FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Ioan Ovidiu Sabău: "Stilul energic al lui Contra este exact ce are nevoie acum echipa națională"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 05 octombrie 2017 00:00

Fostul mare internațional Ioan Ovidiu Sabău, 49 de ani, merge pe mâna lui ”Guriță” pe banca României potrivită pentru a remedia situația creată în mandatul lui Christoph Daum.

Jucător de legendă al tricolorilor, acesta a analizat pentru cititorii Gazetei mandatul lui Christoph Daum de la echipa națională, numirea lui Cosmin Contra pe banca tehnică a României, dar și acțiunile președintelui FRF, Răzvan Burleanu.

- Cum vi s-a părut România în mandatul lui Daum?
- Nu mi-a plăcut deloc starea de spirit! Mi s-a părut o echipă blazată, cu jucători care dădeau impresia că sunt nemulțumiți. Apatie mare. În teren nu comunicau între ei, nu reacționau deloc când n-aveau reușite. Am vrut și eu să văd că-și reproșează ceva. Că au caracter de fotbalist de echipa națională.

- Mai exact?
- Să realizeze presiunea care le apasă pe umeri și să îi facă față. În toată această perioadă, la națională a fost o superficialitate, așa, o atitudine de genul "Eu nu răspund, antrenorul răspunde, vedem ce se va întâmpla că până la urmă poate îl dă pe el afară și gata!". Nu e în regulă! N-am văzut o legătură puternică între Daum și jucători. Bine, e doar o impresie personală.

- Să fi fost decisivă în ratarea legăturii despre care vorbiți și comunicarea în engleză?
- Da, e foarte probabil. Jucătorul român are mai mare nevoie de cineva care să îi spună mereu câte ceva, să-l "biciuiască" în sensul bun când e cazul, să-l dirijeze constant de pe margine. Toate acestea înseamnă comunicare continuă și e clar că s-a pierdut din mesaj. Mai ales că noi, românii, nu suntem niște luptători prin definiție. Ne trebuie întotdeauna acel imbold, acea reacție din jurul nostru pentru că nu avem inițiativă și atunci trebuie să fim împinși energic de pe marginea terenului.

- Contra e recunoscut pentru asta.
- Da, așa este, stilul lui energic este exact ce are nevoie acum echipa națională.

Interviu complet poate fi citit în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
haideusicfr
haideusicfr  •  05 Octombrie 2017, 11:11

Batzaiala lui gurita lipseste!

travka
travka  •  05 Octombrie 2017, 08:34

laura andresan poate confirma ce stil are gurita, sau cat de energic e

valeri_gazaev100
valeri_gazaev100  •  05 Octombrie 2017, 07:58
Postat de iosif.vs pe 05 Octombrie 2017, 01:12

FORZA NICU BADEA!

fcsb nu e steaua ! *** ? =)))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează