FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U17

EXCLUSIV Reacții după ce FRF a demis un antrenor bănuit de partizanat cu agenții de jucători: "E cel mai bine intenționat tehnician"

Andrei Cristea
Andrei Cristea

Articol de - Publicat sambata, 12 august 2017 13:01

Internaționalul de juniori Andrei Cristea, 17 ani, portar la Gaz Metan, e de partea fostului selecționer Gabriel Manolache, la care FRF a renunțat fiindcă existau suspiciuni de partizant cu agenții de jucători.

Ex-selecționer U17, Gabriel Manolache evoca ieri, într-un interviu pentru GSP, unul dintre episoadele care l-au făcut indezirabil la FRF: "A existat mereu o luptă surdă între mine și impresarii care roiau pe lângă lot. Cei de la Regal București mi-au făcut însă o hârtie la federație că, vezi Doamne, eu l-aș fi orientat pe portarul Andrei Cristea la Gaz Metan. Ei doreau să-l vândă în Italia pe 100.000 de euro. N-am avut însă nicio treabă cu opțiunea respectivă, îi spusesem mamei lui, care-mi ceruse sfatul, că pe mine mă interesează doar ca băiatul să fie pregătit pentru turneul de calificare. Dânsa nu agrea varianta ca băiatul să plece în străinătate. Dar Burleanu mi-a aruncat în față hârtia de la Regal și mi-a zis: «Ar fi bine să ocolim aceste lucruri, să nu-i deranjăm pe membrii electori»".

"I-a oferit paravanul pentru a pleca în secret la Arsenal"

Ce apărea însă în memoriul trimis lui Burleanu? Clubul acuza, printre altele, că "domnul Manolache a demarat o campanie agresivă de a-l convinge pe Cristea să se alăture Centrului de Excelență Timișoara, sub motivul că, în cazul în care nu se transferă la Timișoara, nu va mai fi convocat la națională".

Sau: "În perioada în care se afla la Centrul de Excelență, Andrei Cristea a participat la probe de joc și o vizită medicală la Arsenal, fără să aibă acceptul clubului de care aparține".

Și o altă acuză: "Domnul Mihai Badea, președinte Regal, a fost solicitat telefonic de către Gabriel Manolache cu privire la transferul lui Cristea la un alt club, cu promisiunea că va găsi un sponsor care să achite prețul".

Mihai Badea a completat ieri pentru GSP: "Gabi Manolache era în legătură directă cu impresarii în cazul lui Cristea. I-a oferit paravanul inclusiv pentru a pleca la probe la Londra în timpul în care se afla în pregătiri cu Centrul de Excelență Timișoara. Noi găsiserăm o variantă de transfer la Sampdoria, dar Manolache și cu impresarul Cătălin Sărmășan au colaborat pentru a încerca să-l ducă în Anglia".

"Nu mi-a plăcut ce văzusem la Sampdoria"

În schimb, puștiul îi ia apărarea azi fostului său antrenor de la lotul național: "Domnul Manolache e cel mai bine intenționat antrenor cu care am avut ocazia să lucrez. N-a avut absolut nicio treabă cu influențe la impresari. Pur și simplu, la 16 ani, eu n-am dorit să semnez primul meu contract cu Regal, fiindcă rămâneam legat de ei câteva sezoane bune. Nu doreau să mă mai folosească, așa că m-am pregătit o perioadă la Timișoara. Urma turneul de calificare cu naționala U17 și nu puteam sta pe margine. Din cauza situației de la Regal, n-am mai vrut să mă prezint acolo, iar domnul Manolache doar mi-a întins o mână de ajutor în interesul naționalei, fără vreo legătură cu agentul meu. În Italia, unde dorea Regal să mă vândă, nu mi-a plăcut ce am întâlnit la Sampdoria, iar ei încercau să opereze tranzacția printr-un impresar al lor. Am spus că nu mă interesează". 

"Pe Cristea l-am luat doar într-un turneu amical în Serbia, în vara lui 2016, fiindcă nu dorea să semneze contractul cu Regal și existau niște probleme legate de pregătirea lui. N-am avut absolut nicio implicare în plecarea lui la probe la Arsenal. Astea sunt povești!" Gabriel Manolache, fost selecționer U17

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
vladutz13
vladutz13  •  12 August 2017, 17:54

Domne, daca exista cele mai mici suspiciuni, sa-l schimbe, foarte bine. Nu e nimeni de neinlocuit, sa aduca pe altul ..... iar asta daca e asa bun si corectisi poate gasi fara probleme de lucru in privat.

458679717614506
Serban Ionescu  •  12 August 2017, 14:08

Oameni mici,lucruri marunte si invers!!Ce pretentii poti sa ai de la asemenea oameni!! Au anvergura de musca si se cred vulturi!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează