FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIE

Explicații pentru selecția surprinzătoare făcută de Daum: "Selecționerul are două misiuni"

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2016 09:57

Christoph Daum a anunțat lista jucătorilor din lotul lărgit al României pentru meciul cu Polonia, din preliminariile CM, și amicalul cu Rusia și a surprins prin alegerile făcute.

Printre suprizele selecționerului se numără convocările lui Andrei Ivan, Gicu Grozav, Bogdan Țîru, dar și absențele lui Niță, Tamaș și Keșeru.

Andrei Vochin, consilierul președintelui Răzvan Burleanu, a explicat deciziile luate de selecționer.

"Lotul acesta este format din mai mulți jucători decât de obicei. Se știe că după meciul cu Polonia, la patru zile, se joacă un meci amical cu Rusia.

Selecționerul are două misiuni. Cea importantă este calificarea la Campionatul Mondial, dar mai are misiunea de a aduce în permanență jucători tineri, care să și joace, așa cum au fost Răzvan Marin, Benzar și Rotariu.

Jucătorii care apar acum în acest lot lărgit sunt jucători mai tineri, cu care să se construiască în viitor o echipă națională.

Mai degrabă îi putem vedea la treabă în meciul din Rusia, tocmai pentru că este un meci amical. Acolo, selecționerul încearcă să vadă jucătorii pe care naționala să se poată baza în următorii ani", a declarat Vochin la TV Dolce Sport.

Meciul România - Polonia va avea loc pe 11 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

lOTUL LĂRGIT al româniei

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra), Valentin Cojocaru (Crotone)

Fundași: Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (FC Viitorul), Vlad Chiricheș (Napoli), Bogdan Ţîru (FC Viitorul), Cosmin Moți (Ludogoreț), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Alin Toșca (FC Steaua București), Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Enache (FC Steaua București), Iasmin Latovlevici (Karabükspor)

Mijlocași: Eric Bicfalvi (Tom Tomsk), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Dragoș Nedelcu (FC Viitorul), Răzvan Marin (FC Viitorul), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Adrian Popa (FC Steaua București), Andrei Prepeliță (FC Rostov)

Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Andrei Ivan (CSU Craiova), Florin Andone (Deportivo La Coruña), Gheorghe Grozav (Terek Groznâi), Denis Alibec (Astra), Dorin Rotariu (Dinamo)

 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
para.para
para.para  •  24 Octombrie 2016, 17:33
Postat de Dan Daniel pe 24 Octombrie 2016, 12:39

Normal Nita este foarte in varsta !!!!??? Hai sa fim seriosi !!

Oricum Nita s-a accidentat azi la antrenament.

681033635334879
Victor Leaua  •  24 Octombrie 2016, 15:40

Dar Vatajelu ?

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  24 Octombrie 2016, 13:39

Baaaa, dar mai terminati cu carcotelile astea! Daca ii folosescte pe cei vechi nu este bine deoarece bate vantul din spate. Daca aduce un suflu nou in echipa bate vantul din fata. Face foarte bine ce face. Asa trebuie. incet-incet sa formeze o noua echipa. De aia vechi m-am lamurit la ultimile europene.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează