FOTBAL  »  NATIONALA  »  CANTONAMENT ROMÂNIA

Daum ripostează după ce cluburile l-au învins » Steaua, vizată de ultimul atac: "Surprins și dezamăgit"

Articol de GSP - Publicat joi, 15 decembrie 2016 09:59

FRF a anulat cantonamentul pe care Daum voia să îl facă în iarnă, cu jucători sub 23 de ani, după ce mai multe cluburi din Liga 1 s-au opus cu vehemență. Printre aceste formații s-au aflat Steaua și CSU Craiova. 

Selecționerul Christoph Daum a vorbit despre anularea cantonamentului și a criticat cluburile care au refuzat să îi lase pe jucători în pregătirea din Antalya.

"Am planificat și am organizat un cantonament de 7 zile pentru selecționata U23, în perioada 16-23 ianuarie 2017, în Belek, Turcia. Am discutat cu mai multe cluburi despre disponibilitatea de a lăsa jucătorii tineri, de perspectivă, care pot face pasul la naționala U21 sau chiar la naționala mare. Primele răspunsuri au fost pozitive, așa că am trimis fiecărui club o invitație oficială pentru acest cantonament.

În urmă cu câteva zile am primit o serie de răspunsuri negative la convocările noastre, mai multe cluburi au refuzat să lase jucătorii să participe la acest cantonament. Respectăm dreptul fiecărui club de a refuza convocarea unui jucător în afara datelor FIFA. Dar suntem dezamăgiți și surprinși că există cluburi care nu vor să colaboreze și nu profită de această oportunitate.

Pentru că în acest moment avem disponibili mai puțin de jumătate dintre jucătorii convocați, suntem nevoiți să anulăm cantonamentul.

Am dori să mulțumim clubului Viitorul și lui Gheorghe Hagi pentru susținerea și înțelegerea de care au dat dovadă, dar și celorlalte cluburi care au răspuns pozitiv invitației noastre de a lua parte la acest cantonament: CFR Cluj, ACS Poli Timișoara, UTA, Gaz Metan, FC Botoșani, Dinamo, Swansea, Real Zaragoza, Fiorentina.

Din păcate, alte cluburi nu au arătat aceeași înțelegere și nu au văzut avantajele unei astfel de acțiuni pentru ele, pentru jucători și pentru imaginea fotbalului românesc.

Este datoria noastră să găsim alte oportunități de a lucra alături de acești tineri și talentați jucători români. Sperăm ca atunci să beneficiem de întreaga susținere a cluburilor și că acestea vor descoperi avantajele desfășurării unei asemenea acțiuni", a spus Daum, potrivit site-ului Federației. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
427951077389201
Mihai Tanase  •  16 Decembrie 2016, 07:43

In Germania nici n-ar fi avut curaj sa ceara un cantonament in afara datelor oficiale .Aici merge , dar s-au trezit si celelalte cluburi , nu doar Steaua .Cine vrea sa dea jucatori la asemenea actiune , spera sa le creasca pretul respectivilor jucatori .

264509323943911
Andrei Bulancea  •  16 Decembrie 2016, 00:37

sper sa nu mai faca timp de 5 ani nici o selectie de al steau craiova sau echipele care au refuzat sa lase jucatori in cantonament la orce categorie de varsta .sa se invete minte ca la echipa nationala trebuie sa vi orce ar fii si ca nu stam in echipa steaua o echipa de 2 lei .

marius.bxl
marius.bxl  •  15 Decembrie 2016, 12:45

Pai are dreptate reghe. are numai trompete la steaua .....ce sa caute la nationala .acolo este elita . Auzi Mioveni a eliminat-o pe steaua.mai bine daum sa caute pe la Mioveni

Vezi toate comentariile (8)
Comentează