FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

FOTO Se înmulțesc contestatarii pentru FRF! Naționala de fotbal a oamenilor fără adăpost iese la atac: "Vă împărțiți între voi sutele de mii de euro"

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 iunie 2016 15:26

Contestatarii FRF-ului după Euro 2016 s-au înmulțit. Acestora li s-a alăturat și echipa națională de fotbal a oamenilor fără adăpost. Echipa formată la Timișoara de Mihai Rosus merge luna viitoare la Homeless World Cup de la Glasgow fără echipament de joc adecvat.

Formația de fotbal a României e formată din tineri cu probleme sociale. Mihai Rosus selecționează în fiecare an jucători din țară și a reușit să aducă cu elevii săi două titluri europene și un loc 9 într-un top mondial similar clasamentului FIFA din fotbalul mare.

În ciuda reușitelor și a numeroaselor cazuri de reintegrare cu succes în societate, echipa reprezentativă nu se bucură de sprijin, nici de la FRF, nici de la Ministerul Tineretului și Sportului sau alte instituții cu putere.

Mihai Rosus spune că în fiecare an a rămas doar cu promisiunile federalilor. ”Din ultima discuție cu ei, de acum doua luni, mi-au spus că nu mai sunt bani și nici echipamente, ei mă pot ajuta doar cu niște tricouri de joc. Le-am spus că nu-i ok așa pentru că mergem si noi la un Campionat Mondial și ne facem de rușine să mergem așa, cu ce avem fiecare. De exemplu, echipa din Zimbabwe vine și ea la acest campionat și au treninguri, genți etc. Dar din nou, mi-au explicat că nu au bani și echipamente, că sunt limitați”, a declarat Rosus.

Ajunși la capătul răbdării, jucătorii naționalei homeless au protestat ieri la unul dintre antrenamentele pentru pregătirea Mondialului din Scoția.

”Vă împărțiți între voi sutele de mii de euro. Dar pentru noi nu aveți un trening și 500 euro. P.S: Împreună suntem fotbal!”, a fost unul dintre mesajele afișate de naționala homeless.

În 2013, România a câștigat Europeanul homeless organizat în Germania, ocazie cu care s-a prezentat fără echipament. Probleme mari sunt și în acest an, s-a cerut sprijin inclusiv românilor stabiliți în Scoția, deoarece în prima zi a turneului naționala nu are asigurată cazare. Homeless World Cup va fi organizat la Glasgow, între 10 și 16 iulie. În faza I a grupelor România va înfrunta Nigeria, Elveția, Italia, Irlanda de Nord și Olanda.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
nebraska
nebraska  •  24 Iunie 2016, 17:43

ion palnie si valahu sunt fundasi facem o cheta sa le luam treninguri abibas.

antreprenor
antreprenor  •  24 Iunie 2016, 16:57

nationala oamenilor care nu vor sa munceasca si sa traiasca in chirie ca si 70% din populatia tarii

1425838917717550
John Milne  •  24 Iunie 2016, 16:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează