FOTBAL  »  NATIONALA  »  VICTOR PIŢURCĂ PLEACĂ

EXCLUSIV FRF i-a găsit deja înlocuitor lui Victor Piţurcă » Ladislau Boloni revine pe banca României!

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 31 august 2014 17:13

Victor Piţurcă urmează să demisioneze de la echipa naţională a României imediat după primul meci din preliminariile pentru Euro 2016, cînd "tricolorii" vor evolua împotriva Greciei, pe 7 septembrie.
Răzvan Burleanu s-a mişcat repede, iar naţionala va avea deja un selecţioner nou. Este vorba de Ladislau Boloni! Tehnicianul de 61 de ani o antrena din 2012 pe Al Khor din Qatar. Acesta va reveni pe banca naţionalei după 13 ani!

La precedentul mandat, Boloni preluase România la startul preliminariilor pentru Mondialul din 2002 şi a demisionat înainte de ultimele două meciuri, pentru a pleca la Sporting Lisabona.

Ganea era să-l bată!
Înainte de plecare, antrenorul a avut un conflict violent cu Ionel Ganea la partida cu Italia. Atacantul a sărit să-l bată pe Boloni la prima partidă cu Italia, după ce antrenorul l-a ţinut pe bancă pînă spre finalul meciului pierdut de România, scor 0-3.

N-a acceptat să antreneze în România
Ca jucător, Boloni a făcut istorie în tricoul Stelei, unde a ajuns abia la 31 de ani! A cîştigat însă 7 trofee, cele mai importante fiind Cupa Campionilor şi Supercupa Europei. N-a antrenat niciodată o echipă de club din România, debutînd pe banca lui Nancy, în 1994, unde a stat 6 ani. A mai trecut pe la Sporting, Rennes, AS Monaco, Al Jazeera, Standard Liege, Al Wahda, Lens, PAOK Salonic şi Al Khor. Deşi a avut oferte consistente de la Rapid şi, în mai multe rînduri, de la Steaua, Boloni a refuzat de fiecare dată să antreneze în ţară.

Palmaresul lui Boloni la naţională
13 meciuri: 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrîngeri
6 meciuri oficiale: 4 victorii, 0 egaluri, 2 înfrîngeri

7 trofee a cîştigat Boloni în cariera lui de antrenor, cele mai importante fiind titlurile cîştigate în Belgia şi în Portugalia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (128)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  01 Septembrie 2014, 02:45
Postat de jim_brown pe 01 Septembrie 2014, 02:30

Sa vina Stoichita sau Lacatus !

stoichita ? lacatus ? la nationala ? a fost el hagi la nationala, si n-a iesit deloc bine desi noi am facut foarte bine..)

jim_brown
jim_brown  •  01 Septembrie 2014, 02:30
Postat de blue_man pe 31 August 2014, 19:47

Boloni nu este potrivit la nationala in acest moment.nu mai are nimic in comun cu fotbalul romanesc de multi ani.apoi,nu trebuie uitat cum a plecat si ne-a lasat cu fundul in balta cand ne ardea pipota mai tare..

Sa vina Stoichita sau Lacatus !

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  01 Septembrie 2014, 02:11

boloni ? deci pleaca tusea si vine junghiul.

Vezi toate comentariile (128)
Comentează
Close