FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Dezvăluirile unui jucător de bază din naționala U21: "Mama a observat pasiunea mea pentru fotbal" » Ce obiective și-a setat pentru EURO

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 ianuarie 2019 11:43

La 22 de ani, Florin Ștefan, fundașul stânga al lui Sepsi și al naționalei U21, se află în cel mai bun moment al carierei. Povestește cum s-a apucat de fotbal și cât de mult l-a ajutat Mirel Rădoi, selecționerul naționalei de tineret.

- Florin, din rezervă ai ajuns unul dintre cei mai doriți jucători ai Ligii 1!
- Mă bucur mult că sunt apreciat. Traversez un moment bun, dar e important să continui pe aceeași linie. Până acum nu am realizat nimic. Sunt abia la început de drum.

- Există vreun secret în spatele acestei ascensiuni?
- Niciun secret! Sună ca un clișeu, dar a contat că m-am antrenat mult și bine. Iar când am ajuns la națională am demonstrat de fiecare dată că sunt acolo pe merit.

- Chiar s-a discutat mult, erau voci care contestau alegerile lui Rădoi la început...
- Da, păi, eu nu jucam la echipa de club, era un moment dificil. În schimb, domnul Rădoi mi-a oferit încredere. Ușor, ușor, mi-a venit rândul și am început să joc și la echipa de club. Am demonstrat că merit și n-am mai ieșit din echipă.

- La meciul cu FCSB ai fost printre cei mai buni...
- N-a fost nicio ambiție personală, dacă asta vrei să insinuezi. Când intru pe teren, eu sunt nevoit să-i demonstrez antrenorului că merit să joc, să-i răsplătesc încrederea.

"Euro poate fi rampa de lansare către fotbalul mare"

- Cum ți-a venit ideea execuției cu călcâiul din care ai reușit ceea ce poate fi considerat golul sezonului?
- A fost o chestiune de moment. Știam bine unde sunt poziționat și am încercat. Am fost foarte bucuros să văd că mi-a ieșit și că am înscris.

- Cât te important a fost faptul că Rădoi a avut încredere în tine?
- A contat mult! Pentru mine a fost o gură importantă de aer. Nu jucam la Sepsi, era un moment dificil. Am făcut meciuri bune la lot și asta l-a convins și pe domnul Neagoe să-mi ofere mai multă încredere.

- Fundaș sau mijlocaș? Care e postul ce-ți place?
- Cel mai bine mă simt ca fundaș stânga.

- În vară va fi Campionatul European, ce înseamnă pentru tine?
- E un moment foarte important pentru toți, nu doar pentru mine. Acolo putem demonstra că avem valoare și că putem juca la nivel înalt. E o rampă de lansare către fotbalul mare pentru toți.

"Mama m-a dus la fotbal!"

- Ai vreun model de fotbalist?
- Îmi place mult Marcelo. E un idol pentru mine. Dar va fi cam greu să-l egalez, e un jucător foarte tehnic. Iar ca echipă îmi place Real Madrid. Cred că mi se potrivește. (râde)

- Îți aduci aminte cum te-ai apucat de fotbal?
- Cred că aveam vreo 6-7 ani. Ieșeam prin fața blocului și băteam mingea. Mama a observat pasiunea mea pentru fotbal și m-a dus la un antrenor, în apropiere de casă. Și-a dat seama că pot juca la un nivel mai mare. Eram înnebunit, de dimineața și până seara aveam numai mingea în cap.

- Ai putut combina fotbalul de performanță cu școala?
- Da, a fost o ambiție a mea să termin facultatea de sport. Am încercat să dau mare atenție studiilor. Mă pot ajuta pe viitor. Făceam tot posibilul să merg la facultate când aveam timp liber.

- Ai doar 22 de ani, e vreun adversar pe care nu-l poți uita?
- Cred că Valbuena. Am jucat contra lui în acel meci amical cu Fenerbahce. E un jucător fantastic, are viteză foarte bună, o tehnică pe măsură și niște schimbări de direcție incredibile. Dintre români, voi spune Lucian Sânmărtean. Foarte, foarte bun și el.

- Numește 3 colegi care oricând pot evolua la cele mai tari cluburi ale României!
- Tandia, Viera și Drăghici.

- Spune 3 lucruri pe care oamenii vrei să le știe despre tine...
- Mmm. Sunt glumeț, realist și un om plin de viață.

- Ce-ți dorești în 2019?
- Nu-mi propun ceva concret. Vreau să muncesc mult, restul va veni de la sine

600.000 €e cota pe transfermarkt a lui Florin Ștefan

8 meciuri,, două goluri și două pase decisive a adunat Ștefan în Liga 1, în acest sezon, la Sepsi

4 echipea bifat jucătorul în cariera sa. Pe lângă Sepsi a mai jucat la FC Olt, Academica Clinceni și Daco Getica

"Prietenii cu care am copilărit mă știu de Juve. Nu are nicio legătură cu Juventus sau cu faptul că am jucat la Juventus București. E o poreclă pe care am luat-o de la tatăl meu"
Florin Ștefan

"Nu știu unde voi juca anul viitor, dar în 3 ani mă văd la un nivel mult mai bun. Sper să ajung titular în echipa națională de seniori"
Florin Ștefan

Citește și: Ibrahima Tandia: "La FCSB voi putea să-mi arăt clasa în ochii lumii"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează