FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

EXCLUSIV Teoria șocantă a patronului firmei angajate de FRF fără licitație: "Nu puteam să asigur eu meciurile!"

Articol de - Publicat marti, 03 aprilie 2018 12:49

În investigația comună Telekom Sport/GSP, agentul care a organizat șușa naționalei din 2016, Cristian Voicu, susține că FRF trebuia să vină cu adversarii, iar el doar să asigure detaliile de organizare.

Cristian Voicu, patronul de la MC Sports Travel, agenția fără licență prin care FRF a antamat turneul din Antalya în ianuarie 2016, explică azi că n-a adus niciun fel de prejudicii federației. 

Mai mult, vine cu o teorie șocantă: "Eu nu puteam să asigur federației meciuri, ci doar aspecte legate de organizarea lor, adică terenuri, ambulanță, arbitri. FRF trebuia să vină cu adversarii". Asta cu toate că în contractul dintre părți e stipulat clar că MC Sports Travel are datoria "să organizeze 2 amicale interțări cu toate costurile aferente". Finalmente, România în versiune selecționată divizionară a întâlnit trei adversari derizorii: Torpedo Kutaisi (Georgia), Zimbrul Chișinău (Moldova) și Beroe Stara Zagora (Bulgaria).

"De unde să știe FRF că n-aveam licență?"

Voicu e sigur că "n-a fost nimic ilegal la mijloc. De unde era să știe FRF că nu am licență? Eventual, mă expun eu unor amenzi, dar nu e cazul, fiindcă am avut controale la firmă și nu au existat probleme. Nu e mai important că am oferit federației niște prețuri mici? De obicei, costurile erau de 160 de euro de persoană în camera dublă, eu le-am făcut rost cu 140 euro". Și susține că "una peste alta, am pierdut bani din acest contract. Voi explica într-un comunicat".

Pe de altă parte, FRF a trimis ieri un drept la replică în care a precizat că "Valeriu Argăseală, membru în CEx, a recomandat solicitarea unei oferte și din partea firmei MC Sports Travel. Recomandarea s-a bazat pe colaborarea bună pe care Steaua o avusese cu această firmă în organizarea de stagii de pregătire".

"A refuzat factura de 82.020 euro"

Federația susține că "a existat o cerere de oferte. Opțiunea pentru MC Sports Travel a fost luată având în vedere criteriul financiar mai avantajos față de celelalte propuneri, criteriul obligației de a organiza partide cu caracter internațional pentru echipa națională și cel al prezenței unei sancțiuni financiare contractuale în cazul neîndeplinirii acestui obiectiv. Am reușit o reducere de aproape 50% a costurilor de transport pentru retur, prin utilizarea charter-ului naționalei împreună cu clubul FC Steaua".

Și precizările referitoare la sume: "FRF a plătit către MC Sports Travel doar un avans de 54.500 de euro. După plata acestui avans, FRF a primit din partea firmei facturi în valoare de 82.020 euro, care au fost refuzate la plată, comunicându-se firmei solicitarea ca acestea să fie stornate deoarece firma nu a organizat două partide cu caracter internațional și, potrivit contractului, trebuia să plătească penalități de 30% din valoarea totală a acestui contract. De la data solicitării FRF pentru stornarea facturilor și refacerea lor cu suma corectă potrivit contractului, adică 57.414 euro, firma nu a răspuns solicitării, nici până astăzi, astfel că FRF nu a mai plătit această sumă". 

"Agenția MC Sports Travel nu a deținut și nu deține licență de turism. Operatorul economic poate desfăşura activităţi de ofertare şi comercializare a serviciilor şi/sau a pachetelor de servicii turistice pe teritoriul României numai în baza licenţei de turism" Biroul comunicare Ministerul Turismului

Citește aici prima parte a investigației: Avem documentele! Fără licitație și fără licență » Naționala a mers în 2016 la un turneu în Antalya cu o agenție ce nu avea brevet de operare în turism și fără să se fi făcut licitație! » Reacția FRF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
122vlad
122vlad  •  03 Aprilie 2018, 17:02

Chiar daca nu e nimic in neregula cu contractul si cu platiile catre aceasta firma, tot este problema organizarii meciurilor. Pai cum vine asta, tu ca federatie nu poti sa stabilesti niste amicale cu alte federatii? trebuie sa vina o firma sa iti organizeze meciuri, cat de incompetent sa fi? Nu te duce capul ca nu o sa accepte nicio federatie sa participe la un meci, primind invitatie din partea unei firme de apartament? sau sa inteleg ca FRF ar accepta un meci cu nationala din Surinam, daca va fi contactata de sc no name srl?

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  03 Aprilie 2018, 14:29

Foarte bine ca il controlati pe Burleanu. Iar daca-l prindeti cu ce va in neregula sa-l ardeti. Problema este ca voi va dati ECHIDISTANTI (asa trambitati cu Samuila in frunte, cu Naum, cu voi de la GSP), air cand colo abia asteptati sa dati in Burleanu. Omul a venit cu niste acte doveditoare referitoare la Lupescu. Voi ..... ? Taceti malc !!!! sta arata cat de "echidistanti" sunteti.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează