FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA ROMÂNIEI

Dosar de grădiniță pentru Burleanu » Cum a șocat președintele FRF la prezentarea lui Contra

Răzvan Burleanu în timp ce-și
răsfoia foile cu posibile
răspunsuri FOTO Alex Nicodim
Răzvan Burleanu în timp ce-și răsfoia foile cu posibile răspunsuri FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 25 septembrie 2017 09:00

La prezentarea lui Contra, șeful FRF a venit cu speech-ul de deschidere scris și cu răspunsuri prestabilite insipide la potențiale întrebări simple pe care le aștepta din sală. O înșiruire de banalități, ușor de rostit doar din instinct!

Răzvan Burleanu a devenit legendar pentru limbajul său de lemn practicat în conferințele de presă și în toate ieșirile publice. Iar producătorii și moderatorii de televiziune s-au ciocnit permanent de două solicitări-șablon din partea șefului FRF cu ocazia propunerilor de a veni ca invitat în studio: setul complet de întrebări trimis dinainte pe mail-ul departamentului de comunicare al Federației, astfel încât Burleanu să-și contureze prestabilit răspunsurile convenabile, și dorința expresă de a nu mai exista niciun alt invitat în emisiune pentru a evita ciocnirile și dezbaterile directe pe teme sensibile cu eventualii opozanți din lumea fotbalului!
Uneori, regulile lui Burleanu nu au fost acceptate, așa că a refuzat în repetate rânduri alte formate live, de teamă să nu fie pus în fața unor situații și subiecte delicate, la care să nu aibă replici coerente și spontane.

Urări de succes citite de pe foi

Vineri seara, prezentarea oficială a lui Cosmin Contra pe postul de selecționer al României a oferit altă mostră de rigiditate dusă la extrem din partea lui Burleanu în goana după imagine. A venit pregătit cu câteva foi, de pe care aproape că nu și-a ridicat ochii în momentul speech-ului de deschidere!

Era discursul scris dinainte de angajații de la comunicare, cu banalități clasice în astfel de momente, dar pe care Burleanu a simțit nevoia să le aibă în permanență sub priviri.

"Jucătorii, element de maximă importanță"

Și, în plus, s-a înarmat cu un set de potențiale întrebări care s-ar putea lansa din sală, cu răspunsurile deja pregătite pentru șeful FRF. Erau însă, de asemenea, teme simple și replici standard, pe care, în mod obișnuit, orice om de fotbal le rostește din instinct, fără a avea nevoie de notițe speciale. Fotoreporterul Gazetei, Alex Nicodim, a prins un cadru cu una dintre paginile avizate dinainte de directorul de comunicare FRF, Răzvan Mitroi, umbra lui Burleanu.

Iată cum sunau răspunsurile președintelui la trei dintre întrebările pe care comunicarea Federației i le servise:

- Ați discutat cu jucătorii înainte de a numi noul selecționer?
- Detaliile procesului de numire a noului selecționer v-au fost oferite de directorul tehnic Mihai Stoichiță. Jucătorii sunt un element de maximă importanță și vă asigur că nu există vreun fotbalist al echipei naționale care să nu-și dorească să lucreze cu Contra. Nu ar avea de ce să refuze un profesionist care știe foarte-foarte bine ce înseamnă echipa națională a României.

- Ați schimbat profilul, vorbeați înainte de o nevoie de experiență și trofee câștigate?
- Îmi amintesc foarte bine ce am spus despre profilul selectat și repet. Am spus că "e nevoie de autoritate, o dorință foarte mare de a reuși, de un om care reușește să facă echipă". Toate acestea le regăsim la Cosmin Contra. Am spus (...neinteligibil) "în spate trofee câștigate și experiență internațională". Adică (...neinteligibil) cu marea performanță. Ori Cosmin Contra știe asta.

- Ați renunțat la modelul belgian, german și olandez de care vorbeați la numirea lui Daum?
- Nu renunțăm la nimic din lucrurile bune pe care le propun aceste modele. Doar că trebuie să adaptăm și să analizăm fiecare context individual. Fotbalul nu e un joc (...neintelegibil) în continuă mișcare. În acest moment, Cosmin Contra e soluția optimă pentru echipa națională.

8 oamenilucrează în prezent în departamentul de comunicare FRF, condus de Răzvan Mitroi și Gabriel Berceanu

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
108992139590592
DM Bob  •  25 Septembrie 2017, 22:44

DACA SANTE-TI "TARI" PUNETI FATA IN FATA INTELIGENTA EDUCATA cu PROSTIA POLITICIZATA ( CORNEL DINU versus UTC-istul BURLEANU )

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  25 Septembrie 2017, 13:23

Va dati seama ce intrebari sunteti capabili sa puneti daca el are pregatite raspunsurile dinainte? Va a re pe toti la degetul mijlociu.

jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  25 Septembrie 2017, 09:48
Postat de inginerul_reloaded pe 25 Septembrie 2017, 09:23

ca toti securistii,balbaitul chior pus de servicii la FRF,incearca sa respecte regula de aur a intelligence-ului : cand vorbeste,sa nu spuna nimic

Burlan nu are ce căuta la FRF. Ziariştii dorm, în loc SĂ-L IA LA ÎNTREBĂRI PE ORIUNDE ÎL PRIND, şi-apoi să-i publice zilnic răspunsurile demagogice în limbă de lemn -, în serial, ca să se sature şi trântorimea care va participa la alegerile viitoare. Ziariştii trebuie să-i pună întrebări "ÎNCHISE" - scurte, concise, la obiect, la care să fie obligat să răspundă prin DA sau NU. Întrebările "deschise" permit răspunsuri care bat câmpii. Cine e de profesie, ştie ce-s alea.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează