FOTBAL  »  NATIONALA  »  CAMPIONATUL MONDIAL 1994

Didi Prodan povesteşte cum l-a marcat pe atacantul perfect: "Daniele, vezi că are un singur defect: e fricos, e tîrşălos rău de tot" :D

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 17 decembrie 2014 12:13

În 1994, Daniel Prodan avea doar 22 de ani, însă Anghel Iordănescu, selecţionerul de atunci, şi-a pus toată încrederea în fundaşul de fier  al Stelei şi l-a folosit în unul dintre cele mai grele meciuri ale Campionatului Mondial din Statele Unite.

Daniel Prodan recunoaşte într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor că poate cea mai importantă amintire de la acel turneu final a fost meciul cîştigat împotriva Columbiei, 1-3, şi faptul că l-a avut în marcaj pe Asprilla, atacantul perfect.

"Ţin minte zilele dinaintea meciului cu Columbia. Nea Puiu făcuse fişe cu toţi adversarii. Era numele columbianului şi scoase la fiecare calităţi, defecte. Cu trei, patru zile înainte de meci, deja se cam ştia echipa. Şi cînd m-am prins c-o să joc am început să mă uit la Asprilla, normal, era clar că el o să-mi fie adversar direct. Că doar nu mă gîndeam c-o să ies cu mingea la picior să-l driblez eu pe Valderrama!

Pe hîrtii scria că Asprilla are viteză excelentă. Stîngul, dreptul: foarte bune ambele. Joc de cap: foarte bun. Şi jos, defecte: liniuţă. Adică nu are. Nu mai dormeam noaptea, numai la ăsta mă gîndeam!

Cu o zi înaintea jocului m-a chemat nea Puiu: «Didi, ce faci? Te-ai uitat vreun pic pe notiţele despre Asprilla?». «Bre nea Puiule, m-am uitat. Da' ce e aia? Stîngu', dreptu', capu', pieptu'?! Şi cred că ai uitat să treci defectele! Cum să n-aibă nici unul? Nu există aşa ceva!». «Ba da, mă, are unu'. E fricos, e tîrşălos rău de tot». Atunci mi-a venit inima la loc: «Al meu e! Lasă-l la mine, dacă e fricos, că-l rezolv!»", a spus Daniel Prodan.

Citeşte restul interviului cu Daniel Prodan în ziarul Gazeta Sporturilor care poate fi cumpărat de la chioşcuri sau în ediţia digitală. Fundaşul povesteşte o mulţime de întîmplări şi dezvăluie cum a adus Anghel Iordănescu bani de acasă pentru transferul său la Steaua.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
goghe
goghe  •  17 Decembrie 2014, 19:15
Postat de simonhalep pe 17 Decembrie 2014, 16:38

târșălos? ce cuvânt e ăsta, că n-am mai auzit de el? miticii cred că-l folosesc, ei fiind analfabeți din născare.

Caracterizeaza foarte bine machidoanca din imagine .. ...

conicor2008
conicor2008  •  17 Decembrie 2014, 19:08
Postat de steaua_blatista pe 17 Decembrie 2014, 18:00

Cee inseamna "tarsalos"???

Sa-ti traduc, catzelush: daca mamicutzei tale i-ar fi fost tarszha de pAula tathicutzului tau, nu te-ai fi nascut tu, atat de ardelean si de intelighent! Evident, nu este obligatoriul ca al tau tatic naturel sa fie si cel in a carui ograda stai legat in lantz! Pe centura Kolosvary se preumbla fel si fel de purtatori de pAule, de diverse nationalitati! Mamicutza ta, din pacate pentru tine, a reusit sa te procreeze cu un unic neuron, deci cu o pAula foaaarte "subtire". Ai inteles ce inseamna tarsa/tarshelos?

misterm001
misterm001  •  17 Decembrie 2014, 18:39
Postat de simonhalep pe 17 Decembrie 2014, 16:38

târșălos? ce cuvânt e ăsta, că n-am mai auzit de el? miticii cred că-l folosesc, ei fiind analfabeți din născare.

Cum sa auzi tu de cuvantul asta cand de abia de doi-trei ani te-ai sculat de pe olitza de noapte?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează