FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV » Răzvan Raț, în dialog cu GSP: "Nu renunț la națională, deși pare că am fost abandonat" » Ce îi reproșează lui Daum

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 14 martie 2017 00:01

Răzvan Raț, 35 de ani, explică de ce trece printr-o perioadă tulbure la Rayo Vallecano, în liga secundă spaniolă, și sugerează că trecerea lui pe linie moartă s-ar datora și unor ”informări” negative făcute deliberat către selecționer.

113 selecțiia adunat Raț la națională: e pe locul 4 all-time, după D. Munteanu, Hagi și Gică Popescu

- Răzvan, ai o situație delicată la Rayo: n-ai mai fost deloc în echipă în ultimele 7 etape, sunteți pe penultimul loc, vă dă târcoale retrogradarea în liga a treia. Ce se întâmplă?
- Am avut trei antrenori de la începutul sezonului. Cel mai nou, Michel, a fost instalat în urmă cu două săptămâni și jumătate. Paco Jemez, cu care am retrogradat în vară din Primera, lucrase patru ani la club, unde a încercat să implementeze un fotbal de posesie, plăcut ochiului. Apoi, în Segunda, Sandoval și Ruben Baraja au venit cu altă filosofie, mai englezească: joc bazat pe mingi lungi, nu pe stilul spaniol, plecat cu pasa scurtă și construcție de la portar.
- Adică v-au dat peste cap aceste mutări?
- Da. Am intrat într-o spirală rea și n-am reușit să trecem peste aceste șocuri. În Spania au fost destule cazuri de cluburi care, în două sezoane consecutive, au căzut din prima divizie până în a treia. Am început însă să ne revenim acum cu noul "principal", care e un fost colaborator al lui Jemez și vrea să revină la stilul deschis al lui Rayo.

 În ceea ce privește echipa națională, fundașul spune că nu a mai fost căutat de nimeni de acolo.

-Ai senzația că e un abandon tacit față de tine?
- Așa pare din afară! Eu nu renunț însă la echipa națională atâta vreme cât sunt sănătos și nu am de la nimeni un mesaj clar că n-aș mai reprezenta o soluție pentru reprezentativă. Am iubit și voi iubi mereu tricoul tricolor. Acum, deocamdată, ca suporter. Voi urmări cu sufletul la gură partida cu Danemarca din fața televizorului. Mi-e dor de națională, dar viața merge înainte. Voi lupta să revin la club, să obțin rezultate bune și să fiu rechemat la lot.

 "Poate l-a informat cineva pe selecționer că aș fi un jucător cu un cuvânt greu în vestiar? Nu știu ce să zic. Un antrenor ar trebui să judece însă un fotbalist prin prisma a ceea ce face pe teren, cum se comportă la antrenamente și în grup. Dacă am fost judecat prin prisma unor "informări" n-ar fi corect!" Răzvan Raț

Ce îi reproșează Raț lui Daum, de ce nu a mai fost dorit de fostul antrenor de la Rayo Vallecano și care e situația lui acum la echipa de club, totul în ediția tipărită de astăzi. Poți răsfoi Gazeta și în varianta online, aici!

ALTE SUBIECTE EXCLUSIV PRINT

EXCLUSIV » Răzvan Raț, în dialog cu GSP: "Nu renunț la națională, deși pare că am fost abandonat" » Ce îi reproșează lui Daum

În absența lui Florin Andone, suspendat, Daum se află în fața unei alegeri extrem de complicate, între doi fotbaliști în formă. GSP îi compară pe cei doi candidați, concluziile, în ziar

Golul bijuterie al lui Ovidiu Popescu s-a născut după o ceartă!

EXCLUSIV Rednic a salvat-o miraculos de la retrogradare pe Mouscron, acum țintește sus: "Tragem la Europa League"

Nu ratați ponturile din pagina dedicată pariorilor!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  15 Martie 2017, 12:03

eu nu am stiut ca tu nu ai inca anii de pensie ,vezi vorbeste cu cei de la Tarlungeni am auzit ca mai au locuri ,sigur te ajuta sa-ti complectezi vechimea.

striker_stargamer
striker_stargamer  •  15 Martie 2017, 11:05
Postat de steaua1986forever pe 15 Martie 2017, 10:24

Rat, uite-te in buletin.

Cred ca s-a uitat insa nu ii vine sa creada.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  15 Martie 2017, 10:24

Rat, uite-te in buletin.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează