FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Dorinel Munteanu e fan Daum: ”E idolul meu! Federația a făcut o alegere corectă”

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2016 00:00

Dorinel Munteanu se declară un fan al lui Daum, al cărui exemplu spune că l-a urmat în antrenorat. Fostul internațional povestește că i-a oferit recomandări lui Burleanu în legătură cu noul selecționer.

Dorinel Munteanu și-a consumat mare parte din carieră în Germania, unde a evoluat constant pentru Koln și pentru Wolfsburg, într-o vreme în care fotbaliștii români legitimați în străinătate își mai făceau loc și pe teren.

Munteanu a fost "contemporan" cu Cristoph Daum în Bundesliga, românul ca fotbalist, germanul din postura de tehnician.

- Dorinel, ce fel de antrenor e Daum? Cu cine seamănă: Pițurcă, Iordănescu, Lucescu?
- Cu niciunul dintre cei pe care-i enumeri. Antrenorii germani sunt din altă tagmă, au un stil diferit. Cristoph Daum e un tip foarte serios, e idolul meu ca antrenor. Vorbesc serios! Am făcut și practică la antrenamentele lui când urmam cursurile Şcolii de antrenori. El și încă un antrenor, al cărui nume nu vreau să-l pronunț, au fost idolii mei.

- De ce e atât de bun?
- E foarte serios, e obsedat să învingă și scoate maximum de la jucătorii lui. Vă veți convinge cu toții că e un tip priceput. Eu așa zic, că federația a făcut o alegere corectă. Are experiență suficientă, nici nu contează că nu a condus vreo "națională" până acum. A trecut prin multe în carieră, se va adapta și la noul rol.

- Are vreo calitate excepțională?
- Comunicarea. Explică foarte bine, foarte clar. Și investește mult timp în acest aspect, insistă ca fotbaliștii să priceapă exact ce vrea de la ei, cum își dorește să decurgă antrenamentul sau jocul.

- Nu e o problemă că nu știe jucătorii români? Pe 4 septembrie vom avea meci cu Muntenegru. Are timp să se dezmeticească Daum până atunci?
- Probabil va avea un colaborator în staff, un român care știe campionatul și cunoaște tot bazinul de selecție. Se va putea baza pe sfaturile acestui colaborator. Eu am vorbit cu domnul Burleanu acum câteva zile și l-am sfătuit să-l angajeze pe Daum. În sensul că l-am lăudat pe Cristoph.

- Ai vorbit cu Burleanu? Deci vii și tu în staff-ul lui Daum?
- Ce să fac? Să-i car bagajele?

- Să fii secund. Sau principal, n-ai văzut că Islanda a avut doi principali?
- Ha, ha! Nu știu, nu am primit nicio propunere de la federație, nu a fost vorba despre așa ceva. Eu voi avea, oricum, o discuție cu Daum, abia aștept să mă întâlnesc cu el. Dar o să-l întâlnesc din postura de fan, nu de colaborator.

- Nu era mai bine să fi venit un antrenor român? Mulți oameni din fotbalul românesc s-au pronunțat pentru asta.
- Nu prea sunt nume mari disponibile, nu știu dacă FRF se putea orienta către un român. Eu cred că a făcut bine că l-a adus pe Daum.

- Tu ești disponibil. Nu te așteptai să te sune?
- Nuuu, eu nu sunt pregătit. Nu antrenez de un an și jumătate, nu sunt pregătit să conduc naționala.

- Bine, dar Daum nu antrenează de doi ani și jumătate!
- La experiența lui, va trece ușor peste asta.

"Sunt de acord cu numirea lui Daum. În sfârșit, vine un om rupt de legăturile care s-au tot făcut în România! Nu mai pot exista suspiciuni că e dinamovist sau stelist"
Ionuț Negoiță, acționar Dinamo

"Nu e corect să i se amintească scandalul cu cocaina, știu foarte bine că sunt mulți antrenori români cu vicii mult mai mari. Inclusiv antrenori români!"
Dorinel Munteanu, antrenor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
alexpescaru
alexpescaru  •  07 Iulie 2016, 10:49

"Nu e corect să i se amintească scandalul cu cocaina, știu foarte bine că sunt mulți antrenori români cu vicii mult mai mari. Inclusiv antrenori români!" Dorinel Munteanu, antrenor Facem pariu că primul lucru care îl vor întreba ziariștii lu' pește este dacă este dependent de cocaină ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează