FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Ilie Dumitrescu, propunere în direct pentru Mirel Rădoi: „L-aș juca acolo cu ochii închiși!”

Vlad Chiricheș a comis un penalty în ultimul meci al României, 0-1 cu Anglia // foto: Imago
Vlad Chiricheș a comis un penalty în ultimul meci al României, 0-1 cu Anglia // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 24 iunie 2021 22:41 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 22:48

În plină dezbatere pe tema faptului că Rădoi e printre puținii selecționeri ai Europei care folosește un sistem de joc fără închizător de meserie în fața apărării, Ilie Dumitrescu (52 de ani) a propus o schimbare de post pentru Vlad Chiricheș (31).

Ilie Dumitrescu propune ca fundașul lui Sassuolo să fie utilizat la națională în fața apărării, ca „închizător”, considerând că Vlad are calitățile necesare pentru a face față cu brio acolo.

Ilie Dumitrescu, mesaj pentru Mirel Rădoi: unde îl vede pe Vlad Chiricheș 

„Aș juca cu ochii închiși cu Chiricheș la închidere. La cum îl văd când intră în posesie, progresia asta ca fundaș central, personalitatea sa... sunt momente când trebuie să cauți soluții. Plus că e un lider, într-o poziție importantă, axul central. Deschide foarte bine, acceptă jocul, pasează, verticalizează foarte bine.

Depinde și de momentul în care îl găsești. Dacă vine după o accidentare, e greu să îl bagi în linia de mijloc. Dacă vine într-un moment bun și are constanță, îl poți folosi acolo”, a declarat Ilie Dumitrescu la emisiunea „DigiSport Special”.

Dumitrescu a fost completat de Ionuț Badea, cel care l-a antrenat pe Chiricheș atât la Curtea de Argeș, cât și la Pandurii: „Vlad vede foarte bine spațiile, are viziune, aduceți-vă aminte la FCSB la meciurile din Europa cât de bine urca cu mingea la picior, cum șuta la poartă, ce goluri avea”.

24 de meciuria adunat Chiricheș în Serie A în sezonul 2020/2021. Toate ca fundaș central

VIDEO. Petre Grigoraș, sfat pentru Mirel Rădoi: „Chiricheș ar putea fi mijlocaș la închidere”

Aceeași propunere ca Ilie Dumitrescu a venit din partea antrenorului Petre Grigoraș la începutul lunii iunie, în cadrul emisiunii GSP Live.

„Din 2010, de când îl cunosc, avea o anumită doză de risc, avea anumite ieșiri cu mingea. Mă gândeam să-l folosesc ca mijlocaș la închidere. Părerea mea e că ar fi bun, ar putea fi o soluție bună ca mijlocaș la închidere.

Din păcate, nu a mai stat la echipă și a plecat la Steaua. Mă gândisem la o astfel de variantă. Îi plăcea să urce cu mingea la picior, să creeze superioritate. Ca fundaș e mai riscant, dar ca mijlocaș mai avea ceva în spate.  Risca destul de mult și destul de des. 

Cred că ar fi interesant dacă ar fi folosit acolo”, a spus Petre Grigoraș la GSP LIVE.

Mai multe știri de actualitate:

Răsturnare de situație la Rapid! Semne rele? » Giuleștenii, nevoiți să se întoarcă de unde au plecat: „Dau Bacalaureatul”

Răzvan Lucescu intervine în disputa dintre tatăl lui și Anghel Iordănescu: „Își permite cam mult. Nu veni tu să spui că Lucescu e un idiot!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
calinescu_
calinescu_  •  25 Iunie 2021, 13:45

CINE MAI ARE COTA DE TRANSFER LA ACEST JUCATOR GAFEUR 100 % ...!!!! CUM SA FII FUNDAS CENTRAL CAND TU NU STII DA CU CAPUL ...???????????????????? ACUM ILIE CARE FACE LOBY PENTRU HAGI SI FAMILIA BECALI , NI-L ADUCE MIJLOCAS CENTRAL CAND ACOLO II AVEM PE PAUL ANTON SI PE MARIUS MARIN ....!!!!! OARE DE CE DACA ACESTI BAIETI NU SUNT LEGATI DE CEI MAI DE SUS NU SUNT VAZUTI DE RADOI SI RAFINATUL ILIE ....???????????????????????????????????????????????????? NATIONALA NU MAI ESTE A ROMANILOR ...!!! NATIONALA ESTE A CELOR SUSNUMITI ...!!!

searover
searover  •  25 Iunie 2021, 09:19

Are dreptate ***, Chiriches chiar joaca de parca tine ochii inchisi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cirus11
cirus11  •  25 Iunie 2021, 08:54

Chiriches bineinteles ca are toate calitatile unui foarte bun inchizator problema este ca daca nu ai jucat acolo toata cariera nu e tranzitie asa de usoara.... Un mijlocas defensiv trebuie sa acopere gaurile de la mijloc, daca unii jucatori se uita in atac, trebuie sa vada tot jocul si sa fie foarte mobil, ceea ce Chiriches nu prea este. Si in aparare are momente cand isi scapa omul din marcaj... Oricum, ar trebui incercat pt ca pur si simplu nu avem mijlocasi defensivi valorosi in tara.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează