2016, 10:12

Bai groaza te cerți singur?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează