FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

Explicaţie halucinantă a celor de la Iris: "Boloni e părtinitor! «Pe ei, pe mama lor» e O METAFORĂ din mişcarea Flower Power" :O

Articol de GSP - Publicat joi, 09 octombrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 09 octombrie 2014 11:46

Într-un interviu EXCLUSIV pentru ediţia tipărită a GSP, solistul trupei Iris, Rafael, spune că sintagma "Pe ei, pe mama lor!" e inspirată din mişcarea Flower Power, respectiv dictonul "Make love, not war" şi reprezintă descătuşarea suporterilor, "cărora li s-a băgat pînă acum pumnul în gură"

Fostul selecţioner al României, Ladislau Boloni, a criticat ieri dur noul imn al echipei naţionale de fotbal a României, care se va auzi pentru prima dată pe un stadion chiar în meciul de sîmbătă cu Ungaria.

"Cel care a compus versurile imnului a fost un om foarte, foarte sărac din punct de vedere intelectual. L-aş trimite în Anglia ca să asculte acolo imnurile unor echipe de fotbal", a spus Boloni, ultragiat de refrenul "pe ei, pe mama lor", pe care piesa compusă de Iris îl conţine.

Într-un interviu pentru ediţia de astăzi a Gazetei Sporturilor, care poate fi citit şi pe platforma Gazeta Digitală, solistul vocal al trupei Iris, Rafael, a încercat să explice controversatul vers, pe care îl numeşte "metaforă":

"Noi credem că metafora "Hai pe ei, pe mama lor" vine din mişcarea rock mondială Flower Power, respectiv "Make love, not war" (în traducere, faceţi dragoste, nu război)!

N-aş spune că ne-am interesat la UEFA dacă acest vers ne-ar putea dăuna, însă ungurii n-au cum să profite. Nu sînt cuvinte obscene, nu au de ce să se lege, noi ne-am gîndit mult timp la versuri. A fost o treabă colectivă".

"Celor care se leagă de imn le-aş recomanda să scoată textul deoparte şi să citească totul vers cu vers. Trebuie respectaţi şi spectatorii care plătesc biletul de meci"
Rafael, solist Iris

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (81)
rauleacvlad
rauleacvlad  •  10 Octombrie 2014, 18:15
Postat de mihai231 pe 10 Octombrie 2014, 04:14

asa explicand ne dumirim si noi...rockerii care asculta muzica buna care este filosofia ta asupra acestui imn!...cine a fost odata Iris...si ce s-a ales dupa potop!!???...

E suficient sa asculti "Pe ape, Trenul fara nas, Cei ce vor fi Baby" s iti vei da seama ce a insemnat Iris candva...

bazileon
bazileon  •  10 Octombrie 2014, 09:00

Abia acum incepem sa-l apreciem pe Cristi M.!

cj1960i
cj1960i  •  10 Octombrie 2014, 07:40

Poate ne lamureste Rafa si ce legatra are sula cu prefectura.

Vezi toate comentariile (81)
Comentează
Close