FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Despre ce internațional spune Contra: "N-are cifre extraordinare, dar își dă viața pe teren!"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 06 noiembrie 2017 00:00

Într-un interviu exclusiv acordat GSP, selecționerul Cosmin Contra își expune filosofia de a conduce naționala, subliniază punctele sensibile ale ”tricolorilor” și detaliază situațiile speciale ale cvartetului Stanciu - Chipciu - Andone - Chiricheș.

- Domnule Contra, rămânem pe modulul clasic 4-2-3-1 sau intenționați să schimbați ceva?
- Depinde și de adversar, de calitatea jucătorilor, de felul în care voi dori să abordăm un anumit meci. Un Budescu însă nu poate să joace alt sistem decât 4-2-3-1. Eventual 4-3-3, ca la Astra, însă automat va fi mai greu, pentru că tot în centrul terenului va ajunge.

- Recent, la Paris, după meciul cu PSG din Champions League, ați discutat cu antrenorul lui Anderlecht despre situația lui Chipciu și Stanciu. Cum stau lucrurile?
- Mi-a explicat că a schimbat sistemul. Iar Chipciu are cel mai mult de suferit. Totuși, pe viitor, depinzând și de rezultate, antrenorul poate va renunța la actualul modul. Sunt preocupat de postura celor doi jucători și sper ca, în perioada de iarnă, să-și găsească unde să joace, dacă lucrurile nu se schimbă la Anderlecht. Sfatul meu pentru orice fotbalist e să se ducă la un club unde să poată evolua constant. Aici mă gândesc inclusiv la Gardoș, care poate fi util naționalei, mai ales că avem anumite probleme la nivelul fundașilor centrali.

- Florin Andone are cifre îngrozitoare la națională. E deja un caz!
- În ultimii ani, naționala are mari probleme să marcheze. Dacă nu-ți creezi ocazii, e greu să înscrii. Să ne uităm câte goluri am dat în ultimele două campanii! Așa că n-au cum să fie extraordinare cifrele atacanților! E clar că trebuie să aducem mai mult mingea în fața porții.

- Asta e și misiunea dumneavoastră!
- Asta am și zis: să îmbunătățim faza ofensivă, să punem mai mult în valoare atacanții! Cu Andone am și discutat, am vrut să-l văd în primele meciuri. Avem deja niște analize individuale, le vom arăta jucătorilor la partidele cu Turcia și Olanda. Javi Reyes a scos și date fizice, suntem OK, dar trebuie să creștem anumiți parametri. În plus, sunt mulți care au probleme tactice, de poziționare.

- În ce sens?
- Fac o serie de mișcări înainte de momentul oportun, inclusiv Andone. Discutăm de chestiuni de dublaj, de respectarea anumitor timinguri și automatisme, pe care trebuie să le reglăm. Vreau să arăt jucătorilor aceste lucruri. Pe perioada acțiunilor, mă axez pe două-trei idei principale, pe care trebuie să le punem în practică.

- Mulți analiști au remarcat că Andone iese prea mult în lateral și asta e una dintre problemele lui majore. Sunteți de acord?
- Așa este! Dacă avem jucători ca Budescu sau Stanciu, care au ultima pasă foarte bună, e important ca el să se afle între fundașii centrali și de acolo să facă anumite mișcări. Până la startul Ligii Națiunilor, în toamna viitoare, vom avea timp să lucrăm la aceste detalii, astfel încât să-i punem mai mult în evidență calitățile. Andone e un jucător valoros, pe care îl chem în continuare, chiar dacă nu are niște cifre deosebite pe atac. Măcar el își dă viața pe teren, are atitudine, transmite aceeași stare și către colegi. Am nevoie de astfel de oameni.

Interviul integral poate fi citit în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală! Contra vorbește despre trimiterile publice la trecutul său tumultuos, contestările dure din partea lui Dinu, relația cu impresarii și potențiala sa implicare în alegerile federale!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
121977924980296
Marinescu Johnny  •  06 Noiembrie 2017, 15:12

Corect Andone titular si sa renuntam la *** gen Stancu , Chipciu ....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mosvasile
mosvasile  •  06 Noiembrie 2017, 14:09

Mai Contra,acum ca l-ai convocat si pe Alibec, zi-le ma la papagalii- stim noi cui -sa-l lase in pace pe Andone!

485809194904413
Costel Tudor  •  06 Noiembrie 2017, 11:35

După părerea mea Andone si Stanciu nu au ce cauta la naționala , iar Contra de aceia este selecționer ca sa găsească soluții !!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close