FOTBAL  »  NATIONALA  »  HAGI LA 54 DE ANI

Gică Hagi face azi 54 de ani! „Regele” a dezvăluit care sunt cele mai importante cadouri pe care le-a primit

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2019 10:13

Cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, Gică Hagi, împlinește astăzi 54 de ani. Născut pe 5 februarie 1965, la Săcele, în județul Constanța, “Regele” fotbalului românesc a jucat de-a lungul timpului la Farul, Sportul Studențesc, Steaua București, Real Madrid, Brescia, FC Barcelona și Galatasaray, cucerind 7 titluri de campion, 3 în România și 4 în Turcia, trei Cupe ale României, 2 Supercupe ale Spaniei, 2 Cupe ale Turciei, 1 Supercupă a Turciei, Cupa UEFA cu Galatasaray, 2 Supercupe ale Europei, cu Steaua și Galatasaray.

A fost desemnat cel mai bun jucător român al anului în 7 rânduri, a câștigat titlul de golgeter în România de două ori, a fost desemnat de FIFA în primii 100 de fotbaliști din lume din istorie.

Are 125 de selecții pentru echipa națională, pe care a condus-o din postura de căpitan către cea mai mare performanță din istorie, prezența în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1994, când a fost ales în echipa turneului. Deține recordul de goluri la națională, cu 35 de reușite, la egalitate cu Adrian Mutu. A jucat la trei turnee finale ale Campionatului Mondial și la trei de Campionat European. Ca antrenor și manager tehnic, are în palmares două trofee, titlul de campion în România cu Viitorul Constanța și Cupa Turciei cu Galatasaray. A fost ales de două ori cel mai bun antrenor român al anului.

În 2009, a lansat proiectul Academiei de fotbal care-i poartă numele și a înființat clubul Viitorul Constanța, cu scopul declarat de a crește tineri fotbaliști de top, investind o sumă considerabilă în construirea unei baze sportive moderne la Ovidiu. Proiect care a adus performanțe extraordinare la nivel de juniori și seniori, culminând cu câștigarea titlului în Liga 1, în 2017.

Pe plan personal, este căsătorit cu Marilena, cei doi având doi copii, Ianis, căpitanul Viitorului și debutant în acest an la naționala României, și Kira, actriță și regizor de teatru.

Ziua în care m-am născut este cel mai frumos cadou pentru mine, le mulțumesc părinților. Celelalte cadouri sunt prietenii, lumea de lângă mine, dar și cele mai importante, soția și clubul. Soția, care mă suportă, mă susține în tot ceea ce fac.

Îi mulțumesc public încă o dată că este cu mine. Iar echipa, academia și clubul, chiar dacă mai am momentele în care mă supăr, mi-au adus atâtea satisfacții în acești 10 ani! Sunt un om împlinit la vârsta pe care o am, am făcut multe ca sportiv, iar acum și ca proprietar.

Sunt mulțumit de munca pe care am făcut-o, împreună cu toți ceilalți din club, care m-au ajutat și m-au sprijinit ca să ajungem să avem aceste performanțe. Fotbalul este viața mea, voi fi întotdeauna bucuros când sunt lângă el, îl văd, îl joc, îl antrenez, îl comentez!”, a mărturisit Gică Hagi.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează