FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZBATERE

EXCLUSIV Un oficial FRF despre discuțiile din Parlament referitoare la pariurile sportive: "Toate Federațiile sportive vor asta!"

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2017 17:26

Managerul departamentului juridic al FRF, Adrian Stângaciu, a oferit detalii de la dezbaterea ținută azi la Parlamentul României între o parte a Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport și reprezentanți ai MTS, FRF, LPF, federații sportive și sindicate.

Stângaciu a explicat poziția  FRF în legătură cu problema redirecționării unei sume de bani din pariurile sportive către federațiile sportive care organizează partidele incluse în ofertă.

"Federațiile sportive au fost azi de acord, în unanimitate, că societățile de pariuri sportive din România fac profit de pe urma unor competiții și partide organizate sub egida lor așa că li s-ar cuveni un procent din acele câștiguri.

Asta nu înseamnă că Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc va fi sărit din schemă. Nicidecum. Ideea ar fi să se cumpere drepturi de la fiecare federație în parte, pe baza unui contract, după care societățile să meargă la ONJN și să arate că le dețin și pot include jocurile în ofertă.

La discuțiile de azi, federațiile au avut aceeași părere, însă avem nevoie și de punctul de vedere al celor de la ONJN. Astfel, vom mai avea o nouă discuție și cu reprezentanții lor. Din ce înțelegem, ei nu ar fi, deocamdată, de acord", a punctat Stângaciu pentru GSP.ro.

În trecut, Loteria Română a pierdut un proces cu FRF prin care a fost obligată să plătească 20% din încasările la pronosticurile sportive pe anii 2006 - 2009 către FRF. 

Stângaciu spune că, deocamdată, nu s-a pus în discuție valoarea unui procent, "acesta urmând să fie stabilit în viitor".

GSP.ro a dezvăluit azi, în exclusivitate, că, la dezbaterea din Parlamentul României, un deputat a avut ideea ca fiecare autoritate locală să sprijine activitățile sportive cu minimum 1% din buget.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
stoichkov8
stoichkov8  •  25 Octombrie 2017, 22:34

si ce sa faca FrF de ex. cu bani... iar centre de excelenta ))). astia nu mai stiu ce sa taxeze.samd. Oricum casele de pariuri sunt sponsori la multe echipe, deci contribuie cu ceva la fenomen. FrF ce performante mari au avut recent?

mixmax
mixmax  •  25 Octombrie 2017, 18:40

oare cine o fi deputatu lu peste care vrea ca autoritatile locale sa sprijine sportul cu cel putin 1% din buget? Eu as fi spus altfel; se interzice ca autoritatile locale sa sprijine din bani de la buget orice activitate sportiva daca nu au rezolvat intai toate problemele legate de sanatate, scoli, salubritate, drumuri etc. Si oricum sa nu aiba voie sa foloseasca mai mult de 1% si doar pt. activitati de masa si non-profesioniste!

dylow
dylow  •  25 Octombrie 2017, 18:25

Mda...in cazul asta societatile de pariuri vor scoate din oferta campionatele romanesti. Pe toate, de orice sport. In general romanii pariaza pe campionate externe de fotbal si pe tenis.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează