FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAŢII

Iordănescu a comentat convocarea lui Ropotan și neconvocarea lui Alibec: "Sunt multe motive pentru care nu l-am chemat! Trebuie să slăbească"

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2016 14:05

Săptămâna aceasta, România va juca două partide amicale, cu Lituania, pe 23 martie, și cu Spania, pe 27 martie.

Selecționerul Anghel Iordănescu a vorbit despre meciurile amicale și despre jucătorii convocați la lot.

"Suntem în fața a două jocuri amicale importante pentru toată lumea.  Am convocat 25 de jucători, dar încă nu au sosit toți. Practic nu știu dacă vor ajunge la antrenamentul de după-amiază. Ieri am făcut un antrenament cu doar 10 jucători.

Avem multe probleme de program, legate de antrenamente. Unii fac pregătire normală, iar alții fac pregătire de refacere. Sepsi are o miozită și are durere la picior. Torje vine după probleme medicale.

Nu ne putem lăuda cu ultimul meci jucat în țară, când am obținut un rezultat pe care nu vrem sâ ni-l amintim, pierzând la Cluj cu Lituania, 3-0. Vreau ca băieții să fie serioși, pentru că Lituania este imprevizibilă. Sunt convins că jucătorii vor face tot ce ține de ei pentru a câștiga.

Spania e Spania. Este campioană mondială și europeană și are jucători foarte buni. Știu că toată lumea așteaptă acest meci", a spus Iordănescu la conferința de presă. 

...despre Alibec: "E foarte simplu. Dacă îl luam pe Alibec, mă întrebați de ce nu l-am luat pe Hora, golgeterul la zi din Liga 1. În plus, am adus și cei mai buni atacanți din străinătate. Mi-e frică să nu facem vreo inflație de atacanți în lot. Mai sunt considerente de ordin tehnico-tactic, în ceea ce îl privește pe Alibec, dar nu le voi dezvălui. Îl aștept să dea 2-3 kilograme jos și să aibă un volum mai mare de joc. Mai sunt și alte motive".

...despre Ropotan: "Îi avem în lot pe Hoban, Pintilii și Ropotan, ca recuperatori. Mai am nevoie și de jucători care să alerge, care să pună osul și să recupereze. Nu știu dacă Ropotan face 100% asta. Vreau ca Hoban și Pintilii să participe și la faza de construcție, acolo unde Ropotan suferă. Având în vedere că Prepeliță nu joacă, am fost nevoit să îl chem pe Ropotan".

VREA SĂ ÎNCHIDĂ SCANDALUL CU LPF

"În ceea ce privește stagiul de pregătire din Turcia, îl consider un eveniment încheiat și neplăcut, pentru că toți jucătorii au dreptul să vină la națională când sunt chemați. Este un caz încheiat și nu vreau să mai vorbesc.

În ceea ce privește relația echipei naționale cu LPF vreau ca totul să fie clar. Staff-ul nu și-a dorit decât șapte zile de vacanță pentru jucători, după cel mai greu program competițional intern. Aceasta a fost dorința noastră.

Am vrut să facem un program de jocuri amicale, cu acea perioadă de pregătire din Italia și să dăm posibilitatea jucătorilor, ca atunci când să ajungă la națională să aibă acest program.

Solicitarea personală a fost să primim un răspuns cât mai repede. Eu am anunțat programul încă din decembrie, dar abia acum câteva zile am primit răspuns, când s-a confirmat că jucătorii pot primi vacanța cerută.

Noi nu am vrut ca finala Cupei Ligii să fie pusă la începutul sezonului viitor, doar am vrut vacanță".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
bumix
bumix  •  21 Martie 2016, 19:06

Alibec fuge cu ropotan in spate si tot juca mai bine

1062432440466057
Cojocariu Iosif  •  21 Martie 2016, 15:57

,,Generalul fotbalist,prieten cu generalul izmana,o conferinta de anii 1986...penibil...de aceea jocul prafuit...penibilul atinge cote inimaginabile...

ottobraun
ottobraun  •  21 Martie 2016, 14:44

Iohannis lu perversu asta comunist nu ii retragi rangul de general ca e facut pe malul dambovitei de oprea la apelu de seara!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close