FOTBAL  »  NATIONALA  »  GAZETA DIGITALĂ

"De ce nu l-am folosit pe Belodedici" » Mircea Lucescu lămureşte o controversă legată de meciul istoric România-Irlanda de Nord

Articol de GSP - Publicat marti, 11 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 11 noiembrie 2014 12:32

Selecţioner al României în meciul cu Irlanda de Nord, din octombrie 1985, Mircea Lucescu a acordat un interviu eveniment pentru Gazeta Sporturilor de astăzi. În el, Il Luce a răspuns unei întrebări stridente: "De ce nu l-ai folosit pe Belodedici în locul lui Ştefănescu?"

Interviul este un fragment din cartea lui Daniel Nanu, care va apărea în primăvara viitoare şi-l are ca subiect pe Mircea Lucescu. Antrenorul lui Şahtior mărturiseşte că ”de o sută de ori aş vrea să rejoc meciul cu Irlanda de Nord”, acea partidă care ne-a lăsat pe dinafară pentru Campionatul Mondial din 1985.

Daniel Nanu: De ce, în locul lui Ştefănescu, nu l-aţi folosit pe Belodedici?
Mircea Lucescu: Nu judeca ce era Steaua în octombrie 1985 după ce a fost mai târziu. Era abia începutul campaniei în care au câştigat Cupa Campionilor. Pe Belo îl luasem deja în circuitul echipei naţionale, dar nu puteam juca un meci atât de dificil cu un jucător care nu avea măcar un meci oficial în picioare.

Am preferat cuplul Iovan - Iorgulescu. Iovan jucase titular şi pe "Wembley". Iorgulescu avea zeci de meciuri alături de Negrilă ori de Ungureanu. Dar ce analiză să-ţi mai fac eu după un meci în care am tras de 27 de ori la poartă şi am avut 21 de cornere?

Iar ei, mari amatori de lovituri de colţ, ca orice britanici, n-au avut măcar un corner? Alt amănunt, ei au dat la Bucureşti singurul lor gol în deplasare, iar noi am primit singurul gol pe teren propriu!

La aproape 30 de ani distanţă, în preajma unei nou confruntări cu Irlanda de Nord, Mircea Lucescu vorbeşte într-un interviu deschis despre evenimentele de atunci, despre o partidă pe care am pierdut-o, deşi am şutat de 27 de ori la poartă! Totul poate fi citit în ziarul Gazeta Sporturilor!

Mergi la chioşcuri azi pentru o ediţie de excepţie sau downloadează ACUM ziarul de pe platforma Gazeta Digitală!

Articolele sînt EXCLUSIV în ediţia tipărită şi nu vor apărea pe GSP.RO

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
neludum
neludum  •  12 Noiembrie 2014, 12:07

Are si Lucescu defectele lui ! N-ar recunoaste niciodata ca a gresit ! Adica Steaua era in plina campanie a castigarii CCE (cu cateva luni inainte ) ,peste cateva zile a spulberat Honved cu 4-1 in optimile CCE si tu spui ca Belo n-avea meciuri in picioare (crede ca nu mai stie nimeni ) si tu il folosesti pe IORGULESCU ....Asta e nimeni nu intelege ca raca intre Steaua si Dinamo n-a adus decat prejudicii fotbalului roamanesc ! Dar orgoliul lui IL LUCE conta ,atat ! Era dator sa repuna fotbalul romanesc pe picioare ! Dar inca o data orgoliul lui,a invins ! S-a suparat ca l-a dat pe mucea afara ! In loc sa zica mersi ca are in CV ,postul de selectioner !

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  11 Noiembrie 2014, 19:24
Postat de mihai_ferdinand pe 11 Noiembrie 2014, 18:29

Nu cred ca lacatus juca in 85

juca, era un neica nimeni.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  11 Noiembrie 2014, 19:23
Postat de valah1986campionii.europei pe 11 Noiembrie 2014, 18:48

Adevarul ca ce facea Lacatus cu voi nu se numea joaca ci EUTANASIERE DE MAIDANEZI.

pe tine nici dracu nu te mai ia in considerare..))

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close