FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚII

GSP l-a găsit pe omul care-i dă strategia peste cap lui Burleanu: ”FIFA nu ar accepta regula împotriva lui Lupescu!”

Matthias Voigt
Matthias Voigt

Articol de GSP - Publicat joi, 08 martie 2018 00:00

Matthias Voigt a devenit președinte al federației din Liechtenstein deși nu era cetățean al acelui stat, era german.

Fost membru al comisiilor UEFA și FIFA, el explică de ce FIFA nu acceptă nici criteriul din România, cu cel puțin 2 ani din 5 lucrați într-o asociație internă.

Regula pe care a încercat s-o impună Răzvan Burleanu la FRF, restricționarea dreptului de a candida al celor care nu au lucrat într-o instituție subordonată federației, nu poate funcționa în fotbal. Asta susține Matthias Voigt, fost președinte al federației din Liechtenstein. El a ajuns să conducă fotbalul din acel mic stat fără să fi fost măcar cetățean al țării!

"FIFA mi-a permis"

Era german, motiv pentru care accesul în fruntea federației i-a fost blocat inițial, i s-a zis că nu poate să candideze un străin la funcția numărul 1 din fotbalul național. Voigt a mers mai departe, a întrebat FIFA dacă îi este, cu adevărat, interzis să candideze într-o țară străină: "Când am vrut să candidez pentru președinția federației din Liechtenstein, m-am interesat la FIFA dacă există vreo prevedere care să mă împiedice, ca german, să dețin funcția asta într-o altă țară.

Nu exista nimic, așa că FIFA a spus că pot candida. Nici regula din România nu poate exista, cu doi ani din ultimii cinci lucrați în cluburi românești. În fotbal e nevoie de deschidere, nu de îngrădirea dreptului de a candida. La FIFA există un secretar care a lucrat anterior la ONU. E asta o calificare suficientă pentru fotbal? S-a considerat că da".

Ce spune Voigt de Ionuț Lupescu, de acțiunile la care a participat unde a fost invitat și Burleanu și cum îl descrie pe actualul președinte FRF aflați din ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
valeri_gazaev100
valeri_gazaev100  •  08 Martie 2018, 07:53

Asta e argumentul ca politrucul burleanu minte de ingheata apele. "alinierea la standardele uefa". Care standarde ? alea comuniste la care te supui tu ? Hai Lupescu !

robotzel
robotzel  •  08 Martie 2018, 07:08
Postat de hitman222 pe 08 Martie 2018, 02:59

gsp si campania anti burleanu....fiti impartiali ba daca va numiti ziaristi.

Si cum vezi ru impartialitatea? Burleanu vrea sa fure alegerile asa cum a facut si data trecuta.

fecefecesebist
fecefecesebist  •  08 Martie 2018, 04:10
Postat de John Milne pe 08 Martie 2018, 03:31

Dispari ba papagalule .

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează