FOTBAL  »  NATIONALA  »  MATEMATICĂ

Debut cu stângul în campania educativă a FRF » Conform problemei de matematică propuse de Federație, Stancu a marcat 9,5 goluri :D

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 martie 2016 15:09

Într-o inițiativă de marketing inedită, Federația Română de Fotbal va lansa manuale alternative de matematică pentru clasa a 4-a și a 5-a.

Evenimentul a fost marcat oficial într-o conferință de presă la care au participat Răzvan Burleanu și Claudiu Keșeru.

Campania educativă, cu potențial, a fost lansată însă cu stângul, pentru că una dintre problemele date ca exemplu este greșită!

Iată problema eronată:

" Bogdan Stancu și Florin Andone au înscris 28 de goluri în acest sezon. Andone a marcat cu 9 de (sic) goluri mai multe ca Stancu. Câte goluri a înscris Andone? Dar Stancu?"

Rezolvarea acesteia arată că Stancu ar fi înscris 9,5 goluri :D UIterior aceștia au schimbat textul, modificând numărul total de goluri la 27 (vezi galeria foto).

Alte exemple de probleme postate pe site-ul FRF:

  • Pe parcursul câtorva meciuri, Claudiu Keșeru, Gabriel Torje și Răzvan Raț au alergat, împreună, 49 de kilometri. Torje a alergat cu 9 km mai mult decât Raț și cu 5 mai mulți decât Keșeru. Află câți kilometri a alergat fiecare dintre cei trei „tricolori”.

  •  România a obținut până acum 4 victorii și două remize în grupa de calificare pentru Campionatul Mondial. Dacă o victorie înseamnă 3 puncte, iar o remiză numai un punct, câte puncte are România până acum?

“Fotbalul și matematica nu se exclud. Trebuie să privim sportul și educația ca fiind nu doar complementare, ci elemente fundamentale integrate în procesul de formare și desăvârșire al copiilor. Ne dorim să avem generații sănătoase și inteligente, elevi care ating performanța prin instrumente adaptate pasiunilor. Prin acest proiect, copiii vor învăța noțiunile de bază ale fotbalului și vor avea o oportunitate în premieră în țara noastră - aceea de a descoperi matematica printr-un mod de abordare atractiv”președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
caminero
caminero  •  27 Martie 2016, 23:45
Postat de randoom_._ pe 27 Martie 2016, 16:56

exact asta am observat si eu. wtf? astia ne iau la misto? adica,orice numar ai alege,la problema aia niciodata nu o sa dea cu 0,5. wtf? ca pui 27,28,29 sau 30. poate este ceva de 1 aprilie. wtf?

Băi, tu ești prost?!? De fapt, dce te mai întreb, că răspunsul e clar. Temă pentru acasă : demonstrează că dacă suma aia e pară și diferența impară (cum ar fi 28 și respectiv 9, ca să pricepi și tu conceptele de par și impar),atunci ÎNTOTDEAUNA o să îți dea cu zecimale. Hai că e simplu ... S = 2m, D=2n+1 ... hai*** fă calculele!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

benaflek
benaflek  •  27 Martie 2016, 17:44

ia cu h2o

chromophobia
chromophobia  •  27 Martie 2016, 17:18

Romania este impartita drastic referitor la inteligenta precum nivelul de trai.Majoritatea din locuitori sunt extrem de bogati si in cealalta parte este f.saraca.La inteligenta avem f.multi olimpici sau cu rezultate printre cele mai bune din lume dar si multi prosti

Vezi toate comentariile (8)
Comentează