FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAŢII

UPDATE Hagi dezvăluie: "Kovacs l-a pus pe fiul meu să-i care costumul" » Oficialul FRF răspunde: "Şi ce? Am bagaje mari"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 aprilie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 01 aprilie 2015 18:35

Conflictul dintre Zoltan Kovacs, coordonatorul loturilor naţionale de juniori, şi Gică Hagi a ajuns la un nou nivel.

UPDATE 18:30: Zoltan Kovacs a comentat acuzaţiile lui Gică Hagi:

"De multe ori se întîmplă să am bagaje foarte mari şi să le cer fotbaliştilor să mă ajute. Nu îmi amintesc dacă i-am zis lui Răducioiu să îi spună lui Ianis să mă ajute cu bagajul.

Mi se pare o chestie de civilizaţie să procedezi în acest fel. Nu ar trebui să se simtă umilit. Sînt lucruri fireşti", a declarat Zoltan Kovacs pentru DolceSport.

--------------------------------------------------------------
"Regele" a povestit un episod incredibil pe care fiul său Ianis l-a trăit la echipa naţională a României.

"Cînd a plecat Ianis cu U 17 mi-a mai zis ceva de am rămas mască. În aeroport, cînd a fost turneul din Andorra, a fost chemat de Răducioiu, pentru că domnul Kovacs a chemat căpitanul echipei şi i-a spus: «Ăsta e costumul, mi-l cari până în România».  L-am întrebat cum de a acceptat aşa ceva şi a spus că aşa i-a zis Mister. Vă daţi seama la ce umilinţă a ajuns. Nu mai vorbesc la ce umilinţe a fost supus.

Dacă voi credeţi că există mai mare umilinţă...Eu nu mi-am educat copilul nici măcar mie să-mi care costumul, servieta. El nu poate să-i care domnului Kovacs costumul până în România. N-am ştiut de acest lucru cînd am scris scrisoarea. L-am întrebat cum a fost posibil aşa ceva, cum a acceptat. Mi-a spus: «Păi dacă m-a rugat Mister!». Trebuia să-i spui că tu ai crescut altfel, că ai o altă educaţie, tu nu-i cari lucrurile nici măcar tatălui tău. Lucrul personal să şi-l care singur.

Deci vă daţi seama la ce umilinţă a ajuns. Eu nu ştiu engleză bine, dar nothing şi zero cred că ştie oricine, nu are nici o altă conotaţie. E directă, e adresată. Nu poţi să faci zero, nimic un lider la naţionalei, votat căpitan de toţi colegii lui. Dacă faci aşa ceva, mental, această echipă mai există? Nu! Aceşti copii sînt minori şi au fost jigniţi de un om care are o funcţie importantă. Nu ştiu dacă poate s-o ducă, dar este cea mai importantă. Acolo trebuie să ştii să te comporţi, să vorbeşti, să-l faci pe copil să dea maxim.

Răducioiu l-a chemat în aeroport pe Ianis, poate confirma, atunci cînd Kovacs i-a dat costumul să-l care", a spus Hagi într-o conferinţă de presă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (200)
spivak
spivak  •  02 Aprilie 2015, 01:12

”Umilinţă” era dacă îl punea să-i facă pantofii sau cafeaua. După spectacolul ridicol dat de Maiestatea Sa la conferinţa de presă, sunt de partea lui Kovac.

oldlion
oldlion  •  01 Aprilie 2015, 23:22
Postat de bernier pe 01 Aprilie 2015, 21:43

Nu stiu ce varsta ai matale...tocmai, ca tinerelor generatii trebuie sa le mai tai nasul. Daca asta numesti tu umilire...e treaba ta! Uita-te la ce s-a ajuns in lumea civilizata, toti sunt plini de pretentii, vor numai drepturi, dar obligatii, responsabilitatea, discernamantul le lasa pentru cine? Pentru posteritate? Pentru rasa galbena care pune capul in pamant si trece la munca? Pai d-aia ne si vor domina in curand. Lasa-i p-ai nostri, falnici ca brazii, sa trandaveasca prin discoteci, baruri, in masini de fitze si in compania curvetelor. Vrei exemple de ratati cu ifose? Care se ofuscheaza la orice li se pare a fi ofensa? Iancu, Hagi jr, Mitea, Grozav - nascuti talent si morti sperante!

Îti dau perfecta dreptate, pe vremea când jucam eu fotbal, era de la sine înteles, ca tinerii din echipa sa care gentile de echipament ale jucatorilor mai în vârsta. Era perioada când fotbalul românesc avea ceva valoare pe plan international.Nu vreau sa intru în amanunte, dar si de la aceste mici exemple de îngîmfare ( gen hagi junior) a ajuns fotbalul nostru unde a ajuns....

baubau10
baubau10  •  01 Aprilie 2015, 23:08

eu consider ca ce a facut Kovacs asta este abuz,nesimtire si s-a facut pe el de ras si s-a injosit el. a ajuns prea sus ca sa isi mai poata duce bagajele dar nu a auzit de carucioare ?iar daca vrea ajutor, sa il plateasca nu sa se foloseasca de jucatori.Consider ca ar trebui sa se pedepseasca atitudinea si ceea ce a facut Kovacs, indiferent de numele jucatorului care e abuzat.

Vezi toate comentariile (200)
Comentează