FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

EXCLUSIV Peste 40.000 de euro doar diurnă! Burleanu, mai tare decât președintele și prim-ministrul României

Articol de - Publicat joi, 12 aprilie 2018 09:41

Actele contabile ale FRF arată că Răzvan Burleanu a încasat exclusiv din diurna deplasărilor externe, altele decât cele pentru meciurile naţionalei, un surplus de aproape 20% din salariul său de la Casa Fotbalului.

"Ca orice angajat al FRF, preşedintele Răzvan Burleanu beneficiază de diurnă. Cuantumul acesteia nu este mai mare decât al precedentului preşedinte al FRF". Acesta a fost răspunsul pe care FRF l-a oferit Gazetei Sporturilor în urmă cu 10 luni, atunci când ziarul a făcut o solicitare oficială pentru a afla cât este diurna externă a lui Burleanu.

Astăzi, Gazeta dezvăluie sume oficiale, chiar din contabilitatea Federaţiei Române de Fotbal, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică. Doar Burleanu a încasat din ieşiri în afara țării, altele decât cele prilejuite de acţiunile echipei naţionale pentru meciuri, peste 40.000 de euro!

Ceea ce înseamnă o medie de aproape 1.000 de euro pe lună! S-ar traduce că şi-a sporit salariul din fruntea FRF, cu ajutorul diurnelor, cu aproape 20%. La aceste sume se adaugă diurnele primite pentru deplasările cu echipa naţională. Iar în aceşti 4 ani, naţionala a avut multe meciuri afară, plus cantonamente, plus stagiul de dinainte de Euro și apoi turneul final al CE, unde Burleanu şi ceilalţi şefi au bifat, la rând, mai bine de 4 săptămâni de şedere externă.

8 zile la New York: 2.000 de euro!

Burleanu a bifat nu mai puţin de 28 de ţări, pe 3 continente: Europa, Asia, America Centrală şi de Nord. Recordul de diurnă a fost bifat în toamna anului trecut. În noiembrie 2017, a fost timp de 8 zile în SUA, la Sesiunea Mesgo, desfăşurată la New York, "sejur" pentru care a încasat 2.000 de euro. Adică 250 de euro pe zi pentru participarea la un curs pentru management sportiv.

310 dolari pe zi a fost cuantumul diurnei pe care Răzvan Burleanu a avut-o pentru deplasarea în SUA, din noiembrie 2017

126 de dolari pe zi  e diurna de care beneficiază prim-ministrul Guvernului României pentru o deplasare în SUA, conform unui răspuns pe care GSP l-a primit de la Secretariatul General al Guvernului în anul 2017

200 dolari pe zieste diurna preşedintelui României pentru o deplasare în SUA, conform unui răspuns din 2017 către GSP al Administraţiei Prezidenţiale, Departamentul de Comunicare Publică

Pe unde a fost Burleanu ca şef al FRF: 28 de ţări

pe unde a umblat

Ce diurnă a luat Burleanu

ce diurna
* diurne în afara celor pentru deplasările la meciurile echipei naţionale

16e numărul meciurilor pe care echipa naţională le-a disputat în deplasare în mandatul lui Burleanu, iar pentru o acţiune se bifau 3-4 zile de diurnă, la care se adaugă cantonamente, stagii şi turneul final al CE din Franţa

Diurnele primilor 3 oameni din FRF

12 13
* diurne în afara celor pentru deplasările la meciurile echipei naţionale

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
983732924972315
Soos Vilmos  •  12 Aprilie 2018, 17:14

Fara sa fiu fan burleanu nu pot sa nu remarc gasca de hiene care simte miros de singe si se readuna in haita.

tb73
tb73  •  12 Aprilie 2018, 16:51

Asa... si???

bodrin
bodrin  •  12 Aprilie 2018, 15:20

Sumele astea arata clar de ce se invart atatia indivizi prin fotbal si pe langa acesta. Bani cu lopata fara sa faca ceva si fara sa-si asume vreun risc! Nimeni, indiferent de nume, indiferent daca este fost fotbalist sau un oportunist propulsat de partidoi sau de o gașcă de "iubitori ai fotbalului" , nu este interesat de fotbal pur si simplu, bani si iar bani. Chiar si cei din " generatia de aur", care n-a castigat nici bronzul.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează