FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

FOTO + VIDEO Daum, lecție practică pentru cursanții școlii de antrenori! Ce curs ține selecționerul

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2017 16:04

Christoph Daum, selecționerul României, susține astăzi un curs pentru antrenorii care participă la cursul UEFA Pro.

De la 16:00,  Daum susține la Mogoșoaia o lecție practică și o prezentare despre dinamica grupului. La lecție vor fi folosiți jucători de la Centrul de Excelență de la Buzău.

De-a lungul cursului, Daum le-a prezentat jucătorilor mai multe exerciții, încercând să le transmită acestora considerente legate de o tranziție cât mai rapidă, bazată pe viteză și intensitate.

"Concentrați-vă, organizați-vă, ridicați capul, căutați mereu omul liber, gândiți", a fost mesajul clar al lui Daum către jucători. 

 "Folosiți-vă creierul. El e cel mai important mușchi pe care îl aveți. E bine să folosim și portarii în astfel de exerciții. Rolul lor e tot mai important în fotbalul actual. Ei sunt ca niște libero în fotbalul de acum.

Exercițiul 6 contra 2 e din anii '70. Eu prefer 6 contra 3 pentru că e mai intens. Îi solicită mai mult pe jucători. Se mișcă mai mult și trebuie să gândească mai mult și mai repede, să încerce ca pasele să fie cât mai bune și corecte. Încercăm să obținem calitate, nu cantitate" Christoph Daum

Participanții la cursurile pentru Licența UEFA PRO sunt:

Alexandru Andrași, Cosmin Bărcăuan, Octavian Benga, Mugur Bolohan, Sorin Brîndescu, Alin Chița, Aristică Cioabă, Sorin Colceag, Mugurel Cornățeanu, Nicolae Dică, Laurențiu Diniță, Daniel Dobai, Florin Fabian, Constantin Giurescu, Diego Longo, Iulian Matei, Adrian Mihalcea, Eugen Moldovean, Iosif Nastai, Vasile Neagu, George Ogăraru, Constantin Oprescu, Alin Pânzaru, Cristian Petre, Ioan Petrescu, Lucian Popa, Ladislau Popovits, Cristinel Țermure, Aurel Țicleanu, Valeriu Tiță. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează