FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U18

EXCLUSIV Scandal cu naționala României sub18 ani » Bratu pierdea meciul și a scos echipa de pe teren! Acuze dure către selecționer: "Gest incalificabil"

Articol de - Publicat duminica, 06 august 2017 14:48

Astăzi, la Târgu Mureș, a avut loc finala Memorialului Costin Laurean, turneu care s-a disputat pe întreaga durată a săptămânii.

În finala care s-a disputat între 3 echipe s-au calificat CSU Craiova, echipa Centrului de Excelență de la Timișoara și naționala României sub 18 ani, condusă de Florin Bratu.

În primul meci, naționala u18 a pierdut contra echipei Centrului de Excelență de la Timișoara, scor 2-3. În al doilea meci, cu CSU Craiova, "tricolorii" erau conduși cu 2-1 în minutul 80, moment în care selecționerul Florin Bratu a decis să scoată echipa de pe teren.

"A fost o pauză de hidratare. Jucătorii s-au plâns că le este rău. Am decis să opres meciul. Organizarea a fost foarte proastă. Este anormal să se joace o finală în 3 echipe", a spus Florin Bratu.

Acuze de la adversari: "Gest incalificabil"

Alexandru Moldovan, patronul celor de la Ardealul Cluj, una dintre echipele participante, l-a acuzat dur pe Florin Bratu.

"Bratu a făcut un gest incalificabil, spre surprinderea și indignarea tuturor. Nu este normal ca reprezentativa României să se retragă de pe teren și nici să nu vină la festivitatea de premiere. Senzația este că a făcut acest gest pentru că lua bătaie de la ambele echipe.

Plângerea legată de temperatură nu stă în picioare pentru că toate echipele au jucat în aceleași condiții, la temperaturi de 38-40 de grade. Toți jucătorii au îndurat cu stoicism condițiile. Noi am jucat 3 zile la rând, fără zi liberă.

În plus, nici treaba cu proasta organizare nu este valabilă. Cu o seară înainte, Bratu și-a dat acordul pentru ca finala să se joace în acest mod, în 3 echipe", a spus Moldovan.

Organizatorii au decis ca pe primele două locuri să termine, la egalitate, CSU Craiova și Centrul de Excelență de la Timișoara. De remarcat că cele două echipe nu i-au avut în loturi pe cei mai buni jucători, convocați de Bratu la naționala u18.

"Sunt dezamăgit de decizia lui"

Aflat în comitetul de organizare al turneului de la Tg. Mureș, fostul atacant al Stelei și Rapidului, Alexandru Andrași, a comentat.

"Îmi pare rău că a ieșit așa. Sunt surprins și dezamăgit de decizia lui Florin, fiindcă a avut la dispoziție pentru lot absolut tot ceea ce era nevoie. Cu o seară înaintea finalelor, a acceptat să se dispute meciurile decisive într-un sistem triunghiular, iar a veni după aceea să acuzi lipsa de organizare e nefiresc.

Iar căldură a fost pentru toată lumea, nu doar pentru echipa națională, care, atenție!, a avut zi de pauză sâmbătă. Îl respect pe Florin, îmi e amic, s-a supărat pe mine, a avut și o ieșire nervoasă, probabil pentru că pierduse ambele partide de la finale, dar îi dau un sfat colegial: să învețe din greșeli, pentru că mâine, poimâine întâlnește niște adversari puternici pe plan internațional și atunci ce o să facă? O să retragă din nou echipa dacă nu-i convine rezultatul? Dacă nu accepți înfrîngerea, nu vei ști nici să câștigi! Sunt convins că are în față o carieră frumoasă, dar trebuie să-și stăpânească anumite ieșiri. Ești antrenorul naționalei, vezi ce vorbești și cum te comporți! La final, l-am rugat măcar să mai aștepte câteva minute și, din respect pentru sponsori, care au suportat jumătate din costurile turneului de o săptămână, să participe la decernarea cupelor și medaliilor, dar n-a vrut. A zis că pleacă! Indiferent pe la ce televiziuni va merge acum Bratu să vorbească, ei îi spun că ar fi mai bine să tacă din gură și să nu mai comenteze nimic, pentru că totul va fi în defavoarea lui". 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  07 August 2017, 12:22

si totusi ,ce cauta mitraliorul acesta in fruntea nationalei ,precis la pus Digi si Burleanu sa nu mai fie criticat a lasat lucrurile asa .Si ne mai plangem ca nu avem nationala ,pai nu tot ei sunt care cresc si sunt condusi de mitraliori si politruci .

fibra
fibra  •  07 August 2017, 12:17

Intr-o tara normala a doua zi era demis de urgenta. La noi oare se va intampla sau ne tavalim in continuare in mocirla?

sapte_neti
sapte_neti  •  06 August 2017, 20:45

Dacă e *** cu PSD în ADN în fcd, n-ai la ce să te aştepți.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează