FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

EXCLUSIV Mircea Sandu ripostează pe măsura acuzațiilor lui Burleanu: "Cum e cu firma aia din Cluj prin care se fac combinațiile?"

Articol de - Publicat marti, 06 martie 2018 13:02

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a publicat aseară un articol în care îl acuză direct pe Mircea Sandu că "ar fi sifonat banii Federației Române de Fotbal" prin atribuirea unor contracte firmelor care aparțineau unor apropiați ai fostului șef de la Casa Fotbalului.

Mircea Sandu a reacționat pentru Gazeta Sporturilor după acuzele aduse de Burleanu. 

"Am vazut ce a scris Burleanu, dar nu mă interesează. Să se ducă cu actele la Poliţie! Voi o luaţi ca pe o mare bombă de presă. De-a lungul vremii s-a scris că eram acţionar la Visit, la Carpatin. Era dreptul meu constituţional şi de cetăţean să fiu acţionar la câte societăţi voiam. Federaţia nu e societate de stat, nu lucrează cu bani publici, putea să facă contracte cu oricine. Nu am încălcat nicio lege! Dacă cineva poate să demonstreze contrariu, eu voi răspunde în faţa legii.

Da, mulţi bani am câştigat de la FRF prin Visit sau prin Carpatin. La Carpatin, dacă mă gândesc la dividente, cred că am adus bani de acasă. Iar de dincolo, de la Visit, cred că am câştigat bani de câteva seminţe!

Vedeţi ce preţuri aveau alte agenţii de turism. Vedeţi că în perioada de calificare la EURO 2008, regulamentele FIFA şi UEFA spun că nu putea federaţia să vândă bilete singură ci prin intermediul unei firme de turism, probabil de aceea a crescut atunci cifra de afaceri. Credeţi că toate lucrurile pe care le asiguram nu costau? Că am luat toţi banii fără să facem nimic? Vedeţi că din 2010 până când am plecat, am lucrat cu firma de turism Danco Pro, unde nu mai eram eu acţionar!

Mă acuză ăştia că am sifonat bani de la federaţie? Cum? Totul a fost la vedere, doar au facturile acolo. Dar câţi bani am adus la federaţie nu mai contează? Am fost singurul om din fotbal care s-a bătut cu Statul, când nimeni nu credea că e posibil şi am câtigat procesul cu Loteria, am adus 25 de milioane de euro. Da, mi-am dat comision, am dat şi altora din federaţie, dar cred că mi se cuvenea mai mult!

La Mogoşoaia, cheltuielie de intreţinere a hotelului, a terenurilor, ale bazei, cu salariaţii, erau mari. Ca să echilibrez balanţa, trebuia să ridic preţurile. De aceea duceam loturi la Câmpina, unde preţurile erau la 60-70 la sută faţă de Mogoşoaia. În plus, când intra echipa naţională acolo, la Mogoşoaia nu mai putea intra nimeni. Trebuia să duci celelalte loturi în altă parte. La Câmpina aveam terenul gratis, plus alte facilităţi, federaţia ieşea mai bine financiar.

Lupescu nu ştia la ce firme sunt eu acţionar. Ce, se ducea la Registrul Comerţului să mă verifice el pe mine? Burleanu şi ai lui s-au speriat, au intrat în panică şi aruncă cu vrăjeli d-astea, ca să dea în Lupescu. Poate că facurile nu erau detaliate, dar făceam un referat detaliat şi îl supuneam aprobării Comitetului Executiv. Serviciile s-au făcut, facturile s-au plătit. Totul era la vedere, pe faţă, cu acte, nu am furat nimic. Am lăsat toate documentele acolo, la federaţie! Că dacă furam, mă luau de mult", a spus Sandu pentru GSP.RO.

În plus, Sandu acuză actuala conducere FRF că ia comisioane mai mari decât în mandatul său.

"Întrebaţi-i pe ei, pe cei de acum, cu ce agenţie de turism lucrează, cum e cu firma aia din Cluj, Cristialin, prin care fac toate combinaţiile. Să va arate si ei licitaţiile! Nu sunt obligaţi să facă licitaţii, cum nici eu nu eram, dar ei se bat cu pumnul în piept că le fac. Cum de Bogdan Popescu, de la marketing, ia comisioane de 15 la sută pentru toate contractele care se fac la Federaţie? Şi eu dădeam comision angajaţilor care aduceau contracte, dar numai 3 la sută. Şi, oricum, au fost foarte puţine.

Dar la ei, cum e cu contractul cu IRES, de 250.000 de euro, pe care nimeni nu l-a văzut? Cum e cu contractul cu Daum, care a fost aprobat prin votul lui Braşoveanu, deşi avea o condamnare şi nu mai putea face parte din Comitetul executiv şi deci nu mai putea vota? Cum e cu ticketingul? Cum e cu fundaţiile de la Mogoşoaia şi de la Buftea?", a adăugat Sandu.

Citește aici ce acuze i-a adus Burleanu lui Sandu

Schema prezentată de Răzvan Burleanu:

Click pe foto pentru a mări imaginea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
10209142810823923
Dumitrescu Doru  •  06 Martie 2018, 21:07

Nea Mirceo,mai atent cu pianul pe scari,ca s-ar putea sa dea DNA si peste gasca ta si e de rau........ va luara-ti niscai arginti.....al batran isi face turn,matale turn la Mamaia langa Rex.....trai Nineaca ! lasa tineretul sa se gatuie,ca tu gata,te duse-si !

maxp
maxp  •  06 Martie 2018, 19:53
Postat de Solomon Neagu pe 06 Martie 2018, 18:28

Burleanu,te-ai descalificat singur,am crezut in tine acum patru ani,dar rezultatele tale nu sunt vizibile,o spune coeficientul UEFA pe sectiuna echipa nationala,si cluburi,din ce ai promis,ai realizat ceva imfim,pa pa gagiu'altul la rand !!!!

Din punctul meu de vedere, in 4 ani nu ai cum sa vezi un progres in clasamentul coeficientilor. Treaba federatiei pt o reconstructie ar tine de niveluri mult mai joase, ca de pilda cresterea unei baze de selectie profesioniste. Adica implicari la nivelul juniorilor. Mult mai sugestive mi se par rezultatele nationalelor de tineret, dupa introducerea regulei under 21. Ca in 4 ani nu puteau aparea jucatori de nivel inalt peste noapte, ca sa obtinem noi calificari si clasari bune la coeficienti. Asa cum nici Sandu nu are niciun merit pt rezultatele generatiei de aur, desi el era presedinte de federatie, dar n-a avut el niciun rol pt construirea acelei generatii.

493554747481335
Solomon Neagu  •  06 Martie 2018, 18:28

Burleanu,te-ai descalificat singur,am crezut in tine acum patru ani,dar rezultatele tale nu sunt vizibile,o spune coeficientul UEFA pe sectiuna echipa nationala,si cluburi,din ce ai promis,ai realizat ceva imfim,pa pa gagiu'altul la rand !!!!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează