FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV » FRF pregăteşte în secret marea lovitură » Mircea Lucescu e alesul: ”E foarte interesat să vină!”

Articol de - Publicat marti, 21 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 octombrie 2014 23:32

Antrenorul şi-ar fi dat deja acceptul şi ar urma să pregătească echipa naţională în paralel cu Şahtior pînă la finalul sezonului din Ucraina: ar avea de gestionat doar două jocuri oficiale ale "tricolorilor", ambele acasă, cu Irlanda de Nord (14 noiembrie) şi cu Feroe (29 martie).

Un scenariu rupt din filmele SF în mandatul lui Mircea Sandu e pe punctul de a se concretiza miraculos cu Răzvan Burleanu preşedinte al FRF: Mircea Lucescu pe banca echipei naţionale după mai bine de 28 de ani!

Ce variantă financiară pregăteşte FRF pentru Il Luce: salariu uriaş plus bonusuri din primele UEFA

Cel mai galonat tehnician din fotbalul românesc părăsea reprezentativa după un 4-0 pe teren propriu cu Austria, pe 10 septembrie 1986, în preliminariile pentru Euro '88. Lăsa în urmă o calificare la Euro '84 şi un grup formidabil, cu Hagi, Belodedici, Rednic, Boloni, Lung, Klein şi Cămătaru printre titularii vremii.

"E foarte interesat să vină"
"Discuţiile s-au derulat foarte rapid, iar Lucescu şi-a dat acceptul, e interesat să vină!", explică surse de la Casa Fotbalului, care confirmă un scenariu preparat în mare secret şi prezentat deja în exclusivitate în Gazeta de duminică. E vorba despre faptul că Il Luce ar urma ca, pînă în vară, să conducă în paralel reprezentativa şi Şahtior!

Ar fi o mişcare facilitată şi de faptul că, pînă la terminarea campionatului Ucrainei, cu ultima etapă programată pe 24 mai, România ar avea de disputat doar două jocuri oficiale pe drumul spre Euro 2016: cu Irlanda de Nord (14 noiembrie) şi Feroe (29 martie), ambele pe teren propriu.

După aceea, Lucescu va rămîne să se ocupe exclusiv de "tricolori", cu un al treilea examen programat pe 13 iunie, în Irlanda de Nord.

Revanşa cu Irlanda de Nord, argumentul emoţional
Iar "dubla" confruntare cu trupa pregătită de Michael O'Neill va fi contat ca un argument emoţional decisiv în tratativele-blitz cu Lucescu. Irlanda de Nord în versiune 1985 e unul dintre coşmarurile tehnicianului.

Cu Il Luce în fruntea staff-ului, România pierdea cu 1-0 pe vechiul "23 August", gol Quinn (29), în finalul campaniei pentru CM 1986. O remiză aproape ne garanta calificarea la turneul final din Mexic, numai că înfrîngerea dramatică, legată apoi în ultima rundă cu o remiză de salon la Anglia - Irlanda de Nord 0-0, a trimis ambele formaţii britanice la Mondiale.

"Gata! E momentul să-mi iau revanşa faţă de ei!", ar fi spus Lucescu din proprie iniţiativă cînd a avut discuţia cu Răzvan Burleanu. Ar fi oferit garanţii personale că e interesat de post, dar, în momentul de faţă, ar mai exista un singur obstacol de trecut: eliberarea de Şahtior.

" Ahmetov îl va înţelege"
Trupa din Doneţk are meci în Liga Campionilor în această seară, deplasare la BATE Borisov, iar miercuri dimineaţă ar urma să aibă loc discuţia decisivă Lucescu - Ahmetov. "În mod normal, la cîte lucruri a făcut nea Mircea pentru club, n-ar trebui să existe probleme în a găsi înţelegere la patron pentru a se putea întoarce la echipa naţională", susţin apropiaţi ai lui Il Luce.

În plus, românul n-ar lăsa baltă treburile la Şahtior, ar duce la capăt sezonul şi i-ar oferi suficient timp la dispoziţie lui Ahmetov să găsească un înlocuitor, care să-şi înceapă mandatul din campionatul următor.

Contract pînă în toamna lui 2017, plus CM 2018
"Vom avea un nou selecţioner pînă la sfîrşitul săptămînii viitoare. E român. Îl cunoaştem şi-l apreciem cu toţii". E un fragment rostit de Răzvan Burleanu la conferinţa de presă ocazionată de divorţul de Piţurcă.

Îl avea în calcul încă de joia trecută pe Lucescu, iar la mijlocul acestei săptămîni va şi merge, probabil, în Ucraina pentru a se întîlni cu antrenorul ca să fixeze detaliile colaborării.

În principiu, ar fi vorba despre un contract pe doi ani şi jumătate, cu scadenţă în noiembrie 2017, plus turneul final al Mondialului din 2018, Rusia, în caz de calificare.

Contra e varianta de rezervă
Varianta B la prima reprezentativă: Cosmin Contra, acum sub contract cu Getafe. Aseară, acesta a vorbit la Fanatik Show: "Sînt la San Sebastian, pentru meciul din La Liga, însă "naţionala" nu se refuză. Din păcate, am doi ani de contract. Dacă mă vrea cineva la "naţională", să vină la Madrid să negociem. Aş pleca doar dacă mi se dă voie de aici. Aş vrea să vin, normal! Nu m-ar deranja să lucrez şi cu Iordănescu ca director tehnic".

58 de meciuri a strîns Mircea Lucescu pe banca echipei naţionale, în primul său mandat, consumat în perioada 1981-1986: e al treilea ca număr de partide, după Piţurcă (93) şi Iordănescu (83)

Linia de clasament la reprezentativă
58    24    19    15    77-63

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (208)
andytheblue
andytheblue  •  22 Octombrie 2014, 17:39

AR FI BINE,DAR CRED CA VINE OLAROIU :)

varanga53
varanga53  •  22 Octombrie 2014, 13:10
Postat de varanga53 pe 22 Octombrie 2014, 13:09

Nu sunt impotriva aducerii lui M.Lucescu la Nationala, activand in acelai timp si la Shakthar ! Ba , dimpotriva ! Totusi , stimati "deontologi" , nu cu mult timp in urma erati indignati de posibilitatea ca acest lucru sa fie facut de un alt antrenor roman ! E bine ca aveti "memorie" scurta , ve-ti trai mult ! Nu stiu daca si bine !

Imi cer iertare pentru "ve-ti" !

varanga53
varanga53  •  22 Octombrie 2014, 13:09

Nu sunt impotriva aducerii lui M.Lucescu la Nationala, activand in acelai timp si la Shakthar ! Ba , dimpotriva ! Totusi , stimati "deontologi" , nu cu mult timp in urma erati indignati de posibilitatea ca acest lucru sa fie facut de un alt antrenor roman ! E bine ca aveti "memorie" scurta , ve-ti trai mult ! Nu stiu daca si bine !

Vezi toate comentariile (208)
Comentează