FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Unul dintre oamenii de bază din naționala U21 a spus secretul echipei în aceste preliminarii: "Ne așteptam să fim pe primul loc"

Andrei Radu, în centru, a jucat la Clinceni și ACS Berceni înainte de a ajunge în Cipru (FOTO: FRF)
Andrei Radu, în centru, a jucat la Clinceni și ACS Berceni înainte de a ajunge în Cipru (FOTO: FRF)

Articol de GSP - Publicat luni, 09 octombrie 2017 11:01

Naționala U21 a României a câștigat meciul de la Lugano cu Elveția, scor 2-0. A ajuns la 10 puncte în 4 meciuri și e lider într-o grupă preliminară pentru Euro 2019 din care mai fac parte Țara Galilor, Bosnia, Portugalia și Liechtenstein.

Andrei Radu (21 de ani) e om de bază în naționala lui Daniel Isăilă. Fundașul stânga de la Aris Limassol a vorbit despre rezultatele din ultima vreme a naționalei U21.

- Andrei, felicitări în primul rând, cum a fost cu Elveția?
- Chiar a fost un meci dificil, deși scorul poate că nu a arătat neapărat asta. Noi i-am studiat bine după meciul tur de la Constanța. Știam la ce să ne așteptăm. Am respectat bine indicațiile antrenorului și am reușit să obținem o victorie foarte importantă. Elveția e o echipă solidă, pe care nu e deloc ușor să o învingi în deplasare.

 - Sunteți de primul loc într-o grupă grea. Cum e atmosfera la echipă?
- E într-adevăr o atmosferă foarte frumoasă. Suntem un grup unit și asta cred că e important. Grupa este destul de grea, dar mă așteptam să fim sus după 4 etape, pentru că avem un lot format din jucători foarte valoroși. Cam toți jucăm la echipele de club, încă un lucru de notat. Toate acestea, cumulate cu faptul că suntem uniți, nu doar noi jucătorii, ci și cu stafful tehnic, fac ca acum să fim lideri în grupă. 

- Urmează meciul cu Portugalia, cum îl vedeți voi?
- Știm cu toții că Portugalia este o echipă foarte puternică. Mereu a fost așa, au o generație bună, plină de jucători valoroși. Sincer nu stăm să ne gândim exact la adversarul pe care îl avem. Noi încercăm să intrăm la fiecare meci cu o atitudine poitivă, una de învingători. Să respectăm mereu ce ne spune antrenorul și așa cred că putem scoate un rezultat mare.

- Ce ar însemna pentru această generație o calificare la Euro 2019?
- Ar fi un vis devenit realitate. Este visul la care ne gândim de fiecare dată când jucăm pentru națională. Ne dorim mult și cred că putem obține după mult timp o calificare la un turneu final. O calificare ar însemna mult și pentru fotbalul românesc, nu doar pentru noi.

- Andrei, în urmă cu un an și jumătate jucai în Liga a 2-a, la Berceni, acum ești om de bază în națională. Ce s-a schimbat la tine în perioada asta?
- Munca mea a fost asiduă și probabil că a contat și nivelul la care am jucat în ultima perioadă. Am progresat mult. Faptul că joc meci de meci în prima ligă cipriotă și-a pus amprenta asupra prestațiilor mele. Cred că acum sunt catalogat cu totul altfel față de când am plecat.

- Cu siguranță că prestațiile tale n-au rămas fără ecou și deja există interes. Te gândești să pleci în iarnă de la Aris?
- Sper să continui tot așa, pe un trend ascendent, să am evoluții care să mă propulseze. Dacă va fi cazul să fie o ofertă concretă, voi cântări bine ce am primit și voi alege cea mai bună oportunitate pentru dezvoltarea mea. Deocamdată nu mă gândesc la asta, mai e mult până în iarnă. Mă interesează mai mult pregătirea, jocurile și rezultatele.

150.000 €este cota lui Andrei Radu pe transfermarkt 

327 
de minute din totalul de 360 a jucat Andrei Radu pentru naționala U21 în aceste preliminarii 

CLASAMENT GRUPA 8

1. ROMÂNIA 10p (4j)
2. Țara Galilor 6p (3j)
3. Elveția 4p (4j)
4. Bosnia 3p (3j)
5. Portugalia 3p (1j)
6. Liechtenstein 0p (3j)

  • Meciurile României: 2-0 în Liechtenstein (Pușcaș 2), 3-1 în Bosnia (Pușcaș, Fl. Coman, Man), 1-1 cu Elveția (Pușcaș)
  • Următorul meci va fi pe teren propriu, pe 10 noiembrie, contra Portugaliei.
  • Turneul final se va desfășura în Italia și San Marino între 16 și 30 iunie 2019. Se califică primele locuri, cele mai bune 4 locuri 2 urmând să joace baraj.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
comabi
comabi  •  09 Octombrie 2017, 11:40

Nu vreau sa stric entuziasmul, insa nu am jucat cu Portugalia inca. Daca pierzi de 2 ori cu lusitanii, mai ai sanse la locul 2. Totul este sa nu piarda si cu galezii. In rest, victoria de la Lugano a fost usor surprinzatoare avand in vedere acel 1-1 de pe teren propriu. Mult succes in continuare!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează