FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Dinamo și Astra au ratat la mustață transferul lui Stanciu » Povestea incredibilă a noului decar al naționalei

Articol de GSP - Publicat luni, 28 martie 2016 14:26

Nicușor Stanciu e la cea mai bună perioadă a carierei sale, reușind să debuteze și în tricoul echipei naționale, acolo unde a luat numărul 10 și a marcat chiar la primul meci împotriva Lituaniei, 1-0.

La numai 22 de ani, Stanciu pare să fie în fotbal de o viață. Povestea lui însă începe la Alba Iulia, unde a fost descoperit de fostul arbitru Ioan Danciu, iar de acolo a fost luat de Adrian Porumboiu.

Omul de afaceri l-a ochit perfect pe mijlocaș și a plătit în schimbul acestuia 240.000 de euro, chiar dacă fotbalistul avea 17 ani. Mai mult, i-a și oferit un salariu de 120.000 de euro pe an.

”Pe Nicușor l-am descoperit și l-am recomandat lui Porumboiu, iar el are marele merit că a plătit pe el 240.000 de euro. Mai mult, când l-am adus la Vaslui, noi nu am avut dreptul la Vaslui să facem transferuri pentru că eram suspendați de UEFA și el nu a putut să joace, dar noi trebuia să-i platim destul de mult lunar, cam 10.000 de euro.

Florin Manea l-a dus la Dinamo și la Astra, care nu l-au putut lua, pentru că între timp Porumboiu plătise către Alba Iulia și așa l-am legitimat.

Așa a început să joace la noi, de la etapă la etapă mai bine și totul a culminat cu o evoluție pe San Siro, cu Inter Milano. El a marcat gol din penalty, dar a lăsat o impresie deosebită”, a spus Ion Danciu la televiziunea sportro.

Citește și: Mama lui Nicușor Stanciu povestește episoade inedite din viața noului decar al ”naționalei”: "Nu vreți să știți ce-a fost la noi în casă!”

"Eu zic că e bine să mai stea la Steaua un an și la 25 de ani să-l prindă în străinătate" Ion Danciu, fost arbitru

2.500.000 €e cota de transfer a lui Stanciu, conform transfermarkt.de

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  28 Martie 2016, 17:22
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Rotariu e cu 16 luni mai mic ca Stanciu.....Ala trebuia adus la Nationala, sa vezi ce super cuplu faceau cu Patrick Petre, Rotariu si bineinteles, celebrul Torje.

1425838917717550
John Milne  •  28 Martie 2016, 15:38

La dinamo aka Rusinea trebuia sa-i dea juma din salariul lui rednic .

chronic
chronic  •  28 Martie 2016, 15:20

Asa si dacă ajungea la Dinamo sau Astra ce se întâmpla? Poate se rata. La Steaua a avut lunea răbdare, a jucat în Europa. La fel si cu Chipiu, Chiriches etc

Vezi toate comentariile (3)
Comentează